reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hejka :-)
Miło mi,że za mną tęsknicie :tak:.
Dzisiaj zrobiłam betkę i już wiem, że to nie ciąża :dry:. Ale też tego się spodziewałam. W przyszłym tygodniu powinnam (MUSZE) dostać @. W sobotę wezmę ostatni progesteron.
Do usłyszenia już wkrótce :-D:laugh2::-);-)

reklama
hausfrau dzieki juz sie wykurowałam i jest ok ale boje sie ze teraz testowanko sie przesunie a daje sobie juz ostatnia szanse w tym roku i robie przerwe

dziewczyny powiedzcie mi czy ktoras z was planowala chlopca i sie jej udalo? strasznie mnie to ciekawi. doradzcie jak to zrobic zeby trafic. ratujcie mnie bo juz nie wiem jak to zrobic mam metlik w glowie i tysiace roznych opini

hausfrau dzieki juz sie wykurowałam i jest ok ale boje sie ze teraz testowanko sie przesunie a daje sobie juz ostatnia szanse w tym roku i robie przerwe

gizia,czemu ostatnia szansa w tym roku i przerwa??? Przecież przyjmności nie należy sobie odmawiać (wyjątkiem jest wśród nas Beatka, z powodu pewnych niedogodnosci braku męzula)

Giziu, zaplanować chłopca jest w sumie najprościej (pomijajac fakt że w ogóle nie jest łatwo zajść w ciąże,co widzisz w naszym przypadku)
Jeśli o mnie chodzi,to pierwsze dzieciątko faktycznie chcieliśmy chłpca, nic nie wiedzialam wtedy o planowaniu plci, jedynie że w ogóle najlepiej zajsc w ciąże w dniu owulacji.
Wtedy po prostu mierzyłam sobie temperaturkę kilka cykli, dokładne pomiary o określonej porze..zazwyczaj moje cykle to były jedne wielkie zęby temperaturowe i pojawił się jeden cykl,gdzie było idealnie..na początku niskie temperaturki ok.36,6 i nagle w 38dc (pozno,ale mialam dlugie cykle) pik,rano temperaturka wzrozla do 37,1 no i wtedy męzula do łóżka zaciągnęłam (choc wtedy tez byly staranka) no i sie udalo..jest chłopiec piękny. No jak teraz mądra jestem,to wiem,że wzrost temperatury jest po owulacji juz,wiec cudem ale sie zalapaliśmy.

Czyli czekaj po prostu na dwie grubasne kreski na testach owu,jak beda to odczekaj kilka godzin, i wtedy do dziela. W 80% wtedy wlasnie są chłopcy (ale wiadomo,zawsze może być piękny silny żeński plemniczek,ktory ruszyl do dzieła)Planowanie tylko zwieksza możliwość. No niestety..w ogole zajesc w ciążę,to jest kłopot.Ale staraj się. I spokojnie, będzie dobrze

reklama
Do góry