reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mam Beti :-):-) znalazłam

icon1.gif
Odp: Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)
Witam
Chcecie przepis na najpyszniejszą sałatkę na świecie ???
No to proszę :

Podwójny filet z kurczaka pokroić w kostkę (1cm na 1 cm) i usmażyć na oleju z przyprawą do gyrosa Kamis (przyprawy dość dużo , próbujcie czy słone bo soli już się nie daje tylko ta przyprawa ) .
2 duże pomidory - pokroić w kostkę
3 ogórki szklarniowe też w kostkę
1 czerwona papryka w kostkę
1 niebieski ser feta (Favita chyba) pokroić w kostkę
makaron Lubella -takie malutkie muszelki , ugotować tak 1/3 i jak wystygnie to wsypać
puszka kukurydzy
majonez kielecki (ten średni słoik)
NIE SOLIĆ BO FETA DAJE CAŁY POTRZEBNY SMAK
Zaręczam że lepszej nigdy nie jadłyście :tak: jak zrobicie to proszę o potwierdzenie :tak:

reklama
nie ma za co Aga, jakby co dam Ci też szybki przepisa na szybką sałatkę, można się najeść:-)
paczka ryżu
2 wędzone nogi z kurczaka
puszka ananasa w kostce
puszka kukurydzy
orzeszki solone
słoik majonezu
chyba o niczym nie zapomniałam:-)

ryż ugotować, wszystko w kostkę, zamieszać z majonezem, przyprawić i gotowe:-)

Tak tak - Niki spi i jestem:-D Martysia oczywiscie gdzie? w polskiej szkole-na szczęście uwielbia tam chodzić więc nie ma problemu.
Becia słonko moje- te Twoje laseczki to juz ho ho... nie dziwię się,ze wolą rzucic plecak i olac:zawstydzona/y: w tym wieku to juz wiesz ;-) I jakie panny sliczne - szok- po mamusi pewnie:-p Kiedy moje będą takie :dry: Chociaz Martysie jak wymalowałam na Sylwestra to nie wygląda na swoje prawie juz 8 latek:tak:
Czarodziejkooo i jak u Was? Lepiej coś? Jak trzeba to i nawet sterydy niech wziewne wezmie oby mu przeszło.Tobie duzo cierpliwosci kochana zyczę:tak:
Asus w kazdym razie wodnik jak malowany bedzie :tak: Toz to super znak jest- wiem coś o tym :cool2:;-) Po Martynie tez mowiłam,ze jesli jeszcze kiedyś to... tylko CC:-D A teraz z Niki poszło jakoś... ani jednego szewka nie miałam:-p Zero pęknięcia- czyli mogę rodzić:-D Zresztą jak tylko urodzialm i juz mnie "oporządzono" i sie poprzytulalam z małą to poszłam sama pod prysznic i siup pozniej do łózia.A tam juz czekał szanowny z malusią na rękach i kawka i tosty :-) całkiem miłe wspomnienia- sorry,ze pozwoliłam sobie je przytoczyc:sorry2:
Agnieszka udanej posiadówki:tak: I dzieki za przypomnienie sałatki:-D
Sylwiaaaa a no tak - pisała,ze dziś sobie pośpi:-)
duzo zdrówka dla wszystkich i spokojnego dnia.Buziale

witaj kochana:-)czyli Niki koło 12 codziennie idzie spać?:-)
postaram się wrzucić jakieś nowe fotonki dziewczynek, bo widziałam , że porobiły sobie jakieś nowe:-)dziękuję kochana:-)
długo Martysia siedzi w szkole w soboty?

Dzien Dobry:)))
Margaritta.. wlasnie nie pospalam..wczoraj tak mi sie straszniespac chcialo popoludniu..a dzis rano 8.30 a ja juz spac nie moge:eek::-)..ale bylam zla.. trzeba bylo wstac ;-)..ale mam jeszcze jutro:-D .. To mile masz te wspomnienia:sorry2:
Asus... ja chlopakow mialam .. 16 dni po terminie i 8 :-) .. pierwszego porodu milo nie wspominam bo mialam prowokacje..ale drugi byl juz szybko i pieknie mnie zszyto i tak jak Margaritta polecialam zaraz pod prysznic i w ogole latalam po oddziale jakbym nie rodzila:-D .. Trzymam kciuki ;-)
Beti.. Oooo pychotka widac ta salatka;-) pozwole sobie spisac przepisa:tak:.. a mozna dac kurczaka gotowanego? .. bo kurcze kupilam kiedys wedzonego i jakas byl niezaspecjalny:baffled::-).. Kochana a jak z humorkiem..bo widze ze juz zdecydowanie lepiej;-)
Agus.. smacznego;-) i udanej imprezki:-);-)
CZarodziejka.. Moja droga Ty mi tu nie dziekuj..bo nie ma za co ;-)..
Milego dnia Dziewczynki:))) i Caluski dla tych co jeszcze sie dzis nie ujwanily:-D

To i ja podam przepisa na salatke:-) nam strasznie smakuje ..ale to azlezy od gustow;-)
2 pory (pokroic ,sparzyc i dobrze odsaczyc potem..wystudzic)
1 puszka groszku
20 dkg. szynki konserwowej (pokroic w paseczki drobne ok 1cm dlugosci)
20 dkg . zoltego sera (pokroic w kosteczke)
i dobry majonez.. ja daje Winiary wsioooo wymieszac i gotowe.. doprawic tylko solic z umiarem i potem sprawdzic i ewantualnie dosolic.. najlepsza jest jak sie juz " przezre":-)
Smacznego;)

reklama
hej Sylwuś kochana:-) tak humorek lepiej dziękuję:-) miałam chyba lekkie podłamanie tymi wynikami, prolaktyną i tym, że to niesprawiedliwe, że jak się nie chce to jak za pomocą różdżki zachodzi się, a jak się chce to tyle problemów czasem, leczenia i w ogóle
ale jak nie teraz to za niedługo będę fasolinkę miała:-)
zreperują i zajde:-)
sałatka jest super, z gotowanym nie próbowałam, ale można poeksperymentować, a nuż nowy przepis jakiś pyszny wyjdzie:-)
podobna, dobra jest też z tuńczykiem:-)
tak samo ryż, kukurydza, tuńczyk w sosie własnym, rodzynki jak kto lubi wyparzone i majonez:-)

Do góry