reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kształ zapachu jeśli starasz sie na dziewczynkę to najpóźniej możesz sie przytulać do pozytywnego testu, czyli do czasu gdy obie krechy będą identyczne lub ta druga mocniejsza. W ostateczności jesteś pewna to nawet max. do 4 godz od czasu pozytywnego testu, ale to już spore ryzyko. Tobie jeszcze całkiem pozytywny test nie wyszedł. Zatem moja propozycja jest taka. Poczekać jeszcze do wieczora, zrobić test około 20.00. Jeśli nadal druga będzie jaśniejsza to jeszcze poprawcie, jeśli już ciemna lub ciemniejsza to już ryzyk-fizyk. A te plemniczki około północne to jak długo sie wylęgały hehe? Ile było przerwy przed stosunkiem?

reklama
A te plemniczki około północne to jak długo sie wylęgały hehe? Ile było przerwy przed stosunkiem?

W czwartek było przytulanie, w piatek nic, no i teraz w nocy z soboty na niedzielę. Więc chyba się już wylęgły co?

Ewentualnie zrobię może zdjęcie tym testom i Wam poślę co? Ale jak na mój gust to on jest pozytywy.

Wstawiłam zdjęcie. Te dwa na dole to wczorajsze kreska jest bardzo blada. Na najwyższym widac 2 kreski normalnie. To najlepsze zdjecie jakie udalo mi sie zrobic.

Mam już ostatni test owulacyjny. Robic go czy nie?

Ide go zobic, co mi potem po jednym teście, a tak może jeszcze dzisiaj cos pomoże.

Test zrobiłam, znowu tak samo kreska troszke jaśniejsza od testowej.

Jesli byśmy sie jeszcze dziś przytulali to plemniki nie będą zbyt "mocne", więc nie wiem. Próbowac czy nie próbowac...?

Jutro może być już za późno. Poczekaj do co najmniej północy i serduszkuj. Co prawda to tylko 24 godz, a powinno być 48 no ale jutro może być już zbyt blisko owulacji. Przynajmniej tak mi się wydaje. Te wczorajsze miały dwa dni wylęgania,więc powinny wytrzymać przy dobrych wiatrach 3 dni, ale popraw jeszcze tak jak pisałam jeszcze w nocy. Owulacja jest po 24-36 godz od pozytywnego testu
Kciukaski zaciśnięte bardzo, bardzo mocno

Hej dziewczynki
kto kiedy testuje? ja juz niedlugo - za tydzien i tak sobie mysle czy w ogole bede testowac ale dzis tak strasznie bola mnie piersi ze az normalnie czasem to jestem bliska placzu jakby mi ktos wkrecal srubki w nie, kurde nie chce sie nakrecac.....

Hej dziewczynki
kto kiedy testuje? ja juz niedlugo - za tydzien i tak sobie mysle czy w ogole bede testowac ale dzis tak strasznie bola mnie piersi ze az normalnie czasem to jestem bliska placzu jakby mi ktos wkrecal srubki w nie, kurde nie chce sie nakrecac.....

Hej Kasieńko. Bolące piersi hehe ;-). Oby to było to
Jeśli o mnie chodzi to jeszcze czekam na owulację, zatem prawdopodobnie pod koniec stycznia
Kształt_zapachu, co u ciebie? Przytulanko nocne było?
Gusia a co z tobą? Czekam jak na szpilkach na wieści :-p
Wszystkim pozostałym laseczkom życzę miłego dnia :-)

Dorotko27 ja też czekam... @ miała być w zeszłą niedzielę, czyli już spóźnia się 9 dni (do tej pory to chyba raz w życiu mi się spóźniła i to o 3 dni, a tak były jednodniowe wahaniła), temp. ciągle podwyższona, ale niestety test robiony w sobotę, czyli 7 dni po terminie @ negatywny... :-(

reklama
Ja też zawsze sobie zamawiałam ze sklepu internetowego za ok. 2,40 za szt. (czułość 10), ale tym razem moja awizowana przesyłka zgubiła się na poczcie! Teraz mam z apteki za 7-10 zł, a żaden nie chce pokazać tej drugiej kreseczki...
Jakbym planowo dostała @, to teraz bym pewnie znowu była przded owulką, a tak taka niepewność..., a to jest najgorsze... ta nadzieja, która i tak potem na końcu umiera... Teraz ten przedłużający sie cykl i podwyższone tempki, a wcześniej w dwóch poprzednich cyklach plamienie jakieś 8 dni po owulacji...

Do góry