reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Najlepszą metoda na okreslenie owulki jest monitoring , czego przykładem jest Agnieszka ciesząca sie obecnie z dwóch kreseczek na teście ....cierpliwa osóbka która jest ekspertem w monitoringu i co jej sie opłaciło .
Do 4 dni przed owulką jest szansa przy załozeniu ze kiedy ostatni raz serduchowałaś był płodny rozciągliwy przeźroczysty śluz.......

reklama
No właśnie, ja tak na czuja to robiłam:rofl2:. Mam nadzieję, że przy okazji coś nie pokręciłam. Wy tutaj jeteście prawdziwe ekspertki:-) ja dopiero sie uczę:baffled:. :-(Oby nie zapóźno.

...a nie bede sobie wkreca- co ma byc bedzie- poki co temp. wciaz 37,2
podczytuje Was i trzymam kciuki za testujace!
pozdrawiam:)!

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczynki

Jako, że Wy ekspertki w planowaniu płci to postanowiłam do Was dołączyć...marzę o synu....ale jakby była dziewczyna to też byłoby super:happy:Teraz mam cykl bezstarankowy i postanowiłam się dokładnie zgłębić w swoje ciało i mam nadzieję, że jakby co to mi pomożecie:happy2:Już jakiś czas próbujemy (4cykle) i jak do tej pory bezskutecznie.

Aniu dziękuję za informacje :tak: ja tamtą CC miałam w narkozie , dlatego teraz kiedy już się nie zasypia to po prostu boję się ,,nieznanego,, . A powiedz mi jak to teraz jest z piciem i jedzeniem po CC ? Teraz jak biorę insulinę to nie wiem jak to będzie bo wtedy nic się nie jadło 3 dni , a potem sucharki :-p to raczej niewykonalne na insulinie, więc jak to było u Ciebie ?
Medio trzymaj się dzielnie :tak: a kiedy masz tą położną która może Ci robić ten ,,straszny,, masaż ? Ja sama jak o tym myślę to się boję , mam nadzieję że cię to ominie . A jeśli chodzi o mnie to mam odwrotnie niż Ty , mój maluch BARDZO MAŁO się rusza i to tylko tak w dole brzucha , czyli pewnie rączkami , a nóżkami wcale , bo tu u ,,góry,, nic nie czuję - jak myślisz to normalne , bo strasznie się martwię a usg mam dopiero za 10 dni.
Asus nie martw się na zapas,napewno jest wszystko ok:tak:. Mi położna mówiła i taką praktyke mają w Anglii, że powinno się wyczuć nie mniej niż 10 ruchów na dobę, a Ty napewno tyle masz, tutaj to norma:-).
Położną mam 16 grudnia, a 19 usg i konsultacje u lekarza w szpitalu.

Cześć dziewczyny, czy mogę się przyłączyć?
Przeczytałam chyba wszystkie posty od początku. Bardzo jestem zainteresowana planowaniem płci. Chciałabym bardzo córeczkę bo synka już mam. Ale obawiam się, że za późno znalazłam się tutaj. Otóż poczyniłam już z mężem przygotowania. U mnie jest trochę problem bo cykl mam 24 -28- dniowy:baffled:. Niestosowałam żadnych metod prócz obserwacji śluzu. Z moich wyliczeń wynika: Ostatnią @ miałam 27 listopada, wygląda na to, że owulacja przypadała na dzień 9 grudzień, z mężem kochaliśmy się 5 i 6 grudnia. Nie wiem jak to jest, czy plemniki Y żyją tylko 24 godz?:szok: Dziewczyny przyjmijcie mnie do grona staraczek i pomóżcie przejść przez te dni oczekiwania. Co teraz kiedy test ewentualnie? Być może bez składu coś piszę ale mocno przestraszona jestem. A tak w ogóle to coś mega katar mni złapał.:crazy:
Witam
Pewnie ze mozesz sie do nas przylączyc:tak::tak::tak:
Im nas wiecej tym wiecej doswiadczen...kurcze jak nic ktos na naszym przykladzie potem prace badawcze zacznie prowadzic:-D

Najlepszą metoda na okreslenie owulki jest monitoring , czego przykładem jest Agnieszka ciesząca sie obecnie z dwóch kreseczek na teście ....cierpliwa osóbka która jest ekspertem w monitoringu i co jej sie opłaciło .
Do 4 dni przed owulką jest szansa przy załozeniu ze kiedy ostatni raz serduchowałaś był płodny rozciągliwy przeźroczysty śluz.......
W 100% zgadzam sie z anufifi

...a nie bede sobie wkreca- co ma byc bedzie- poki co temp. wciaz 37,2
podczytuje Was i trzymam kciuki za testujace!
pozdrawiam:)!
Trzymam kciuki babeczko
ale tempusia bardzo obiecująca
a kiedy testujesz?

Cześć Dziewczynki

Jako, że Wy ekspertki w planowaniu płci to postanowiłam do Was dołączyć...marzę o synu....ale jakby była dziewczyna to też byłoby super:happy:Teraz mam cykl bezstarankowy i postanowiłam się dokładnie zgłębić w swoje ciało i mam nadzieję, że jakby co to mi pomożecie:happy2:Już jakiś czas próbujemy (4cykle) i jak do tej pory bezskutecznie.
Powtorze to co powyzej napisala anufifi
Tylko usg transwaginalne (dopochwowe) pokazuje dokladnie kiedy jest owulacja i kochając sie w ten dzien szanse na chlopca sa bardzo duzo i na ciąze takze..wiec moze by tego sprobowac :)

A ja babeczki na dzis sie zegnam i ide sie relaxowac
buziaki
l050.jpg

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki:-)
wczoraj bylam sobie pobrać krew a dziś rano miałam wyniki Beta 1084 :-) więc chyba dobrze...

bardzo bobrze... WILEKIE GRATULACJE i szczęśliwych kolejnych miesięcy z maleństwem pod serduszkiem :tak::-D:tak:

Cześć dziewczyny, czy mogę się przyłączyć?
Przeczytałam chyba wszystkie posty od początku.

witam serdecznie... to ładna lekturkę mialaś do nadrobienia i oczywiście życzę tej wymarzonej córeczki ...... :tak:

Jako, że Wy ekspertki w planowaniu płci to postanowiłam do Was dołączyć...marzę o synu....ale jakby była dziewczyna to też byłoby super
.

i Ciebie też witam serdecznie .... i życzę synusia ......... :tak:

o metodach juz nie będę sią rozpisywała, bo dziewczyny juz o tym napisały, więc teraz do działania :tak::-D:tak:

a wczoraj przez te nowości na forum BB nie mogłam sie zalogować, więc jestem dopiero dzisiaj :tak::-D:tak: i pozdrawiam Was serdecznie .........:tak: a o BETCE to może pomyślę, ale nic nie wskazuje aby było warto, więc pewnie spokojnie poczekam do @ i tyle .....:-p

Witam dziewczyny! Dziś czuję się bardzo źle, :-(całe szczęście, że mam opiekę na dziecko (Dawid jest chory) bo choć troche mogę sobie odpocząć. W sumie to od poniedziałku czułam, że szykuje się jakaś infekcja. Nie mam stanu podgorączkowego nawet ale czuję się tak jakbym była obłożnie chora: Mam zatkany nos do tego boli głowa i strach, że może ten cykl był udany i będę w ciąży. :no:Wiem, że może panikuję, ale jakby doszło do zapłodnienia we wtorek to może moja infekcja mialaby jakiś wpływ na dzieciątko. Sama już nie wiem, przecież i tak komorka jajowa jeszcze się nie zagnieździła w macicy. Dziewczyny nie wiem co mam myśleć, pocieszcie!:confused:

hej to i ja się do Was dołaczę:) będę wpadać raz na wątek staraczki a raz tu. Marzę o dziewczyncę. On następnego cyklu zacznę sie bardziej obserwować i próbować stwozyć dziewuszkę, no chyba że już jest...:):)ale szanse marne. Okażę się w Wigilię - termin @....

miłego dnia:)

reklama
Pozdrawiaski czwartkowe, u mnie cisza i nic nie wskazuje na to, by zbliżał się poród. Trzeba czekać. Miłego dnia Wam.

Do góry