anufifi
tęsknię...
JARZEBINKO to już całkiem nieźle ...trzymam więc mocno kciuki !!!!!!!!!!!!!!:-):-):-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no witajj...Jarzebinka..Trzymam kciuki:-)
Ewcia..wreszcie sie znalazlas... Ja z moim mam to samo
do wiosny ..nici z II kresek
Pozdrowionka)))
Co do palowania płci to podstawą jest wiedzieć kiedy się ma owulację. Najpewniejszą metodą jest monitoring, ja chciałam to zrobić ale nie zdążyłam. generalnie tak jak pisała Beata, czyli temperatura śluz ewentualnie szyjka no i testy owulacyjne. Jesli wiekszośc tych obserwacji Ci sie pokrywa to możesz być pewna na 99% że wiesz kiedy masz owulkę. Najlepiej tez prowadzić obserwacje przez kilka cykli, żeby wiedziec czy czasem się nie przesuwa. u mnie generalnie kiedy pojawiał sie pierwszy rozciagliwy śluz to po 4 lub dniach miałam owulkę. Jeśli już wiesz kiedy jest ta owulka to zasada jest taka, że zaczynamy na 3 dni przed owulką ( i takich dziewczyn znam kilka, zreszta ostatnio tez tu jedna pisała że zaszła w ten sposób). W każdym razie przez kilka cykli próbujemy 3 dni przed owulką (zalecaja pół roku) a potem nalezy przesunąć czas serduszkowania o pół dnia i znów kilka cykli, jak nie wychodzi to znów przesunąc o pół dnia itd. W każdym razie jeśli nie udaje się za pierwszym lub drugim razem to w większości przypadków nikt nie ma juz cierpliwości i rodzą się chłopcy. Jeśli chodzi o mnie to ja prowadziłam obserwacje pół roku i gdyby mi się nie udało to nie przesunęłabym sie dalej niż 2 dni przed owulką. W każdym razie od miesiączki były serducha co dwa dni w 11dc pojawił sie pierwszy rozciągliwy śluz i to było ostatnie serducho. Owulka była z 14 na 15dc, bo 15dc wieczorem śluz zmienił się na biały i lepki to był koniec owulki. Co prawda ja nigdy nie miałam problemów z zajściem w ciążę i z ta metodą moga byc problemy jeśli ktoś ma w ogóle problem z zajściem w ciążę.