reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ja przyjmowałam zalecaną dawkę 800mg, z tego co pamiętam to chyba maran pisała że w diecie chłopczykowej jest większa dawka kwasu foliowego (nie pamiętam ile ale albo 1000mg albo 2000mg). wydaje mi się że kwas foliowy nie ma znaczenia przy diecie dziewczynkowej a jest w suplementach w takiej dawce bo poprostu starając się o dziecko musimy przyjmować kwas foliowy (bo niedobory mogą źle wpływać na rozwój cewy nerwowej), a nasza dieta uboga w warzywa i owoce (gdzie jest go najwięcej) dlatego 800mg, dodatkowo magnez zmniejsza przyswajanie kwasu foliowego. ja bym nie brała go w większych dawkach niż zalecane, w ciąży to co innego, ale przy staraniach może wspomóc poczęcie chłopca. takie jest moje zdanie.

reklama
Iweet :) tak, przy staraniach o chlopca bierze sie 2400-2800mg dziennie z uwagi na to, ze soda bardzo obniza przyswajanie kwasu foliowego :) na chlopca wspomaga sie plodnosc a na dziewczynke wrecz przeciwnie, dlatego na dziewczynke max 800mg kwasu foliowego. Iweet juz jakies rozowe fatalaszki zakupilas?

maran jeszcze zakupów nie zaczęłam. boje się że się może jeszcze zmienić ;) jak mi 7 maja powie po raz kolejny że dziewczynka to wtedy będę szaleć ;) a ty zdecydowałaś się na prywatne usg czy czekasz do połówkowego?

Iweet na razie jestem spokojna wiec czekam, w przyszly piątek mam wizyte w szpitalu i omowienie wynikow, byc moze lekarz zrobi male usg, ale jestem prawie na 100% pewna, ze mi plci nie pokaże bo powie, ze za wcześnie... z dziewczynkami tez mi do polowkowego nie powiedzieli... jak wroce w piatek i bede miala taka psychoze jak po pierwszym usg to chyba sie umowie prywatnie... choc nie wiem bo musze isc do dentysty bo mi plomba wypadla z zeba i tu kasy troche pojdzie... ehhh sama nie wiem jeszcze czy pojde do tego gina prywatnie czy nie... ;)

Iweet wierzę że ciężko jest uwierzyć bo ja do tej pory nie wierzę na sto procent. Też jeszcze nic nie kupiłam, ale dzisiaj byłam na usg i kolejny raz lekarz mi potwierdził że córka więc chyba za każdym razem cieszę się bardziej :-) U mnie wszystko ok malutka rośnie prawidłowo :-)
Kate będę zaciskać kciuki z całych sil w przyszłym tygodniu
Mój brzuszek rośnie w zastraszającym tempie, z małym taki miałam dopiero ok 6,7 miesiąca
Dziewczyny miłego weekendu wreszcie wiosna do nas zawitała aż chce się żyć:-)

W takim razie tez będę brać 800 :)

tak ja jadłam makaron z truskawkami :) na tej diecie tez czesto jem np z twarogiem :)

dzisiaj była zapiekanka makaronowa czyli makaron tuńczyk ser groszek hehe dobre było :)

maggie to ty już możesz spokojnie szaleć z zakupami :D gratuluję raz jeszcze :D u mnie brzuch też wywaliło, w pierwszej ciązy taki miałam też dopiero w 6 miesiącu. ale ja już mam 7kg na plusie :/ pocieszam się tylko że startowałam z wagą 52kg a z synem 55kg, tylko z synem zakończyłam ciąże z wagą niecałe 65kg a teraz na pewno się w takiej nie wyrobię :/

maran ale może dostaniesz jakieś foto z usg. nawet jak lekarz nie powie to możesz wrzucić na in-gender tam są dziewczyny które super znają się na ocenie płci. trzymam kciuki za wizytę w takim razie :)

kate za twoja wizytę również kciuki :)

Ostatnia edycja:
Iweet ostatnio jak bylam w ciazy to dal mi takie zdjecie z gorna polowa cialka i byla glowka i brzuszek a tych miejsce o ktore nam chodzi nie bylo na fotach... ja nie licze nawet na zdjecie teraz bo oni w gabinecie maja takie malutkie monitory zeby sprawdzić dziecku serduszko, lozysko i tyle, powiedza na bank, ze nie maja papieru albo dadza jakies foto na odczepnego ;)

male liski Pamietam że Ty miałas plamienia w cyklach... i tylko nie pamietam czy przed owulacja przy przed @... Ja wczoraj w 12dc dostałam plamienia rożowego wieczorem- podejrzewam że owulacja wystapi w 14 dc tak jak miesiac temu, dzis temperatura wzrosła mi rano- wiec świadczy to o nagłym spadku estrogenu- i byc moze to plamienie było z tym związane. Czy z tym się coś robi? Śluzu nie mam prawie, znikome ilości, ale Ph 5.0 przez to plamienie. Ale znów wczoraj kupiłam B-complex w aptece i łykam po 6 tabl dziennie, bo czekam na to b-100 complex az przyjdzie i teraz sie zastanawiam czy ta witamina B nie ma czasem z tym czegos wspólnego.....bo po samej B6 100mg mam krótsze cykle, krótka druga fazę, wczoraj wziełam b-complex 6tabl + b6 50mg i dostalam plamienia.

Marzycielko, cocinella Ja mam bransoletke od roku z hematytu, mam taka mega brzydką power balance - niby jonizujacą za 10zł, jeszcze różowa na dodatek bo nie było innej :p dla mnie ta bransoletka od poczatku to był pic na wode- ale włożyłam i nie wiem jak tłumaczyc sobie to ze lepiej się czuje. Jak nie noszę to znów jestem senna, zmęczona, a jak włożę to po 24 h całkiem inaczej się czuje- a w dalszym ciagu nie wierze w ten kawałek gumy. Kupilam jeszcze dzis dwie bransoletki z kwarcu GALART R1C52 BRANSOLETKA KWARC RÓŻOWY KULE 12 mm (5079243280) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i taka GALART R1R09 BRANSOLETKA KWARC RÓŻOWY (5049532005) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ostatnia edycja:
reklama
Airfix dziękuję -
Ta 2 bransoletka bardzo mi się podoba :tak:

Marzycielko udało Ci się z tymi sygnaturkami?

meggie, iweet
z chęcią pochodziłabym też sobie po dziale z ubrankami dla dziewczynek :tak: - pochwalicie się jak już coś upolujecie dla swoich córeczek:tak:

U nas dziś słoneczko - a u starszego synka wczoraj był spokój a dziś znowu gorączka:-(

Miłego dnia

Do góry