reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam
wczoraj bylismy na komuni, pogoda w miare wytrzymała,
dzisiaj pasukdnie, szaro znowu leje,
kiedy wreszcie jakaś ładna wiosenna pogoda do nas przyjdzie

Anna 87 te testy z sody czy kapusty nie wychodzą dobrze, dziewczyny robiły i zawsze wychodził inny wynik

Zakręcona faktycznie dzidzia wstydliwa, trzymam &&&& aby dzisiaj pokazała się w całośći

Ilaczek w takim razie trzymamy &&&& za następny cykl

Airfix zdrówka dla syna

Piraniu jak po urodzinach???

a co do storczyków, uwielbiam je , mam 17 szt i ciagle dokupuje,
kwitną mi praktycznie cały czas

pozdrawiam wszystkie

reklama
Witam się i ja
:-)
Ana
robiłam sodę i sie nie pieniła
Kate o matko ile ich masz???:) ja chyba nie mam do nich ręki jedynie co mi zostaje po nich to badyle ale mam nadzieje że jak się przeprowadzimy to to się zmieni :-)

Ja dziś gorszy dzień .... rano standardowo spadek cukru i zawroty głowy a później znowu był taki smród na klatce żę ledwo dałam radę a w pracy łazienkę już zaliczyłam :-( coś mnie muliło od rana Może powidła śliwkowe niuni nie smakowały :-)

Miłego dnia

hej hej :)**

kate 17???? :szok: ło ja Cie, ja gdybym tyle chciala miec to chyba musialabym sie z lozkiem na balkon wyprowadzic, bo parapety za krotkie na taka ilosc :-p

zakrecia kochana kciuki mocne za dzisiejsze usg !!! i oczywiscie prosze o sms-ka !! :**

justi ale staranka zaczynasz w czerwcu tak ? To jeszcze na liste nie wpisuje, bede wpisywac jak majowe @ sie skoncza, bo cykl staraniowy bedziesz miala w czerwcu a kolejna @ w lipcu :-) co ja pisze, @ nie bedziesz miec, no allle ta teoretyczna musza wpisac :rofl2:

piranha wczorajszy wzrost tempki stlumiony zostal :wściekła/y:

Lece sprzatac, odezwe sie wieczorkiem po pracy, chyba ze uda mi sie wczesniej zajrzec :))**

attachment.php

Starających się : 7
Oczekujących na staranka : 14

MAJ 2014 :

Nuuuśka - termin @ 24.05 ( 12 cykl starań )
Matik2012 - termin @ 27.05 ( 13 cykl starań )
Vivienka - termin @ 29.05 ( 1 cykl starań )

CZERWIEC 2014 :

Roszpunka - termin @ 04.06 ( 1 cykl starań )
czarna_perła - termin @ 06.06 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ 07.06 ( 2 cykl starań )
ilaczek - termin @ 11.06 ( 2 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

milla ( maj 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
Justi_ ( czerwiec 2014 )
anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
maggie2205 ( lato 2014 )
kate.. (lato 2014 )

Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
Fiołek... ( lipiec 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Annette ( sierpień 2014 )
Dorcia ( wrzesień 2014 )

Ostatnia edycja:
dzień dobry :)

Małe listki no wlasnie dziś muszę po pracy podjechać, bo nowy szyld wisi i nie wiem czy Piotr i Paweł jest już otwarty czy nie ;) jak tak to zrobię zapas tej coli :) a czy ona jest w normalnej cenie ? smak ma znośny ? żeby mnie M. z nią nie wyrzucił z domu :-Dchoć jego mina ,że nie musi pić już mięty była wczoraj bezcenna :) teraz już wiem, że wypije różne rzeczy :) suplementy wszytskie zjada jak mu naszykuje :)

Roszpunka miesiąc czerwiec bedzie nasz dziewczyny hehe :) powiedz mi kochana gdzie kupowałaś te świece ?

Zakręcona :) nie zapomnij o cukierkach dla niuni :) &&&
Nusia jak temperatura ??
tak będziemy się starać po @ która bedzie 8.06 w takim razie jeszcze zdążysz mnie zapisać :) heh

co do stosrczyków to mam ich 6 i póki co wystarczy kwitną mi ladnie , ale czasem też umierają śmiercią naturalną :( właściwie nie wiem dlaczego , póki mieszkamy na tym mieszkaniu pozostanei magiczna liczba 6, która krąży w moim życiu strasznie skzoda tylko, że w totka szóstki nie mogę trafić
Ja dziś w pracy nie było mnie tydzień i mam mnóstwo papierów :szok: nie wiem w co ręce włożyć CHCĘ DO DOMU !

Miłego dnia dziewczyny

Ostatnia edycja:
Justi, grzecznego masz męża. :tak:
Airfix, Roszpunka, Ana, myśmy też z kaszlem na różne sposoby walczyli i to co warto wykluczyć: grzyb/pleśnie w mieszkaniu (warto wyrzucić wszystkie rośliny z pokoju dziecka, sprawdzić, czy za szafami, półkami nie ma czegoś), pasożyty - dzieci uczęszczające do przedszkola, bawiące się często w piaskownicach, mające koty i psy w domu są dużo bardziej narażone na pasożyty, a te mogą kaszel wywoływac, alergie.Taki kaszel pochorobowy rzeczywiście może trwać długo - nawet do dwóch miesięcy. W międzyczasie dziecko łapie znowu przeziębienie i dalej kaszel jest. U nas dość dobrze sprawdza się syrop z cebuli, z czosnku, z babki lancetowatej. Czasami dostają homeopatyczne - stodal czy drosetux, ale wolę z syropami nie przesadzać. Ulgę przynoszą też inhalacje z soli fizjologicznej. U młodego sprawdzała się zasada, że im mnie ingeruję, tym lepiej. Teraz przeziębienia ma sporadyczne i po dwóch dniach jest zdrowy. Jedna z moich koleżanek na informację, że młoda kaszle któryś juz tydzień i jestem wykończona, stwierdziła - nie przejmuj się, dzieci kaszlą, to normalne. ;-)
Fiołek, Ty lekarzem jesteś?

Cześć Dziewczyny.
Od czwartku mnie nie było, ponieważ byłam w szpitalu...
Wieczorem w czw miałam wizytę u ginekologa z moją problematyczna piersią (tą, która była operowana kilka lat temu). Karmiłam piersią 6 tyg, przez ogromne zastoje w tej piersi wdało się zapalenie i jak się później okazało ropień....Dodam, że o zgrozo wszystko pod kontrolą lekarki z przychodni...załamka.
W międzyczasie maluch odstawiony od piersi, ja brałam Bromergon. Może pamiętacie, jak płakałam tu na forum.
No i w czwartek poszłam prywatnie do lekarza ginekologa prowadzącego moją ciążę, który natychmiast umówił mnie na zabieg nacięcia chirurgicznego. W piątek rano miałam zabieg, w znieczuleniu miejscowym, nacięcie pod piersią na ok 1cm, założony sączek. Musiałam zostać na noc w szpitalu (nie wyspałam się wcale o nie! :-))
Teraz chodzę na zmianę opatrunków do poradni chirurgicznej i jakoś dochodzę do siebie. Ogólnie zabieg bezbolesny, ale pierwsza zmiana opatrunku...Ruda jędza/małpa (lekarka ;-)) sprawiła, że prawie zeszłam z bólu, tak naciskała i wyciskała, masakra...A wczoraj opatrunek zmieniał cudowny starszy lekarz - zero bólu, zupełnie inne podejście do pacjentki - ludzkie.
A z małym został tata i jakoś sobie poradził hihi (wyjścia nie miał, a Córa pomagała).
Ilaczek trzymam kciuki zanastępny cykl, może uda się majowy jak u Elmo alo czerwcowy jak u mnie
:-)
Maran, Ilaczek, Vivienka, Nuuuśka i inne staraczki niebieskie trzymam kciuki za synków i przesyłam fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Za dziewczynkowe staraczki też trzymam kciukasy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Daria, Elmo, Ewelin pozdrówki dla was i maluszków - buziak. Co u Was?

a teraz:

bik_8116.jpgbik_8824.jpgbik_8002.jpg

i aktualne:

arad0332.jpgarad0329.jpg

acha, Piranhiu, pamiętasz zastanawiałyśmy się nad domniemaną płcią dzidzi mojej siostry, analizując ile przed owu, dietę, jonasa, chiński i fazy? Będzie dziewczynka, tak jak myślałyśmy tadam!!! Acha, z wróżby z obrączką nad brzuchem też wyszła dziewczynka....Ale ona zielona co do planowania płci.

Załączniki

• bik_8116.jpg
    bik_8116.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 75
  • bik_8824.jpg
    bik_8824.jpg
    43 KB · Wyświetleń: 60
  • bik_8002.jpg
    bik_8002.jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 65
  • arad0332.jpg
    arad0332.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 64
  • arad0329.jpg
    arad0329.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 62
Ostatnia edycja:
oczyniebieskie najwazniejsze, ze wracasz do zdrowia, ale to naprawde jakies nienormalne , ze lekarz nie dostrzegł problem.... siostra mojego meza miała cesarke w ubiegły wtorek, dziewczynke sliczna ma, ale po tej cesarce czuła sie koszmarnie, był 2 razy u lekarza, ktory jej robil ta cesare bo ona do niego prywatnie w ciazy chodziła I on do niej mowił, że wszystko dobrze nie ma sie czym martwic a boli bo musi bolec, z kazdym dniem bedzie lepiej a ból musi rozchodzić I wczoraj juz nie mogła z tego bólu I poszła do szpitala I jej kazali zostac na 3-4 dni bo ma niedrożność jelit I zapalenie układu moczowego... ehhh... Malutka jest w domu z tatusiem I babcią - dobrze, że jest ktos kto może sie dzieciatkiem zajac, ale ona piersia karmiła wiec to tez nie jest takie łatwe... ale co by nie powiedziec, lekarz musial cos zaniedbac bo ona była u niego I w piatek I w sobote a wczoraj pojechała na IP do szpitala I kazali jej zostac...

zakrecona &&& zeby mala Łobuzica sie mamusi pokazała I wiecej w niepwenosci nie trzymała ;)

PS. Oczyniebieskie sliczny mały ksiaze :) NAJLEPSZA MOTYWACJA dla staraczek blue :)

Ostatnia edycja:
reklama
Justi,swiece kupilam na allegro.jak chcesz to jak bede w domu wieczorem,to przesle ci linka.22cm za 16 zl.

Oczy niebieskie,wielkie wspolczucia.mam nadzieje,ze juz jest o wiele lepiej.

Slodki synus :-)

Maran,co za lekarz ze nic nie zauwazyl...wspolczuje mlodej mamie,szczegolnie,ze karmic nie moze teraz.wspomaga sie laktatorem?

Piranho,widze,ze jeszcze cie nie bylo,ale jak wpadniesz to odpisz prosze czy odstawic ta witamine b6.

Do góry