reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie Kochane

Przyszedl czas ze juz chyba smialo moge sie Wam pochawalic moim szczesciem:))))

no Kochana GRATULACJE:-)tyle czasu ukrywalas to przed nami nie ladnie:-)super kolejna fasolka:-)za ktorym razem sie udalo??

Gie osko- chyba mielismy szczescie bo udalo sie za 1 razem...szczerze to sie nie spodziewalam....sądzialam ze zajmie nam to troche cykli a tu benc i jest fasolka.........a to ze nie mowilam...po prostu jestem dziwna jakas ale zawsze ostroznie podchodze do wczesnego mowienia o ciązy...poza tym plamilam niedawno i nie wiedzialam jak bedzie wiec tym bardzie sie nie wychylalam z nowiną. ale dzis po usg mam nadzije ze bedzie wszystko wporzadku:)

Dziekuje Wam Kochane za gratulacje :))))

reklama
Dzień dobry :-)

U nas dzisiaj pochmurno ale ciepło chyba będzie burzować :baffled:

Czarodziejko moje największe GRATULACJE szczęściaro :tak::-):-):-) życzę dużo zdrówka i oby dzdzia rozwijała się i rosła zdrowo :tak:
fasolka.jpg

Bershka to chyba jesteś spokojniejsza po tej konsultacji :tak: ja wierzę że wszystko będzie dobrze :tak: a w takim szpitalu to aż sie chce rodzić ;-):tak:

Agniesiak dobrze że mąż już wraca bo byś nam się tutaj zagłodziła ;-)a w Twoim stanie to nie jest wskazane :tak: niech mąż Ci dogadza :tak:

Agnieszka to Waneska się spieszy na świat ;-) już nieługo będziesz ją tulić w ramionach :tak:trzymam kciuki!!!

Pyszczku, Berchka, Royanna, Czarodziejka, Anufifi, Gieosia, Agniesiak, Pati 1 , Pati 2, mam nadzieję, że nikogo nie ominęłam:-)

Beti a o mnie to zapomniałaś? :-:)-p;-)

Patrysiu to normalne że pragniesz mieć córeczkę, większość kobiet tego pragnie tak jak mężczyzna syna :tak:ale tak naprawde nie jest ważne co będzie najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa :tak::tak::tak: ja po tym co przeszłam już patrzę na to inaczej kiedyś też bardzo chciałam mieć córeczkę ale teraz jest mi naprawde wszystko jedno pragnę tylko aby było zdrowe i aby ciąże przebyć spokojnie :tak: oczywiście jak trafi się dziewczynka to będę szczęśliwa ale również będę się cieszyć jak będzie drugi chłopiec :tak:

Kiki tak mi przykro z powodu brata :-(ale napewno wyjdzie z tego i wszystko będzie dobrze :tak: trzymam kciuki! a co się właściwie stało? miał wypadek?

Royanna no właśnie tak to jest że nad morzem tym odpoczynkiem człowiek się męczy ;-) ale pogodę chyba macie super! chociaż Ty może nie najlepiej znosiz takie upały...

Pati test zrobiłaś zdecydowanie za wcześnie! trzymam kciuki za fasolke! :tak:

Gosiu, Pyszczku i pozostałe dziewczynki pozdrawiam! Buziaki! :-)

Beti a o mnie to zapomniałaś? :-:)-p;-)

Patrysiu to normalne że pragniesz mieć córeczkę, większość kobiet tego pragnie tak jak mężczyzna syna :tak:ale tak naprawde nie jest ważne co będzie najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa :tak::tak::tak: ja po tym co przeszłam już patrzę na to inaczej kiedyś też bardzo chciałam mieć córeczkę ale teraz jest mi naprawde wszystko jedno pragnę tylko aby było zdrowe i aby ciąże przebyć spokojnie :tak: oczywiście jak trafi się dziewczynka to będę szczęśliwa ale również będę się cieszyć jak będzie drugi chłopiec :tak:

Kiki tak mi przykro z powodu brata :-(ale napewno wyjdzie z tego i wszystko będzie dobrze :tak: trzymam kciuki! a co się właściwie stało? miał wypadek?

Royanna no właśnie tak to jest że nad morzem tym odpoczynkiem człowiek się męczy ;-) ale pogodę chyba macie super! chociaż Ty może nie najlepiej znosiz takie upały...

Pati test zrobiłaś zdecydowanie za wcześnie! trzymam kciuki za fasolke! :tak:

Gosiu, Pyszczku i pozostałe dziewczynki pozdrawiam! Buziaki! :-)
Witaj PAULA ja tez mysle ze zrobilam go za wczesni...przynajmniej mam taka nadzieje.Od kilku dni odczuwam straszny bol jajnikow i mam straszne biale uplawy...Paula kochana i agniesza dzieki za podtrzymanie mnie przy teorii ze test zrobiony za wczesnie:tak:;-)

ooooooooooo i nawet widzę, ze w 33 tydzień śmiało wskoczyłam, jeszcze 4 tyg i będę spokojna :tak::tak::tak:

Wczoraj byłam u mojego gin po wizycie u chirurga, zrobił mi wymaz z pochwy na paciorkowca i musiałam dzisiaj oddać do poradni bakteriologicznej
Mój gin to z tych takich nowoczesnych ginków na styl amerykański :-D robi jakieś dziwne badania bo twierdzi, ze w Stanach to i tamto już dawno się robi ;-):tak:
powiedział mi, ze mało który gin przed porodem każe kobietom robić badania na paciorkowca a później jak dziecko się rodzi a paciorkowiec jest w matce dziecko zaczyna mieć zapalenie płuc i inne takie tam...dotyczy to przede wszystkim rodzących

Popytajcie sie jak to u Was wygląda, moze warto ;-)

HELLO:-)
Witajcie Kochane

Przyszedl czas ze juz chyba smialo moge sie Wam pochawalic moim szczesciem:))))

GRATULACJE :-D:-D:-D

Hej babeczki jestem po rozmowie w tej klinice gdzie chce rodzic...
po rozmowie z lekarzem i z anestezjologiem:-)
po badaniu lekarz stwierdził ze mam rozwarcie na 1,5cm:sorry2:
kazał brac tableki fenoterolu ( czyli leku przeciw skórczą) jeszcze tydzien i odstawic.... twierdzi ze pewnie po odstawieniu do tygodnia urodze......:szok:
Mała ma około 2500kg, wiec jak wytrzyma jeszcze dwa tygodnie to moze dobije 3kg.....:confused:
Wiecie co mam takie pytanie bo patrze teraz na majtusie i widze taki brunatny śluz, hm.... cos tak jakby sie miał okres zaczynać no wiecie o co mi chodzi.... tez tak miałyscie???? u mnie jest 36tydzien ciązy....moze to po badaniu???

oooo no to czekamy na poród :-)mała na pewno jeszcze coś przybierze ;-)

Patryśka przecież mówiłam Ci już, że dziewuszka pod serduszkiem mieszka:tak:;-):-)
A ja się piątku nie moge doczekac, wraca mój M z koloni:tak:Wreszcie będzie ład i porządek w domciu:-Dno i przede wszystkim obiadek:tak::-D Tak się za nim stęskniłam, że wzięłam sobie wolne na piątek:tak: W piątek razno ide tez na moje pierwsze badania, czyli krew, grupa, cukier, mocz.. a we wtorek do gina. mam nadzieję, że zobaczy juz cos więcej niż tylko 6 mm pęcherzyk ciążowy;-):tak::-D

wiem wiem kochana że mi powiedziałaś ale jednak zawsze domysły są bo tak naprawde nie wiemy co mam pod serduszkiem ;-)no to piątek będzie dla ciebie bardzo miłym dniem spotkanko z utęsknieniem na M no i wtorek fasolke zobaczysz no teraz to na pewno będzie widać :tak:

Jestem po rozmowie z chirurgiem dziecięcym....młody będzie zabrany zaraz po urodzeniu na obserwację i prawd. nie obędzie się od chirurgicznego cięcia, pocieszajace jest to, że mogę z nim cały czas być i najpóźniej wyjdziemy 7 dnia po porodzie :tak::tak::tak: a i powiedział, że to co ma z tym jelitkiem to nawet wadą nie można nazwać :tak::tak: a szpital piękny, bo to Górnośląskie centrum zdrowia dziecka w Katowicach.. nie wygląda na szpital tylko na hotel :-D wszędzie pełno rysunków na ścianach..sciany różowe i niebieskie, piękne duze akwaria, pełno zabawek.....cudo jeżeli można tak powiedzieć o szpitalu :tak:

widzisz nie trzeba się martwić rodzić będziesz w super szpitalu hotelowym synek będzie pod opieką co nie martwić się a cieszyć że jest tak a nie jeszcze gorzej bo jak sama widzisz nawet gin mówi że z tym jelitkiem to nie jest wada:-)​

tak Patrysiu jestem spokojniejsza

wczoraj Oli zauważył zdjęcia usg swojego braciszka, pokazywał gdzie ma nosek, buzie itd i nagle zobaczył zdjecie jelitka i pytał sie co to jest wiec mu mówię, ze braciszka boli brzuszek i jak sie urodzi Pan lekarz da mu szybko lekarstwa i pomasuje brzuszek..wiecie co niespodziewałam sie takiej reakcji ale mój synuś zaczął zamartwiać się o braciszka, zadawał 1000 pytań, nawet miał łzy w oczach i zastanawiam się czy dobrze, ze mu o tym mówię :baffled: chyba będę musiała sprostować parę rzeczy :baffled::confused::dry:

reklama
Do góry