reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka, są różne szkoły, niektórzy lekarze zalecają do owulacji, niektórzy po owulacji a inni przez cały cykl do odwołania. Ja bym w żadnym wypadku nie odstawiała, w fazie lutealnej też wzrasta estradiol i przygotowuje macicę na przyjęcie zarodka, jeśli ciałko żółte produkuje go za mało to też ciąża może się nie utrzymać (wiele dziewczyn z niskim poziomem estradiolu bierze Estrofem jeszcze w ciąży). Sprawdź poziom E2 w połowie FL.

Przeczytaj jeszcze te badania: Optimization of estradiol supplementation duri... [Fertil Steril. 2005] - PubMed - NCBI. Kobiety w wieku poniżej 40 lat podzielono na 3 grupy. Grupa 1 dostawała tylko progesteron, grupa 2 progesteron i estradiol w dawce 2 mg (czyli np. 2x1 Estrofem mite), grupa 3 progesteron i estradiol w dawce aż 6 mg. W pierwszej grupie było 23,1% implantacji, w drugiej 32,8% a w trzeciej 51,3%.

To co, może jednak 2x1? :-D ...Ty tu myślisz o odstawianiu a ja o zwiększaniu :-p

Matik, strasznie mi przykro, nie tak miało być :-( Zrób te badania, mocno wierzę, że z pomocą leków doczekasz się szybko zdrowego, wyczekanego dzidziusia.

reklama
Matik, przyszła wcześniej bo zarodek się szybko zagnieździł, szybciej zatem organizm dostał sygnał o spadającym poziomie hCG (gdy zarodek już obumarł, być może zniszczony przez przeciwciała) co spowodowało degenerację ciałka żółtego, spadek produkowanych przez niego hormonów, obumarcie endometrium i na końcu krwawienie :-(

No tak
Masakra
W nocy miałam wrażenie że
W moim organiźmie ktoś się kłóci bo na przemian latałam siku ,cycki mi puchły ,żyły straszne i ból jajniki 2 albo 1 straszna ta noc , choć maiałam wrażenie że skoro symptomy ciążowe jeszcze są to może się uda eh...

dzień dobry w kolejny wiosenny poranek :)

Roszpunka cieszę się, że pomogłam :) to prawda można stracić fortunę na tych suplementach :) nie wpsomnę o ilości ktore trzeba zjeść Ja to gdy je szykuje reaguje śmiechem , a mój mąż to już tylko kręci głową i pyta czy niechce go otruć i czy to na pewno nie czopki , bo takie wielkie ;) :eek:

Nuśka kciuki za poranne serduszko <3 && niech będzie owocne

Matik tulę :*

Pirania ale Kaja jest śliczna,a te duże oczka boskie :) powiem ci, że dla takich cudnych widoków przemęczę się z tą dietą :) :tak: może i mi się uda mieć taką księżniczkę :)

Matik tulę......:-(
oby udało Ci się załatwić te badania i dowiedzieć się czym te poronienia są spowodowane.
Nuuśka seduszkujcie serduszkujcie.....tylko żeby łóżko wytrzymało:tak:
Piranhu jeszcze raz Ci to napiszę mała jest śliczna a oczy ma naprawdę niespotykanie piękne, i takie czarne. Zawsze chciałam mieć brązową tęczówkę a mam niebieską.
Maggie w pracy?
Roszpunka w takim razie miłego dnia mimo iż spędzisz go w biegu ;-)
Zakręcia a Ty jak się czujesz?
Mamuśkamimi trzymam kciuki za jajcuny:tak::tak:

Matik smutne... jak chcesz walczyć dalej o coreczke, w ogole dzieciatko to musowo zrob badania bo myśle nie ma sensu co miesiac na nowo to przezywac I sie psychicznie znecac nad samą sobą... tule Cie mocno... I sercem jestem z Tobą...

Mamuskamimi dzis Twój wieki dzien... &&&&& za chlopa &&& I szybko nam tu pisz :)

Nuska oby ta wyczekana owulka była tą szczęśliwą &&&& za Was

Kiraa Krystianmartin &&&&&&&& za Wasze powodzenie &&&

no koszt suplementów I ich ilość to :szok: ja zakupiłam już wszystko co mogłam, czekam jeszcze na 3 przesyłki, az starch powiedzieć ile za to wydałam, mąz nawet nie wie, powiedziałam mu koszt za 2 paczki a paczek było ze 6 ;) im mniej wie tym spokojnie spi hehehe ;) po za tym jeszcz żadnych badan nie robiłam, wiec to nie koniec kosztów...:zawstydzona/y::-(

pozdraiwam wszystkich serdecznie

Matik, popieram to co napisała maran-atha, lepiej jak najszybciej zrobić te badania (genetyczne + przeciwciała) niż się zadręczać powtarzającym się scenariuszem :-( Ile już ciąż biochemicznych miałaś? ....mam na myśli sytuacje kiedy to wychodziły cienie na testach ciążowych lub nie testowałaś a FL była bardzo długa.

Justi, też będziesz nam tu wklejać za jakiś czas zdjęcia swojej Księżniczki :tak:

mamakaja, chyba zazwyczaj podoba nam się to czego nie mamy :-), ja uwielbiam jasnoniebieskie i zielone tęczówki a w mojej rodzinie wszyscy mają ciemnobrązowe ....mój M ma jasnoniebieskie :-)

mamuśkamimi, MEGA niebieskie kciuki!!! Czekam na wieści! :-)

reklama
Maticzku , współczuje takiego obrotu sprawy .... i przytulam . zycze żebyś się nie poddawała i zawalczyła jeszcze bo marzenie Wasze musi się spełnic . możliwe że te badania co pirania radzi zrobic coś wyjaśnią ...

maranta , jak sie tak super przygotowujesz to na pewno się uda synka zmajstrować , będę trzymać kciuki . Kiedy startujesz ze starankami ?

Pirania , Kaja ma obłędne te oczyska :) Oj , będą wystawać kawalerowie pod domem .... a stary będzie pilnować córuni :-D

Powodzenia w staraniach dla wszystkich .

Dorcia , napisz jak się teraz czujesz po tych nowych anty ? I ile one kosztują ?

Do góry