reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czesc laseczki
I ja sie witam..juz z pracy..
Wczoraj zjadlam tone śliwek i mi dzisiaj jakos marnie na żołądku...
Babeczki caluje Was wszystkie i kazdą z osobna...
Milego dnia
mis

reklama
DZIEŃ DOBRY:-)
Patrysiu bardzo się cieszę że wyniki oki :-) widzisz i po co się było denerwować ;-) a możesz napisać jakie wyszły Ci wyniki z toksoplazmozy?

to sa moje wyniki tokso;-)

TOXO IGG 0.1 wynik ujemny:<1.6
wynik wątpliwy:1.6 do <3
wynik dodatni:>=3

Wiecie co.... bo nie wiem czy mówiłam:) wczoraj dostałam od męża piękny bukiet róż i jeszcze biżuterię pięknie zapakowaną :-) jaka ja byłam mile zaskoczona.
Zresztą my kobiety lubimy być zaskakiwane chyba co:-p;-)

Zmykam zaraz z synem na rower:happy:

no no ja także bym się ucieszyła z takiego zaskoczenia:-)super:-)

Dziewczyny mi już zostalo w sumie niewiele rzeczy kupic dla Małego, ale zapytam Was jeszcze raz o butelki, chyba już pytałam kiedyś, ale nie pamiętam co mi radziłyście. Podobają mi się butelki Dr Brown's i chciałabym Sebusiowi kupić, chociaz mam zamiar karmić, ale wiadomo na wszelki wypadek chce miec butelkę. I tu moje pytanie - lepsze są butelki z szeroką szyjką? Bo Dr Brown's ma i z wąską i z szeroką szyjką i nie wiem które wybrać. No i chyba trzeba dwie - jedna na mleko a druga na herbatki czy inne płyny prawda? Myślałam żeby jedną małą jedną dużą, ale może lepiej dwie duże? Jak myślicie? Patrysia mi pisała na ten temat, ale kurcze zapomniałam...:sorry2:

te butelki Dr Brown's czytałam że sa bardzo dobre:tak:i odrazu mówie że małe butelki starczą ja używam małych do dzisiaj a duże leżą bo synek później uczył się sam trzymać butelke to duzo lepiej mu szło z tymi małymi i tak ma do dzisiaj te duże sa za duże no chyba że jak gdzieś jedziesz a nie masz ze sobą aby dolewac np.herbatki czy później jak dzidzia starsza soczku;-)no ale ja się skłaniam tylko małym butelkom i teraz takze zrobie tak:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Gosia aha, tez się zastanawiałam nad tymi butelkami, ale na pewno chce miec tez Dr Brown's. A trzeba az tyle butelek jak napisałaś? Ja sądziłam że mi 2 wystarczą na początek :sorry2:
A te Twoje butelki będą pasowac do podgrzewacza Aventu? Patrzyłam wczoraj na podgrzewacze i jest napisane że pasują do nich wszystkie rozmiary butelek i smoczków, ciekawe czy to prawda :sorry2:
Ja własnie nie wiem czy od razu kupowac laktator czy zaczekać i zobaczyc jak będzie z laktacja u mnie. A wezmę Aventu ręczny Isis. A TY?

2 zupełnie wystarczą bo wiadomo z poczatku to mało co potrzebne no a nawet później też tylko tyle starczą mam jedna do mleczka i jedną do herbatki soczku itp.poprostu je częściej myje ale i tak bym to robiła nawet gdybym miała więcej bo przy soczkach lubią się zabarwiać np.smoczki od butelek głównie przy marchewkowych a po mleczku zaczynają smierdzieć tym mleczkiem co także trzeba często myś:tak:a co do laktatora ja szczerze powiem że nie miałam i w szpitalu jak była 3 doba i taki nawał miałam że nawet zastoj mleczka powoli mi się robił tzn.gromadził się ale był taki nawał ze ciężko leciało co laktator mi pomógł M szybko z apteki w szpitalu mi kupił ręczny i powiem że taki mi starczył bo ja go używałam jak miałam ten nawal no i tam jak synek spał a ja miałam za dużo w cycusiach bądż jak musiałam skończyć karmić bo synek miał alergie to używałam aby sobie ściągnąc bo wiadomo synek nie pił a się gromadziło mleczko;-)

Gosia aha, tez się zastanawiałam nad tymi butelkami, ale na pewno chce miec tez Dr Brown's. A trzeba az tyle butelek jak napisałaś? Ja sądziłam że mi 2 wystarczą na początek :sorry2:
A te Twoje butelki będą pasowac do podgrzewacza Aventu? Patrzyłam wczoraj na podgrzewacze i jest napisane że pasują do nich wszystkie rozmiary butelek i smoczków, ciekawe czy to prawda :sorry2:
Ja własnie nie wiem czy od razu kupowac laktator czy zaczekać i zobaczyc jak będzie z laktacja u mnie. A wezmę Aventu ręczny Isis. A TY?
tez sie zastanawialam nad tymi butelkami co Ty chcesz bo dziecko w sumie moze samo z nich pic bo one maja te rurki w srodku ale chyba sie jednak zdecyduje na TT...i niemusisz miec na poczatek tyle butelek co ja wypisalam..ja juz chce kupic aby na dluzej miec!!
Podgrzewacz Avent Express SUPER CENA wys.od 11 (736735579) - Aukcje internetowe Allegro

Gosia masz ten podgrzewacz?
Bo sa jeszcze droższe z Aventu, Avent IQ.

A butelki które ja chce kupić tak wyglądają:

BUTELKA ANTYKOLKOWA 240ML DR BROWN'S WARSZAWA (743062467) - Aukcje internetowe Allegro

Tylko nie wiem czy będą pasować do tego podgrzewacza..

ja nie mam takiego podgrzewacza..mam canpola...a jesli chodzi o sterylizator to mysele ze wszystkie butle do mojego beda pasowac:-)

Anufifi chyba miala taki podgrzewacz:-)

Czarodziejko Witaj :-) i Miłego dnia w pracy :)

Patrysia właśnie mi się przypomniało że chyba to mi już kiedyś pisałas :-) hehe jeszcze raz dzięki :)

Patrysia no własnie musze się zastanowić jak zrobić z tym laktatorem w moim przypadku ;-)

Gosia ja sterylizatora nie kupuję, ale podgrzewacz tak, zapytam Anufifi jaki ona ma z Aventu ;)

Anufifi pytanko jak wyżej :-D

witam sie i ja dziewczyny z wami..derya spi ja juz bylam w przedszkolu na zakupach i teraz ma czas chwilke na kompa..

anufifi derya spokojna az za spokojna..tylko je i spi a m od dnia porodu widzial malutka moze z 3 razy..teraz jak narazie sie nie pokazuje..ale juz przyzwyczailam sie do tego i jest mi juz lzej nie tak ciezko jak bylo..

pyszczku u mnie samopoczucie ok..i ciesze sie ze u ciebie tez oki ze sebus rosnie..

kinga a moze bedzie te przytulanko owocne...trzymam kciuki..

royanna bedzie fajnie z tesciami ..jak masz tescia fajnego to juz duzy plus..

pozdrawiam was wszystkie ...

Paula jesli w dniu plamienia pjawiła sie juz krew to liczysz od tego dnia ...jesli to same plamienia liczysz od dnia nastepnego....hmmmnie wiem czy ci pomogłam bo czasem trudno to wyrazic w słowach :)

Pyszczku ...fakt zapomniałam o balsamie , ale jakby co przypomnij mi pod wieczó jak jestem w domu...ja mam pamięc dobra tylko krótka :):):)
Butelki te będa pasowac do podgrzewacza aventu . on ma taki wkład ograniczajacy miejsce ale w razie czego wyciagniesz i zwiekszysz miejsce tak jak ja zrobiłam z resztą.
i zdecydowanie póki co małe butelki ci wystarczą ....na początku dwie małe to jest w sam raz , ja dopiero póxniej dokumiłam dużą ( największą) aventa bo mój Tomcio wcina 290 kaszki :)

Royanna dzieki za miłe słówko :)

reklama
ja to bym już policzyła ten dzień z plamieniami też :tak: bo u mnie tak zazwyczaj jest.

Paula, ja gdzieś przeczytałam teraz nie wiem czy na 28dni czy w tej książce o planowaniu płci czy gdzieś indziej że liczy się już dzień plamienia jako 1 dzień cyklu, ale widzę że na forach są rożne zdania ;-)

Aha, Paulaja tez myślę żeby liczyć ten pierwszy dzień plamienia, skoro była krew :tak: a nie tylko brudzenie..

Paula jesli w dniu plamienia pjawiła sie juz krew to liczysz od tego dnia ...jesli to same plamienia liczysz od dnia nastepnego....hmmmnie wiem czy ci pomogłam bo czasem trudno to wyrazic w słowach :)

Dziękuje Wam dziewczynki za pomoc :-):tak: też tak myślałam ale nie byłam pewna ;-) na Was zawsze można liczyć :tak::-)

Do góry