reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Cześć dziewczynki....

Ja się nie dosć ze wczoraj zmęczyłam to jeszcze mnie jakies choróbsko bierze wiec ledwo siedzę ....i mysli zbieram...

Ale witam was serdecznie i tradycyjnie zapraszam na Inkę

Paula...miłe to było co Ci sie przytrafiło ...choć rzadko sie zdarza ....
ja raz wracałam autobusem jak byłam w ciazy juz dobrze widocznej i do tego z zakupami i Filipem ...ledwo sie miesciłam bo to taki PKS był wiec wąsko i jakos wszystcy cos ciekawego wypatrzyli za oknami i udawali że mnie nie widza ....
no cóż ...kultury trzeba teraz na ulicy z lupa szukać :)

Anufifi niestety nadal mam mase pracy :-(
jestem zmęczona i zaczynam coraz częściej mysleć o L4 tylko że jeszcze nie chce nikomu mówić no i chciałabym zaczekać bo jak pójde na L4 to juz nie będzie mi się chciało wracać do pracy a nie chce mieć tak jak w poprzedniej ciąży załatwiania z ZUSem tych papierków :baffled:
Pamietacie może ile nie można przekroczyć dni na zwolnieniu? 180?

Paula nie wiem czy już weszła w życie ta ustawa mówiąca o tym, ze kobieta moze być dłuzej niż 180 dni na zwolnieniu.

Tak własnie się dowiedziałam że od stycznia wszedł przepis że nie trzeba wypełniać tych papierów :tak::tak::tak:

no i ma wejść albo już weszło że od 10 tygodnia trzeba być pod opieką lekarską co jest podstawą do wypłacenia becikowego!

Ostatnia edycja:
o tym becikowym to słyszalam ...mnie to osbiscie nie przeszkadza ...ale znam dziewczyny które dowiedziały sie o ciazy po 10 tyg. i to nie z zaniedbania ale poprostu nie było oznak i co wtedy????

Też mi się wydaje, ze lekarz powinien wpisać dziewczynie, ze jednak chodziła jeżeli nie zrobiła tego umyślnie. Czasami przecież kobiety mają okres podczas ciąży więc można nie wiedzieć :tak:

reklama
hej dziewczyny!witam sie i ja!!
Paula fajnie ze ci ustapili miejsca jak ja jezdzilam to jak widzieli mnie z brzuchem to odwracali glowe do okna...tylko starsze babki zawsze ustapywaly...masakra jak ludzie sie niekulturalni wrr
Paula ja tez sie zastanawiam nad l4 bo czasami nie daje rady ale nie dlatego ze jakos ciezko mam tylko ze pracuje z nami taki debil ze sie w glowie nie miesci...dzis mnie tak zdenerwowal ze masakra a ja przez debila niechce sie denerwowac niepotrzebnie wrrr...szef ma z nim gadac...
Bershka a co teraz nie mozna isc na cala ciaze na zwolnienie??
Paula te nowe zasady to chyba dotycza tylko warszawy czy calej polski?bo mi sie wydaje ze tylko warszawy i okolic...
Babeczki ja nadalmam lekkie plamienie....czemu to sie nie konczy??martwi mnie to?? wczoraj nawet raz wymiotowalam ale chyba dlatego zze zupa mi zaszkodzila czy jak myslice>??macie jakies sprawdzone metody na mdlosci??
buziaki

Do góry