reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Macy tak wychowuje męża od 11 lat hehe :) nieraz się śmieję, że drugiego faceta bym już niechciała własnie ze wzgledu na te trudy wychowania :-D:-D

Kate mieta dla nas jest dobra :) i mamy ją pić, natomiast dla naszych połówek jest niewskazana :) Ja już dziś wypiłam 6 mięt :O eh rano gdy jestem głodna ratuję się gumami do żucia ;) cholirka Ja nigdy w życiu na diecie aż takiej nie byłam ....

oczy niebieskie dobrze, że teraz już wsyztsko wporzadku , lekarka bardzo niekomeptentna dobrze,ze trafiłaś w pore na dobrego lekarza :) synuś słodziak :) :tak:

witam po weekendzie :-D

Nuuuśka
- ale jesteście z mężem niegrzeczni ;-) dziecku kazać na siebie czekać i w tym czasie kwiatki oglądać :rofl2: biedna Olusia ;-) ale jak się dowie, że będzie miała braciszka, to z pewnością Wam wybaczy :happy: piękny skok tempki :tak:

Fiołek - witaj :-) faktycznie zrobiłaś dużo w kwestii dziewczynkowych staranek - teraz na pewno się uda :tak: trzymam &&&&&

Zakręcia - &&& za dzisiejszą wizytę :-) oby malutka się nam wreszcie pokazała :tak:

Kiraa - jak się czujesz Kochana? jestem z Tobą myślami ...

małe liski - czyli decydowałabyś się na O+12h? myślę, że ta metoda jest o tyle fajniejsza, że nie trzeba się tak długo zakwaszać i cały czas pilnować ph. Trzymam za Ciebie mocno &&&&&&

Airfix - życzę zdrówka dla synusia :happy:

Ana - wydaje mi się, że trzeba wspomnieć dentyście, że się jest w ciąży - chociaż pamiętam, że jak leczyłam zęba w ciąży, to i tak miałam znieczulenie jak normalnie, więc chyba nie ma to jakiegoś większego wpływu :rofl2:

Oczy niebieskie - ważne, że wracasz do zdrowia :happy: a synuś przesłodziak :-)

Staraczki dziewczynkowe - możecie wskazać mi konkretnie nazwę wody, którą pijecie? Jakoś nie ogarniam, jakie minerały powinna zawierać w jakich ilościach ;-)

Oczy niebieskie witaj. Bartuś jest super :) Śliczne zdjecia. Kurde wiesz ze przegapilam Twoja akcje z piersiami? Kurde nie daje rady byc juz na biezaco z bb. Bardzo mi przykro, wiem jak bardzo chcialas karmic. Co wiecej u Ciebie? U mnie dobrze, rytm dnia wypracowany juz dawno, mały jest przekochany, ale nie chwale go bo zawsze jak go pochwale daje mi dwa dni popalic :-D:-D

Ana87
chyba Ci jeszcze nie gratulowalam, GRATULACJE! Zdrowej spokojnej ciazy zycze!

Zakrecona czekam z niecierpliwoscia na wiesci po usg :) &&&

Oczy niebieskie, jaki słodki ten Twój smyk. Przykro mi z powodu piersi. Aż przykro czytać, że pod okiem lekarza do czegoś takiego doszło...
Justi, ja zawsze mówię to samo. Nigdy więcej bym się nie odważyła. :-D

Hejka!

Justi, dzięki kochana, że pytasz, imprezka udana choć pogoda była pod znakiem zapytania, na szczęście nie padało choć wszystkie prognozy wskazywały na urwanie chmury. Te badania można jeszcze zrobić ostatecznie w 4 dc (choć 2-3 dc są lepsze), lepiej gdy badania są z tego samego cyklu jeśli hormony są chwiejne (a takie są np. przy prolaktynemii czynnościowej), jeśli nie zrobiłaś dziś tych badań to sprawdź progesteron, estradiol i prolaktynę w połowie FL, jeśli wyniki będą bardzo dobre i jeśli hormony zrobione w kolejnym cyklu w 3 dc również takie będą to raczej duże szanse na to, że Twój organizm pracuje jak należy :-) Według mnie warto sprawdzić poziom Ca, Mg, K i Na, nieważne w którym dc ale ważne by na czczo.

ilaczek
, skoro masz długie cykle to znaczy, że u Ciebie zapewne FSH jest wydzielane "z opóźnieniem" i faktycznie wyniki z 2-3 dc mogą nie być wiarygodne. A Ty sprawdzałaś wcześniej (przed tym ostatnim wynikiem) estradiol w fazie owulacyjnej? Te testy są niestety gorsze, tutaj zresztą dokładnie z nimi porównywane są One Step Ovulation Test 50 OVULATION/PREGNANCY/FERTILITY TEST TESTS + FP chart | eBay. A co się zepsuło w ph-metrze? Złe odczyty daje? Może namocz go w rozworze KCl a potem skalibruj?

Roszpunka, jak to bierzesz B6 100 + B-Complex, jakie konkretnie preparaty bierzesz? Jeśli zależy Ci na córeczce to ja bym nie odstawiała, B6 wydłuża FF bo obniża też estrogen a przecież o to w tym chodzi :-)

zakręcona
, kciuki cały czas zaciśnięte, czekam na wieści :-)

kate, dzięki kochana, było fajnie, w tą niedzielę Krzyś skończy 4 lata ale z powodów finansowych chyba przesunę świętowanie na jakiś późniejszy termin. Ja właśnie policzyłam moje storczyki i mam ich 20 :-)

Nuuuśka, pewnie estrogen go stłumił, tak ma być więc wszystko gra :tak::-)

Oczy niebieskie, ale się biedna nacierpiałaś, dobrze, że już z górki. Zdjęcia cudne, napatrzeć się nie mogę na Bartusia!

Ostatnia edycja:
Oczyniebieskie - piękny ten Twój synuś - cud, miód i orzeszki ;-) i też mi jest przykro czytać, że pod okiem lekarza spotkało Ciebie coś takiego... mogę się domyślać, jakie to straszne uczucie nastawić się na karmienie piersią i nie móc tego robić :-(
Mojej szwagierce też się przytrafiła lekarka... na porodówce okazało się, że od dwóch miesiący chodziła bez wód płodowych... maluch przez to urodził się malutki (2,5kg), z zakażeniem i przez cc... na szczęście wygląda na to, że rozwija się prawidłowo.. a jak to się stało, otóż pani ginekolog przez ostatnie 2 miesiące nie zrobiła jej usg... chociaż chodziła do niej prywatnie...

a ja ostatnio się zorientowałam, że nie wyszła mi w tej ciąży brązowa kreska - w ogóle :-p - taka ciekawostka :-p

Zakręcona, a to uparciuch! Aż się wierzyć nie chce. :no:
Piranha, u mnie storczyki trzymają się do pierwszego opadu, a potem koniec. Nie wiem, dlaczego nie chcą rosnąć. :-( Taki duży już Krzysio. Moja córka też w styczniu skończyła cztery lata i właśnie koloruje świnkę Peppę. ;-)

reklama
Do góry