reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

a mnie się wczoraj smutasko wieczorem zrobiło...mojej bratowej dałam wszystko jak się jej córeczka urodziła czyli całe wyposażenie łóżeczka z łóżeczkiem oczywiście, komodę z przewijakiem, zabawki itd...wczoraj zapytałam się /bedąc pewna, ze mi pożyczy/ o leżaczek z Fisher Price do szpitala, zeby Kubuś nie leżał tylko w łóżeczku.Leżaczek kupiła sobie sama. Powiedziała, ze w sumie go nie używa ale w nim karmi i pożyczy mi za 2 tyg jak kupi sobie krzesełko do karmienia. Powiedziałam jej, ze potrzebują na już a krzesełko jej pożycze i zrobimy fajną zamianę no i cisza :-( wczoraj w nocy na szybko szukałam sprzedającego leżaczek z allegro z Katowic i wyobraźcie sobie, ze znalazłam i Pani przywiezie mi pod sam szpital dzisiaj wieczorem razem z karuzelką z FP. Za wszystko chce 200zł pokaze Wam..chyba nie drogo

Karuzela Fisher Price misie - projektor, pilot (777947405) - Aukcje internetowe Allegro
FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK 2w1 (777947439) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Bershka mysle , że nie drogo i super że trafiłas na taka kobitkę , że ci nawet pod szpital przywiezie

a zachowania bratowej pozwól , że nie skomentuje ...tak mi sie cisnienie podniosło , że szok....

Royanna miejmy nadzieje ze to nic powaznego ....mój Tomus ostatnio dwa dni tak wymiotował na 3 miła gorączke ale raz dałam leki i przeszło i juz sie wiecej nic nie powtórzyło ...to chyba jakis wstrętny wirus czy co ;/

Juz jestem, zadzwoniłam do Mamy zapytać ja pogoda u niej i zagadałam się..:)

My akurat kupowaliśmy nowe zimówki na ten sezon, więc opony już są, trzeba dzisiaj zmienić :tak:

Anufifi wiesz ja korzystam jeszcze z wolnego czasu, a książki lubię czytać, choć ostatnio w ręce wpadają mi te o ciąży, porodzie, dzieciach, wychowaniu... Zawsze coś ciekawego mozna się dowiedzieć :tak:

Bershka fajny zestaw kupiłaś i obędzie się bez łaski bratowej ...

Royanna miejmy nadzieję że to żaden wirus u Maciejka :eek:

Paula widzę że i Tobie podpasował mój przepis na karkówkę, cieszę się :-)

Royanka uściski dla syneczka, oby to nie było nic wirusowego lub bakteryjnego.

Dziewczynki-zasada jest jasna, ten kto ma miękkie i dobre serce zawsze na tym traci :-( ale drugi raz postąpiłabym tak samo dając jej te wszystkie rzeczy bo to dla dziecka a nie dla nich ale wiedzą dobrze, ze Kubuś bidaczek chorowitek po 2 operacjach i odmawiają mu troszku przyjemności-to najbardziej boli :-(

Muszę kupić duży koszyk wiklinowy, do środka włozę słodycze parę owoców, kawy i jakiś dobry alkohol na podziękowanie na OIOM. Dam to kwiaciarce żeby mi to ładnie opakowała z ozdóbkami. Moja mama upiecze ciasto z napisanem "Podziękowania od Kubusia" :-)
Ordynatorowi OIOM-u chcemy dać szampan, który kiedyś kupiliśmy na urodziny Kubusia ale nie został niestety otwarty. To oryginalny szampan, kosztował ponad 300zł ale za uratowanie życia to błahostka jest !
Idę się organizować :-) odezwę się wieczorkiem a Wy piszcie dużo żebym miała co czytać :tak:

Ostatnia edycja:
a moze Wy znacie jakiś ładny wierszyk o dziecku, który mogę napisać na kartce która chce włozyć do koszyka. Nie musi byc nawet rymowany coś pięknego i wzruszającego, nawet może byc parę słów.

hej moje laseczki kochane:-)

Gosia jeszcze tylko smoki...:-) mi się bardziej chyba od tych air podobają te soft albo pure, ale chyba soft kupię :tak:
co do tych smokow to jak czytalam opis to air i pure maja takie same funkcje wiec nie wiem czym sie roznia:szok::szok::zawstydzona/y: a soft to ktorre??
Gosia dobrze że lepiej się czujesz, mnie wczesniej brzusio pobolewał ale już nie boli od wielu dni i nawet nospy nie biorę tylko magnez profilaktycznie na skurcze.

Kolezanka w sobotę dała mi torebkę suszonych liści z malin (kupione w sklepie zielarskim) do robienia naparu, że niby to ma pomagać na rozwarcie, tzn powinno się zacząć pić gdzies tak 3 tyg. przed porodem, ale nie wiem czy to działa, słyszałyście cos o tym? I mam jeszcze jakieś homeopatyczne granulki pod język ale to już na wywołanie, np. na dzien przed terminem się bierze...:eek:
ja mialam przedwczoraj koszmarna noc ale juz wam o tym nie pisalam ale dzis sie juz dobrze czuje:-)a co to masz za homeopatyczne granulki??ja doszlam do wniosku ze juz mi sie nie spieszy z porodem i chyba wole juz w listopadzie moj m tez stwierdzil ze urodze w listopadzie...czekam na paczke z ciuszkami z usa i dlatego chce juz w listopadzie hehe
Hmm to może zacznę pić tą malinkę....Musiałam gdzieś to przeoczyć na Listopadzie, zresztą nie daję rady tam wszystkiego czytać więc często się poddaję :sorry: Tylko ten wątek śledzę regularnie :)
ja tez nie nadazam czytac co tam u listopadowke tyle pisza:-(
tak jak piszesz Aniu, bo dzisiaj czuje się już lepiej i nie był ospały....

Z najnowszych wieści....od czwartku będę mogła zamieszkać sobie w szpitalu z Kubusiem na oddziale gastroenterologii :-):tak: Pani profesor była już zobaczyć Kubusia na patologii i chce go zabrać teraz Ona, żeby karmienie szło nam ładnie. Mam nadzieję, że wystarczy to co zje i nie będzie musiał byc żywiony również w domu pozajelitowo :eek::crazy: jako dodatkowe jedzonko oczywiście. Kubuś na mleczku przytył 30dkg ale to i tak sukces dla nas bo to oznacza, ze idzie waga w górę a nie w dół.... ide poprać reszte ciuszków...

Kochana super wiesci przynosisz:-)
gioeska juz coraz blizej ciekawa jestem czy dotrwasz do listopada..
Kochana oj chyba dotrwam hehe:-)
Dziewczyny- a próbowałyście może butelki Dr. Browna? Są drogie ale naprawdę skuteczne... mają taką rurkę w środku i malec w cale nie łyka powietrza... są rewelacyjne i polecam każdej przyszłej mamie w trosce o ich maleństwo... bo kolki to paskudztwo... przemyślcie zakup butelek 100 razy to bardzo ważna decyzja... jaka butelka taki brzuszek maluszka;-);-);-)
Ja myslalam nad tymi butelkami bo widzialam je w usa i wydawaly mi sie rewelacyjne ale one maja ten skladnik BPA a ja nie chce truc drugiego dziecka wiec kupilam TT!!A Ty w jkim miescie na dolnymslasku mieszkasz??
Witajcie :-)
Ale pogoda paskudna!!!! brrr...:szok:
Koniecznie gorącej kawki trzeba się napić :tak:
Zobacz załącznik 172235
Miłego dnia Wam życzę i zazdroszczę tym, które w domku siedzą :tak:
ale aromatyczna kaffka:-)mniam:-)
Witam kochane
Jeśli chodzi dziewczyny o napar z malin i inne cudowne sposoby na przyspieszenie porodu to ja niestety nie moge nic potwierdzic, bo robiłam wszystko co znalazłam ze mozna robic i mimo ze miałam rozwarcie to nic sie nie działo ...w koncu dostałam zastrzyk kroplówe i poszłi jak po maśle.

Jednego czego nie próbowałam to nie piłam olejku ryrcynowego który ponoc faktycznie jest skuteczny bo sie bałam ....
Mój gin sie ze mnie smiał i podsumował ze dziecko najlepiej wie kiedy ma wyjsć i to nalezy jemu zostawic i chyba miał racje ...
Musicie sie troche uzboic w cierpliwosc :):)

buziaki miłego dnia

dzien

swiete slowa:-)to bobas zdecyduje kiedy bedzie gotowy na urodzenie sie:-)
Witajcie :-)

Dziewczyny nie wyobrażacie sobie co się u mnie dzieje za oknem!!! ZIMA !!!:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D

Śniegu tyle że czasem przed Świętami Bożego Narodzenia tyle nie ma, zamieć taka że nie widać świata, miasto sparaliżowane, mój M musiał rano samochód odśnieżać bo nie było go widać w ogóle! I do tego cały czas sypie i wiatr taki że szok!!! :szok::szok::szok::-D

http://www.tvn24.pl/-1,1623872,0,1,zimno--snieg--wicher--tysiace-domow-bez-pradu,wiadomosc.html

tu macie parę zdjęć z Lublina..
niezle u nas nie pada..u nas zawsze tak jakos biedniej jesli chodzi o snieg..chodz Majka juz sanki sobie naszykowala hehe:-)
a mnie się wczoraj smutasko wieczorem zrobiło...mojej bratowej dałam wszystko jak się jej córeczka urodziła czyli całe wyposażenie łóżeczka z łóżeczkiem oczywiście, komodę z przewijakiem, zabawki itd...wczoraj zapytałam się /bedąc pewna, ze mi pożyczy/ o leżaczek z Fisher Price do szpitala, zeby Kubuś nie leżał tylko w łóżeczku.Leżaczek kupiła sobie sama. Powiedziała, ze w sumie go nie używa ale w nim karmi i pożyczy mi za 2 tyg jak kupi sobie krzesełko do karmienia. Powiedziałam jej, ze potrzebują na już a krzesełko jej pożycze i zrobimy fajną zamianę no i cisza :-( wczoraj w nocy na szybko szukałam sprzedającego leżaczek z allegro z Katowic i wyobraźcie sobie, ze znalazłam i Pani przywiezie mi pod sam szpital dzisiaj wieczorem razem z karuzelką z FP. Za wszystko chce 200zł pokaze Wam..chyba nie drogo

Karuzela Fisher Price misie - projektor, pilot (777947405) - Aukcje internetowe Allegro
FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK 2w1 (777947439) - Aukcje internetowe Allegro

Kochana zrobilas super interes to jak za darmo dwie takie rzeczy:-)a bratowa bardzo nieladnie sie zachowala:-(

Dziewczyny u nas dzis znowu zimno a moje dziecie nie ma ani kominezony ani cieplej czapy a ni butow na zime...oj widze czekaja nas zakupki w weekend poki jeszcze jestem na chodzie bo po porodzie juz nie dam rady z nia cos isc kupic!!ale wiecie co jestem dobrej mysli juz sie odstawilam od rodzenia w pazdierniku..nie wiem sama co sie tak uparlam na ten pazdziernik moze dlatego ze sobie ubzduralam ze pazdziernik to jeszcze taki cieplejszy miesiac i sa liscie na drzewach a w listopadzie juz zimno jest ehh...
Ja nie zamierzam chyba stosowac zadnych przyspieszaczy porodu no chyba ze ok5listopada sporoboje olejek rycynowy:-)chodz jak Majke urodzilam 4dni przed terminem to teraz tez mam duza szanse urodzic troche wczesniej jak myslicie??

Pyszczku moj porod trwal od 2 do 6.20 wiec chyba ekspresowo co??

Buziaki dla wszystkich moich kochanych babeczek:-)dzis mam jakis mega dorby humor hehe:-)
aha kolejna listopadowka sie rozpakowala w 33tc mala wazyla tylko 2kg!!

reklama

Muszę kupić duży koszyk wiklinowy, do środka włozę słodycze parę owoców, kawy i jakiś dobry alkohol na podziękowanie na OIOM. Dam to kwiaciarce żeby mi to ładnie opakowała z ozdóbkami. Moja mama upiecze ciasto z napisanem "Podziękowania od Kubusia" :-)
Ordynatorowi OIOM-u chcemy dać szampan, który kiedyś kupiliśmy na urodziny Kubusia ale nie został niestety otwarty. To oryginalny szampan, kosztował ponad 300zł ale za uratowanie życia to błahostka jest !
Idę się organizować :-) odezwę się wieczorkiem a Wy piszcie dużo żebym miała co czytać :tak:

Kochana bardzo ladnie chcecie sie zachowac z tymi podziekowaniami za opieke nad Kubusiem:-)az sie wzruszylam:-)

Do góry