reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czy mozliwe jest zeby Castagnus poprawił libido? Brałam go do owulacji i bingo- libido wróciło :) Zobaczymy czy juz na stałe.
A ta w ogole ten castagnus powinno sie przyjmować cały miesiąc? czy tylko do owulacji? Po owulacji bolały mnie piersi po tym castagnusie chyba, bo tak to 6 lat miałam spokoj z tym. Zamierzam go brac luty/marzec/kwiecien , potem maj przerwa i znow czerwiec/lipiec/sierpien i dodatkowo CLO lub Femare ( wolałabym ) w tych miesiacach letnich

reklama
Matik, to może jeszcze nie wszystko stracone?? Bardzo mocno trzymam kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i współczuję oczekiwania do wtorku! Co to za laboratorium??? Mi krew na betę pobierali o 10 a o 14 już przysyłali wyniki mailem! :sorry2:

Airfix no hashimoto to wredna choroba, którą niestety też mam. Ale pierwsza ciążę też z nią przeszłam i urodziłam w terminie wiec mam nadzieje że w drugą też uda mi się zajść ;) ale musze zbadać przeciwciała bo juz dawno nie robiłam :)

Lenkaa87 ja troche drastycznie Mateusza od uczyłam picia cyca, ale poskutkowalo. Zostawilam go na jedną noc u dziadków i na następny dzień trochę się upominał ale przetrzymalismy to i na 3 dzień już nie chciał . Także skuteczne to było :)

gochaa ja w pierwszej ciazy nie miałam jeszcze hashimoto, dopiero od maja się lecze, aczkolwiek źle sie czułam juz od czasu porodu, ale TSH nie wychodziło,leczyli mnie na depresje, dopiero w kwietniu pokazało niedoczynność, potem prywatna wizyta u endo i diagnoza-Hashimoto. Kurcze strasznie się boję:( Norma dla przeciwciał u mnie w laboratorium jest 0-5, a ja mam 500. Kilka razy ginekolog podejrzewał ze nastapiło samoistne poronienie, boje sie bardzo ze to od tego. O dziecko staralismy sie rok, teraz do lipca mamy poł roku przerwy na wyciszenie organizmu, i od nowa starania :) Sama nie wiem , jakie jeszcze badanie moge zrobić, żeby wszystko sie odbyło tak jak trzeba, boje się panicznie poronienia w 8tyg i dalej:( Wiem że bardzo szybko bym sie załamała

Airfix ja mialam 1000 także strasznie dużo i tez o Matiego się starałam rok Ale jak podjęłam leczenie i do tego dieta to od razu zaskoczyło ;) mam nadzieje że teraz pójdzie nam szybciej ! Trzymam kciuki za Ciebie i nie bój się trzeba regulowac hormony i będzie dobrze ;)

piranha no tak, teraz bede kupowac tylko te wlasnie ktore zamawialysmy. Wczesniej zawsze mialam jedne, ale w sumie odkad mialam zmienic na 30-tki to sie zaczal ten caly zamet :zawstydzona/y: nie sadzilam, ze 40-tki moga tak namieszac, ale to by sie zgadzalo, bo ja juz przedwczoraj mialam prawie pik, wczoraj o 13 pozytywny i dzis o 16 jeszcze bardziej..ciekawa jestem jak byloby jutro :dry:
Jutro moglibysmy albo okolo 14.30 albo od okolo 18.00 wzwyz :tak: sama nie wiem co lepsze, wiem, ze Ł. troche zolnierzy naprodukowal juz przez jedna dobe, ale biore jeszcze taka ewentualnosc, ze pik moze byc pojutrze no i wtedy doszlabym do wniosku, ze to my dalysmy sie zaskoczyc a owulacja przyszla jak zawsze w 17dc :wściekła/y:

Nuuska ale testy robia psikusa Szok. A jak sie czujesz? Uwierzysz ze jeszcze nie powiedziałam, :-) kupiłam dzisiaj buciki Fotke wrzuce rano bo nie mam jak zdjęcia zrobic :-)
Piranha kupiłam dzisiaj te wit ciążowe A skład wit b wklejam poniżej
A delikatne bole podbrzusza to normalne?

Załączniki

• DSC_1137.jpg
    DSC_1137.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 57
Ostatnia edycja:
zakrecia a jaki masz plan na piatek ???? jak chcesz to powiedziec ??? :D aj zazdroszcze normalnie, przepiekne beda walentynki :-) A ja o dziwo lepiej sie czuje, nie wiem co mi pomoglo, bo po przyjsciu do domu napakowalam w siebie mleka z czosnkiem, maslem i miodem jak pisalas choc ja Ci powiem ze chyba dziwna jestem bo mi smakuje :-p zawsze lubilam je pic jako dziecko i chyba tak zostalo.

matik super !!! moze nie wszystko kochana stracone, moze cos zle wyliczyli????

gochaa a znasz termin teoretyczny marcowej @ ? to bedzie 1 cykl staran tak ?

attachment.php

Starających się :6
Oczekujących na staranka : 9

LUTY 2014 :

Kiraa - termin @ 16.02 ( 4 cykl starań )
Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )

MARZEC 2014 :

Nuuuśka - termin @ 01.03 ( 10 cykl starań )
anias2 - termin @ 02 .03 ( 5 cykl starań)
krystianmartin - termin @ 09-12.03 ( 23 miesiąc starań )
gochaa - termin @ .03 ( 1 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( marzec 2014 )
milla ( marzec 2014 )
Elle87 ( kwiecień/maj 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
kate.. (lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
małe liski ( sierpień 2014 )

Dorcia ( styczeń 2015 )

Ostatnia edycja:
reklama
gochaa a prócz syntetycznego hormonu tarczycy brałaś cos jeszcze? jaką dietę wprowadziłaś? :) Ja na słowo " dieta" reaguje zwiększeniem łaknienia hehe od zawsze jestem chuda, za chuda a jem bardzo duzo, dlatego nie lubie ograniczen w diecie :)

Znalazłam na stronie jakiejs zagranicznej taką informację ( dla nas dziewczynkowych ) - ze dieta na dziewczynke powinna zawierac chleb, ale z ziarnami, absolutnie nie pszenny gdyż pszenny utrudnia wchłanianie wapnia.

No i teraz bede znow w kropce- nie moge jesc chleba innego jak pszenny , od jakiegos roku :) unikam chleba jak ognia, ale czasem mi sie zachce - wtedy tylko wyłacznie pszenny, skusiłam sie ostatnio na 4 kromki pszenno-zytniego i po raz kolejny umierałam dosłownie- dobrze ze nie skonczyło się na pogotowiu.

Do góry