reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hej!
Ja tylko na chwile :) Dalej w dwupaku :)
Ale caly dzien mnie sciska :( brzuch
Nie...nie...jeszcze nie zamierzam rodzic ;) ale ten dzien nadchodzi wielkimi krokami!

no wiec byłam dzis u ginekologa
spojrzał na mój wykres i powiedział że temp ładnie rośnie i oby tak dalej.
Zaznaczył mi już pewnie owu którą miałam 17dnia cyklu.
tak wiec dziś mija 9 dzień wyższej tempki po owulacyjnej już.
Z testem jeszcze spokojnie poczekam do tego 2go.

A co do piersi to zbadał i powiedzial że nic niepokojącego nie czuje i nie widzi. Może ale nie musi być to przez gruczoły.. i powiedział jeszcze że to dobry znak raczej.
Tak wiec mam cień nadziei na ten cykl- że być może zaowocuje.

Teraz leżę i robię sobie ciepłe okłady plus masaże.

Ah dodał jeszcze że mam się oszczędzać teraz bo jeżeli nam się udało to nie ma co szaleć zwłaszcza w łóżku;)

Pozdrówki
wracam do leżenia bo jeszcze mnie te cycki ciągną... ehh:confused2:

no wiec byłam dzis u ginekologa
spojrzał na mój wykres i powiedział że temp ładnie rośnie i oby tak dalej.
Zaznaczył mi już pewnie owu którą miałam 17dnia cyklu.
tak wiec dziś mija 9 dzień wyższej tempki po owulacyjnej już.
Z testem jeszcze spokojnie poczekam do tego 2go.

A co do piersi to zbadał i powiedzial że nic niepokojącego nie czuje i nie widzi. Może ale nie musi być to przez gruczoły.. i powiedział jeszcze że to dobry znak raczej.
Tak wiec mam cień nadziei na ten cykl- że być może zaowocuje.

Teraz leżę i robię sobie ciepłe okłady plus masaże.

Ah dodał jeszcze że mam się oszczędzać teraz bo jeżeli nam się udało to nie ma co szaleć zwłaszcza w łóżku;)

Pozdrówki
wracam do leżenia bo jeszcze mnie te cycki ciągną... ehh:confused2:
To odpoczywaj, oszczedzaj siebie,a do 2go niedaleko:tak::-):-):-)

Pati dziękuje Ci, od razu poleciałam do apteki i kupiłam ten żel :tak: mam nadzieję że pomoże M bo już 2 inne które mieliśmy nic nie dały :no:

Royanna dzięki :-) w wolnej chwili obejrzę sobie wszystkie Twoje fotki :tak:

Kinga no to w sumie dobre wiadomości przyniosłaś :tak: tylko szkoda że tak Cię bolą te cycole :-( leż i okładaj je :tak: albo może niech Ci mąż wymasuje delikatnie ;-)
Czekamy z nadzieją do 2 listopada! :tak::-)

paula ciekawe czy syn dotrzymal slowa..że bedzie czysto jak mamusia wroci.
Kiki no nie całkiem było posprzątane...jak usłyszał że idę po schodach to dopiero szybko wziął się za sprzątanie :confused2:

Aha Dziewczyny zaznaczam, że jutro tez mogę być później na BB, a to dlatego że jedziemy rano z M do banku i jeszcze inne sprawy pozałatwiać, więc od razu Wam piszę żebyście się nie martwiły tak jak dzisiaj :-)
Pyszczek dobrze że napisałaś bo znów byśmy wysłały Cię na porodówkę ;-):tak:

Paula ja tez lubię placki ziemniaczane, ale jakoś mi nie wychodzą, nie wiem dlaczego, może to kwestia ziemniaków, moja mama jak robi to są takie żółciutkie, rumiane, a mi wychodzą takie ciemne i jeszcze bardzo nasiąkają olejem, że potem się zjesc nie da..:eek: A Ty jak robisz te placki? Może odkryję gdzie robię błąd..:happy: Co do maści to hmmmm nie bardzo się orientuję :sorry:
Pyszczku ścieram ziemniaki dodaje jajko, mąke, sól, pieprz, cebulkę i wszystko mieszam :tak: potem smażę na gorącym oleju :tak: może rzczywiście to zależy od ziemniaków :confused2:

(...)bo mi na ostatniej wizycie ginka tez powiedziala ze coś z moją szyjką nie tak jak być powinno....mam ją bardzo rozpulchnioną a to dopiero 26 tydzień!!!!!!
Kazala mi polegiwac..ale az sie boje nastepnej wizyty ktorą mam 3 listopada! Wczoraj wieczorem zacząl mnie pobolewac brzuch...podobnie jak opisujesz....wzięlam no spę....
Dzis tez podbrzusze pobolewa i sie zaczynam martwić czy aby z ta szyjką nic sie nie dzieje.....nie siała bym paniki gdyby to byl 37 tydzien a tu jeszcze tyle czasu..mam nadzieje ze ten ból to rozciągajaca sie macica!!!!!
No a u mnie laseczki nie zaciekawie....tak jak napisalam powyzej juz drug dzien boli mnie podbrzusze,,,zaczyna mnie to coraz bardziej martwic z uwagi na to ze na ostatniej wizycie szyjka nie byla w zbyt dobrym stanie!!!!!!
nie pamietam zeby ginka mowila coś o rozwarciu ale....o bardzo miękkiej szyjce.....

Prosze Was trzyajcie za nas kciuki zeby bylo ok...

Czarodziejko ojejku to i u Ciebie z tą szyjką problemy :-( trzymaj się kochana, dużo odpoczywaj i oszczędzaj się :tak: Mocno trzymam kciuki abyście donosiły ciąże do bezpiecznego terminu :tak:

Wczoraj mialam 1 wizyte w szpitalu w ktorym bede juz rodzila no i niestety wyniki nie sa dobre,mam zarezerwowana cesarke na 34tc,jestem zdenerwowana i zalamana ze tak wczesnie:-(martwie sie o moje dziecko.Mam nadzieje ze do tego czasu wyniki sie poprawia i przesuna mi cesarke chociaz o 3 tygodnie
Pati no jak mus to mus z tą cesarką, nie martw się na zapas, bo stres szkodzi dzidzi a my mocno trzymamy kciuki i modlimy się żeby wszystko było ok! :tak: I będzie zobaczysz! :tak:

OKRUSZYNKO twój post dał mi duzo optymizmu:tak:aż serduszko sie uśmiechneło:tak:bo ja tylko leze i płakac się chce az główka boli a wiem że nie powinnam bo tylko synka stresuje i tez stres niesłuży ciąży:sorry:ale teraz tak jakoś inaczej sie poczułam:tak:
Patrysiu cieszę się że Okruszynka Cię trochę uspokoiła :-)​

a mnie cos brzuch coraz bardziej i czesciej boli jak na okres ale nie chce sie nakrecac...
Gosiu jeszcze dzień... może dwa... ;-) ale napewno już niedługo :tak:

Dalej w dwupaku :)

Ale caly dzien mnie sciska :( brzuch
Nie...nie...jeszcze nie zamierzam rodzic ;) ale ten dzien nadchodzi wielkimi krokami​

Royanna tak Ty też już niedługo :tak: ten dzień zbliża się nieubłaganie :tak: szkoda że nie wiemy kiedy to nastąpi ;-)

Ostatnia edycja:
Dziewczynki wziełam No spę i polezalam sobie...i lepiej
Mam nadzieje ze juz nic się nie będzie działo!!!!!
No chyba ze zacznie sie dziac pod koniec stycznia...ale wtedy to juz moze:)))))
Wzięlam sobie relaxującą kapiel i tak mi dobrze....jest jeszcze wczesnie a ja juz w piżamce:)))
Maciuś Dobranockę oglada...jak skonczy to On pojdzie sie myć i lulu :)))

Miłego wieczoru dziewczynki!

Kinga85 trzymam kciuki bo o ile dobrze zrozumiałam prawdopodobnie jesteś w ciąży :-):-):-):-):-):-):-):-):tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: czy Ty starałaś się o konkretną płeć czy po prostu o maleństwo??

Ja dziś o niczym innym nie myślę tylko o tym forum, o temperaturkach, testach itd:-p:-p:-p
Zarejestrowałam się na 28 dni:) muszę jeszcze tam polukać co i jak a przede wszystkim jak się robi wykres :):sorry::sorry:

życzę miłego dnia Wam wszystkim :)

Malenka, Ty juz chyba uzalezniona od nas jestes a dopiero poczatkujesz :))))
A powalczylas juz aby wstawic suwaczek?
Na stronie glownej forum, gdzies na samym dole jest dzial temu poswiecony:) i tam mozna potestowac :)

reklama
Do góry