reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Oczyniebieskie podobno od Fridy jest lepszy katarek bo nie trzeba ciągnąć ale nie wiem czy małe dziecko nie będzie się bało dźwięku odkurzacza Katarek Aspirator Na Katar Odciągacz Do Odkurzacza cena 39.90 PLN
Frida sprawdziła się u mnie super. Nie wiem czy będziesz rodzić naturalnie czy cesarka, ja sobie bardzo chwalę taką poduszkę do siedzenia po porodzie z dziurą w środku bo byłam poszyta.
Zakręcona oj to chyba się fasolka odzywa :-)
Krystian ale fajny ksiądz i oby modlitwy pomogły !

Ostatnia edycja:
oczy niebieskie wiele rzeczy ktore wypisalas sama stosowalam, z wlasnego doswiadczenia i przetestowania na prawde wielu rzeczy bo Ola jest alergikiem, moge Ci polecic Linomag do smarowania pupki ( ale tylko zielony) Super produkt dla wrazliwej skory dzieciaczkow.

STYCZEŃ 2014:

matik2012 - termin @ 06.01. ( 8 cykl starań )
zakrecona - termin @ 6-9.01 ( 2 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 16/17.01 ( 21 miesiąc starań )
Nuuuśka - termin @ 17.01 ( 9 cykl starań )
Lilly78 - termin @ 19/20.01 ( 2 cykl starań )
Kiraa - termin @ 22.01 ( 3 cykl starań )

LUTY 2014 :

Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( luty 2014)
milla ( marzec 2014)

kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)

roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
ania_g21 ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
Oczy niebieskie - ja używam dalej fridy jak synek ma bardzo uparte gluty w nosie i nie może ich sam wysmarkać ;-) więc polecam bardzo. Co prawda po pewnym czasie się zużywa i trzeba kupić nową. Brat ma katarek i sprawdza się przy 1,5-2 latkach super, wydaje mi się że dla noworodka/niemowlaka mógłby być za silny (to się podłącza do odkurzacza). Ja bym brała fridę.
Rety ja już powoli mam dygawkę z tymi zakupami a raczej z tym, że jeszcze nic nie mam :szok: tzn. wózek, fotelik, kosz mojżesza kupiłam, ubranka mam ale nic z kosmetyków, ani dla siebie po porodzie... Oczy niebieskie, czy mogłabyś podać tego sprzedawcę z allegro? wymieniłaś dużo rzeczy, które sama chciałam kupić (mam mini listę na komórce), m.in. butelki tt, krem medeli, majtki poporodowe, podkłady... może być na pw.

Dziewczyny - mamusie dwójeczek - powiedzcie, czy miałyście nacinane krocze podczas drugiego porodu? Ja podczas pierwszego miałam i teraz będę się broniła ręcami i nogami bo to było okropne - bolało i piekło, a potem dyskomfort przez ponad pół roku... nie chcę tego drugi raz... :zawstydzona/y:

Matik, pytałaś o szyjkę w ciąży - u mnie była tak średnio położona i taka śmieszna - twarda, jakby zwężona, taki "cypelek" wystający. Zrobiła się taka jakieś 2 dni przed @, potem jak w dniu @ zrobiłam test to już nie badałam.
Trzymam za Ciebie megakciuki!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Zakręcona, za Twoje testowanie również!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Zresztą za Wszystkie trzymam!! Mocno mocno mocno!!! :tak::tak::tak:

Witam sie, steskilam sie lasencje, witam nowe dziewczynki :-) lub te ktore mnie nie znaja, bo widze ze towarzystwo rozkreca sie jak moja owulka :-)

nadrobic nie dam rady, wiec krotko bo padam po pracy

nuska
chyba bezowu ten cykl nie?:crazy:

zakrecona
testuj kochana, i rob koraliki dla Coreczki:-)

Matik
gdzie wykresik?

krystian
ale fajny ksiadz :-)

FRIDA TAK, do odkurzacza nie, mop taki mam, ale nie uzywamy za czesto.

Dorcia o widzisz! bardzo mozliwe, po prostu ciezko mi uwierzyć, że po tylu usg nagle siusiak odpada :p

Roszpunka zawsze chciałam trójkę, najlepiej chłopaczka i dwie dziewuszki, ale dwóch chłopaczków i rozpieszczona dziewuszka też brzmi słodko. Jak będzie trzech muszkieteró to też jakoś dam radę :) po prostu marzę o dużej rodzinie ale też nie ukrywam, że chciałabym tam malutki babski pierwiastek .
Co do karmienia to żaden wstyd, dla wielu to powód do dumy, ja podziwiam Cię, może drugiego też dłużej będę karmić, bo teraz to czułam ulgę po odstawieniu :)

Oczy niebieskie widzę, że wicie gniazda na całego! :D ja do fridy nie miałam siły, za to katarek - ten podłączoany do odkurzacza jest cudowny :) szybko i działa i naprawdę delikatny jest :)
osobiście nie przydało mi się przescieradło na przewijak, bo kładłam pieluszkę a bywały "wypadki" przy zmianie :p ale to zależy jaki przewijak myślę, reszta super.

Dziewczyny a jak zapatrujecie się na genetyczną tendencję do jednej płci? :) wiem, że niby parę razy tu padało, że nie ma czegoś takiego, że jest więcej plemników X czy Y na stałe (!), ale zerknęłam na rodzinę męża i tam w obecnym pokoleniu nie ma ani jednej dziewczynki, sami chłopcy i tak sobie dumam.

Ja mam Fride i w miarę się sprawdza.
Oczy niebieskie- większość rzeczy,które napisalas kupowalam na Kacperkową wyprawke. Super zakupy!
Pożeram owoce jak głupia....dziś kolejna paczka truskawek poszła :-) Elmo oczy niebieskie-jakie Wy macie smaki?
Już leze w łóżku. M domaga się serduszek a ja tak się boję. W ogóle nie mam ochoty.... :-(
Zakrecona,Matik &&&&&

Matik
hm no czekamy , i zaciskam kciuki&&& ile stopni masz w dzien, nie Ty tylko na zewnatrz pogoda :-)

polisia
u moejgo M tez neistety sami faceci, sami wnukowie, nigdzie nie ma ani jednej dziewczynki, ja jedynaczka, ale moje kuzynki maja samych facecikow :crazy: to tez mnie nie napawa optymizmem

co do fridy, to przed odsysaniem dobrze jest psiknac roztw soli fizj, lub wody morskiej i chwilke poczekac, wtedy gluty lepiej odessac

gorgusia
wierze ja tez sie balam serduszkowac. :crazy:

Dorcia
ja bym poszla na bete, czemu ona tak droga u was?

reklama
Oczy niebieskie
ja mialam na przewija takie przescieradlo na wymiar z gumka, super sprawa, kupione na all

dobranoc babeczki

Do góry