reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mamakaja ja też mam nadzieję że się szybko doczekamy,
My z m też nie uważamy ale to raczej w te niepłodne dni, kiedyś uważałam zawsze
Nie wiem czy Elmo tu nie księgowa :-)

reklama
Oki Anias to piszę.....tylko się nie śmiać bo ja się kompletnie nie znam..
A więc ... do księgi wpisuję np. środki czystości do wysprzątanie biura, papier, mydło itp.
I co? skarbówka mi to później zwraca? Czy ja mniej wpłacam na koniec roku? jeśli tak to o ile mniej? ja się na papierkach nie znam OOOO!!!!:zawstydzona/y:

A wiec tak: te twoje srodki czystosci to sa koszty pozostale ktore wpisujesz do ksiegi i od swojego przychodu odejmujesz te koszty i wychodzi ci dochod i dochod razy 18% ( 19% jezeli podatek liniowy) i to co wyjdzie musisz wplacic do US.

Witam. :-)

Kiraa, co piekłaś? Ja pieczenie ciasteczek dla dobrych ludzi zostawiam na drugą połowę grudnia. :tak:
Elmo, dziękuję za dobre słowa. :tak: Nie denerwuj się tak. Wszystko będzie dobrze.

Annette w takim razie bede mocno trzymac kciuki zeby @ sie nie pojawila :tak: z takich pokreconych cykli podobno najczesciej rodza sie dzieci, choc gdyby to sie sprawdzalo w 100% to pewnie dzis mialabym juz druzyne pilkarska :-D

maggie szkoda ze nie ma Cie tu gdzies kolo mnie, pomoglabym :blink:Wiem niestety jakie sa realia, eh jesli nie zaplacisz mozesz sie w tylek pocalowac i czekasz nieraz pol roku za wizyte u specjalisty. No chyba ze ma sie znajomosci, bez nich chyba nigdzie nie da sie czegokolwiek w normalny sposob zalatwic. Bedziesz wspaniale przygotowana mamusia, juz jestes !! :happy2: :*

mamuśkamimi tez wlasnie to zauwazylam ! Ale myslalam ze to moje zwidy, pijac napoje sodowe w ostatnim cyklu po 4x dziennie nie dzialo sie zupelnie nic, ale wystarczyly dwie aplikacje i pH pieknie skoczylo z 5 do 8. Sama nie wiem czy picie tego blee napoju rzeczywiscie kurcze tak dziala.

mamakaja co Ty, jak jeszcze tydzien i juz grudzien !! :szok: Swieta juz tuz tuz, ale z taka bojowka za plecami nie ma mocnych na Nas, musi sie udac !! A jak nie to chyba na prawde zaczne sie w glowe pukac, ze cos ze mna nie tak :dry:

araki co u Ciebie kochana ?? jak sie czujesz ??

krystian Ty chemiczka jestes ??? o ja Cie !! A ja chemii tak nie znosilam :wściekła/y::wściekła/y:

Mamakaja no jeszcze tak dobrze nie ma zeby urzad skarbowy oddawal nam to co zaliczylismy w koszty hehe :-D rozwalilas mnie. Ale to jeszcze nic, kiedys zadzwonil do mnie kolega z pytaniem czy wiem co to jest ksiazka przychodów i rozchodów, kiedy odpowiedzialam ze wiem, spytal czy nie mialabym pozyczyc takiej ksiazki to by poczytal :-D:-D:-D A wiec tak, wydatki o ktorych piszesz stanowia koszt uzyskania przychodu, ktory wpisujesz w ta ksiazke w pozycji pozostale wydatki. Przedsiebiorca ma obowiazek ewidencjonowac nie tylko przychody ale i koszty a na 20tego kolejnego miesiaca wplacac zaliczki na podatek dochodowy. Koszty pomniejszaja jego przychód. Jesli jestes na podatku liniowym to rzeczywiscie jest to wprost 19% z obliczonego dochodu, jednak na skali podatkowej a jest na niej jednak wiekszosc, od podatku w kwocie 18% dochodu masz jeszcze prawo odliczyc kwote wolna od podatku jak i skladki zdrowotne w okreslonej wysokosci.

Nuuuśka, ja się na nic nie nastawiam :tak: chociaż nadzieję mam :)
Te nasze kombinacje dotyczące płci na pewno nie pomagają zajść w ciążę niestety.
Ja jak pisałam do najmłodszych już nie należę, bliżej mi czterdziestki niż trzydziestki, jak mi się nie uda zajść przez kilka miesięcy to płeć zejdzie na dalszy plan :-)

Piranha - udało mi się kupić witaminę E 200mg z jeszcze innej firmy i na razie mnie nie uczuliła, ale to jeszcze się okaże, jeśli będzie w porządku to będę łykać 2 x1 co da w sumie 400mg czy to jest to samo co 400 iu ? A jeśli nie to chociaż spróbuję te 200mg bo mniejsze dawki mnie tak nie uczulają.

No i po przemyśleniu zacznę chyba pić ten napój sodowy i zobaczę jak się potoczy ten cykl, boje się że mnie owulacja zaskoczy i będę żałowała, że nie zrobiłam wszystkiego co można :blink:

Nuuuśka - tak u mnie tak samo nie widze specjalnie by mi podbijało ph, no najwyżej o 0,5 stopnia ale to tak jak nic - i też czasami się zastanawiam czy warto się tak podtruwać ;-)

Elmo - trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę. Właśnie czytałam, że w dietach zasadowych polecano stewię i ona jednak tańsza od ksylitolu :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
elmo colin juz zdrowy i wrocil do siebie :) tylko mam z nim teraz taki maly problem bardzo mi sie rzuca na podloge jak cos chce ;/katastrofa ...
i mowilam nie czytaj :-p

Do góry