reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Moze bedzie dobrze ?

Beatko, pewnie że będzie dobrze :) Temperaturka obiecująca, jednak powinna się utrzymać min.14dni. Nie przejmuj się jednak, że jednorazowo spadnie do niskiego poziomu, to może być obiaw zagnieżdzenia. Z Szymonkiem dokładnie mierzyłam temp. i tak właśnie się stało.
A co do utrzymującej się temp. ok.37stopni i jednak dostaniu @. To też możliwe i wcale nie oznacza to że nie doszło do zapłodnienia. Mogło dojść, natomiast mogło dojść do naturalnego poronienia (45%szans) dlatego nie warto robić testów przed terminem @. (choć wiem, że kusi)

Dorotko
, dzięki, ok, to jutro nie będzie testu z pierwszego moczu. Oj,tu się liczy precyzja :) By przynajmniej mieć świadomość, że zrobiło się wszystko w tym kierunku. Jak na razie, postępuje dokładnie według wskazówek.

NiaNia-super że już jesteś. Na razie, nie mówię hop ;)
Jutro jeszcze testuję (zostały mi 4 testy,mam nadzieję że już koniec),ciesze sie ze jednak testy się sprawdzają (jak się uda to będę zachwalać je pod niebiosa)
a potem zobaczymy co przyniesie los, jak na razie pierwsze w kolejność do dobrych wieści sa Beatka i Dorotka:blink:

Czesc dziewczyny, rano temperaturka wynosila 37 C, wiec czekam dalej moze sie udalo. Jeszcze sie nie ciesze, bo jutro moze zaczac spadac, jak przez tydzien bedzie 37 wtedy zrobie tescik. Aby sie udalo jak nie, to niech jak najszybciej przyjdzie @ aby zdazyc przed wyjazdem mezam

Beatko, pięknie pięknie :)) To tylko pozytywne wieści :)

A powiedzcie mi, dziś rano zrobiłam teścik owu,z drugiego moczu jak radziłyście i bez picia nic. I wyszła duzo bledsza kreska od testowej. To co to oznacza? Wczoraj rano była identyczna, no może ząbalek jaśniejsza-jak się uprzeć (i dużo śluzu przeźroczystego,rozciągliwego).Potraktowalam to jako godzinę ZERO :) po południu kreska taka sama jak rano (ale przy założeniu że w dzień piłam i to sporo) A dziś rano, z drugiego moczu dużo już jaśniejsza kreska od testowej (ale wciąż widoczna)
Oj,mogłam zachować te testy aby porównać. Ale co to oznacza? Jest po owu? Już się nie przytulać? w tej książecce o planowaniu dziewczynki jest info, że po owu nie przytulac się przez kilka dni,bo można i tak zmajstrować chłopca.

No więć jak to jest? Wlaściwie to nie miałam takiej super mocnej krechy co jest mocniejsza od testowej.Byly jedynie takie same.
Niestety,nie mogę wspomóc się mierzeniem temp. bo moje dziecię budzi w nocy i często wstaję, wiec bez sensu

Aa aa..jeszcze jedno spostrzeżenie, wczoraj przez jakąś godzinkę , dwie, mocny ból podbrzusza i jajnika no i cycule też pulsują

Uff..ale głupieję już. Jak ma się nierególerne cykle to ciężko się poznać

reklama
Czyli to moze dobry znak, NiaNia duzo wie na ten temat. Trzeba jej sie spytac. Kasiu mam taka cicha nadzieje ze mi sie udal, zobaczymy juz do konca tygodnia bede wiedziala.

Do góry