reklama
eliczek24
Fanka BB :)
Cześć Dziewczyny!!!
Dorotko napisz proszę, czy w Irlandii masz jakiegoś znajomego ginekologa, czy jest podobnie jak tu w Szkocji, taki specjalista to rarytas?
Bo tu dostać się do ginekologa - to trzeba mieć dużo szczęścia. Zazwyczaj wszystkie podst. badania wykonuje położna, jeśli jest taka potrzeba.;-)
Dorotko napisz proszę, czy w Irlandii masz jakiegoś znajomego ginekologa, czy jest podobnie jak tu w Szkocji, taki specjalista to rarytas?
Bo tu dostać się do ginekologa - to trzeba mieć dużo szczęścia. Zazwyczaj wszystkie podst. badania wykonuje położna, jeśli jest taka potrzeba.;-)
Dorota27
Mam dwóch łobuziaków ;)
Eliczek niestety w Irlandii jest tak samo. To położna sprawdza np. czy są upławy, robi coś na zasadzie cytologii, przepisuje tabletki. Jedyna szansa dla mnie to ewentualnie jeśli zajdę w ciążę będę jeździć do polskich klinik (głównie Dublin) jakieś 4 godz jazdy samochodem ode mnie. Bo niby można tu skorzystać zginekologa ale jest przy tym tyle zachodu i odbywa się to tak długo że szok. Jeśli zajdzie się w ciążę to szpital wyznacza daty przyjścia do nich na "oględziny" ( nie badają ginekologicznie, no chyba żeby działo się nie wiem co). Rozmowa odbywa się dobrze się pani czuje? zważą, ewentualnie zbadają mocz testem pskowym i wsio. Porażka na całego dla kogoś takiego jak ja. Bo po poronieniu jestem w grupie ryzyka więc muszę być pod szczególną opieką
eliczek24
Eliczek niestety w Irlandii jest tak samo. To położna sprawdza np. czy są upławy, robi coś na zasadzie cytologii, przepisuje tabletki. Jedyna szansa dla mnie to ewentualnie jeśli zajdę w ciążę będę jeździć do polskich klinik (głównie Dublin) jakieś 4 godz jazdy samochodem ode mnie. Bo niby można tu skorzystać zginekologa ale jest przy tym tyle zachodu i odbywa się to tak długo że szok. Jeśli zajdzie się w ciążę to szpital wyznacza daty przyjścia do nich na "oględziny" ( nie badają ginekologicznie, no chyba żeby działo się nie wiem co). Rozmowa odbywa się dobrze się pani czuje? zważą, ewentualnie zbadają mocz testem pskowym i wsio. Porażka na całego dla kogoś takiego jak ja. Bo po poronieniu jestem w grupie ryzyka więc muszę być pod szczególną opieką
No to Kochana! Nie zazdroszcze!
Ale w Szkocji jest tak samo, mam koleżankę, która jest aktualnie w ciąży i zdecydowała się tu rodzić. Badania wyglądają podobnie - jeszcze tu badają ciśnienie, ale poza tym jest tak samo. Tylko my tu nie mamy niestety żadnego polskiego ginekologa - chociaż muszę sprawdzić czy jest takowy w Edynburgu. Choć bardzo wątpię.
Nie jestem jeszcze w ciąży, ale boję się co to będzie. Nie dość, że miałam w pierwszej ciąży problemy, to urodziłam przez cesarskie cięcie.
Mój ginekolog twierdzi, że nie urodzę kolejnego dziecka normalnie i w moim przypadku, cesarka to konieczność.

Dorota27
Mam dwóch łobuziaków ;)
No to Eliczek szukaj,szukaj i jeszcze raz szukaj polskiego ginekologa u siebie lub gdzieś w okolicznych miastach. Na miejscowych lekarzy nie licz bo oni nie podejdą do tego problemu jak nasi lekarze. W Irlandii stawiają praktycznie tylko na naturę (bo po co według nich zaglądać tam czy siam skoro wszystko ok) i podejrzewam,że w Szkocji też tak jest.
eliczek24
No to Eliczek szukaj,szukaj i jeszcze raz szukaj polskiego ginekologa u siebie lub gdzieś w okolicznych miastach. Na miejscowych lekarzy nie licz bo oni nie podejdą do tego problemu jak nasi lekarze. W Irlandii stawiają praktycznie tylko na naturę (bo po co według nich zaglądać tam czy siam skoro wszystko ok) i podejrzewam,że w Szkocji też tak jest.
No chyba będę musiała. Zastanawiam się jeszce nad jednym wyjściem. :sick:
Jeśli wszystko byłoby ok, to zostanę tu przez pierwsze parę miesięcy z mężem a na sam poród wrócę do Polski. To też jakieś wyjście.
Zobaczymy.

eliczek24
Czesc laski, nie zazdroszcze takiej sluzby zdrowia. Szukajcie, szukajcie lekarza nie ma na co czekac.
Jutro jade po wyniki badan Oskara- jestem cala w nerwach.
Zycze milego wieczorku.
Beatka wszystko będzie dobrze! My tu wszystkie trzymamy kciuki za Ciebie i Oskarka!
Oczy mi dziś wysiadają (jeszcze zapalenie spojówek się przyplątało). Więc chyba już będę znikać. Dziewczyny - miłego wieczorku i dla starających się dziś : owocnej nocki

eliczek24
Beatko! A jutro zaraz napisz jakie wyniki!!!!
reklama
Podziel się: