reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ponawiam pytanko

do ge-goska, Pyszczek,Patrysia86, Agniesiak85 i do wszystkich siwzo upieczonych mam syneczkow

Pytanko
dziewczynka : 2-3 dni wczesniej
a chłopiec: codziennie czy tylko w owu? jak to w koncu jest??????
zbieram informacje..........................

Kochana my sie serduszkowalismy przed owu z 3dni wczesniej i jest chlopiec wiec chyba reguly nie ma poza tym ja nie wierze w planowanie plci:-)to tam na gorze jest zapisane:-)

Kasiu duzo wazy juz Sebus ja podejrzewam ze Kacper wazy ok 7kg i ma 68cm mierzylam go w tamtym tyg!!

reklama
Czesc cioteczki!
Melduje sie po dluzszej nieobecnosci!
Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko i bez wyjatku!
Teraz nie bede nadrabiac zaleglosci bo nie bylo mnie miesiac, ale napisze ktotko, ze u nas w miare ok.
Pisze w miare, bo Macio na okraglo choruje, wiec juz 2gi tydzien jestesmy nad morzem i jest na razie ok, Alanek ladnie rosnie, przez pobyt nad morzem przenioslam mu szczepienie za tydzien. Ale tutaj po 2ch dniach tak kaszlal, ze wezwalam do domu pediatre i co? Na 99% jest alergikiem moje sloneczko. Na kurz, pierze, czyli chyba roztocza. Dostaje 2x dziennie kropelki i ma od razu mniejsza skaze, mniejszy katar i zero kaszlu. I najwazniejsza wiadomosc-lada dzien pokaza mu sie dolne jedynki! Tak powiedzial dr i chyba prawda, bo od 2tyg nie spi ani w dzien dobrze, ani w nocy(a sypial po 5.5godziny), slini sie i rzuca sie na swoje piesci. A dr powiedzial, ze widzi juz piekne zalazki zebow. I jeszcze jedna dobra wiadomosc-nadal karmie piersia.
A teraz zmykam, bo wlasnie sie obudzil, musze go prebrac i idziemy na spacer. Zajrze wieczorkiem!
Ale sie za Wami stesknilam!!!

Dzień dobry :-)
Ja tylko na chwilkę bo zaraz idziemy na spacerek :tak:

Tusiu dziękuje za odpowiedź :happy: my właśnie też mamy robić takie ćwiczenia i nosić buty z usztywnianą piętą i wkładką :tak: a powiedz mi jak często robiliście te ćwiczenia?

Royanna nareszcie się odezwałaś bo już myślałyśmy że o nas zapomniałaś ;-) cieszę się że u Was wszystko dobrze, jak widać nadmorskie powietrze pasuje chłopakom :tak: szkoda że Alanek ma alergie ale dobrze że rozpoznana i kropelki pomagają to przynajmniej sie nie męczy biedaczek....co do ząbków to bardzo szybko mu wychodzą, znam jedną dziewczynę co jej córeczce jedynki wyszły w 4 miesiącu :tak: więc pewnie i Alankowi tak wyjdą :tak: fajnie że karmisz piersią :happy: buziaczki dla Was!

Gosiu to Kacperek duży jest :tak:rośnie jak na drożdżach ;-):tak::-)

Pozdrawiam Was babeczki :-)
Miłego dnia :-)
Buziaki

Paula-starałam sie ćwiczyc z nim codziennie przed kąpielą,ale to rożnie było
bo czasem to było 5min.a czasem 20min.a zdarzało sie ,ze i wcale nie chciał.:baffled:
Ogólnie nie zmuszałam go a najlepiej to w lecie szło bo ganiał na basaka po trawie
a sposobem był basen bo siedział sobie a ja mu wrzucałam rózne przedmioty a on stupkami je wywalał,a ze lubił być długo w wodzie to szło poćwiczyć.:tak:
Royanna -fajnie,że zajrzałaś bużka.zdrówka dla Maciusia.
a z ząbkami to tak mój synio na początku 4miesiąca miał już dwa ząbki te dolne.:-p

WITAM:-)
U nas dobrze ale martwie się siostrą bo wczoraj trafiła do szpitala ze skurczami i teraz leży pod kroplówką bo szyjka się skraca rozwarcie juz ma no i teraz dalej krwisty czop odchodzi i to zaniepokoiło gina a jest w 34 tc i w sobote o ile dobrze pamiętam zaczyna dopiero 35 tc:-(gin za duzo czasu jej nie daje ale ja myśle że jak bedzie miała upór w głowie to się uda do 36 tc wytrzymać i oby!
ponawiam pytanko

do ge-goska, Pyszczek,Patrysia86, Agniesiak85 i do wszystkich siwzo upieczonych mam syneczkow

Pytanko
dziewczynka : 2-3 dni wczesniej
a chłopiec: codziennie czy tylko w owu? jak to w koncu jest??????
zbieram informacje..........................
z tego co ja wiem to najlepiej te 3 dni przed owulką zakończyć staranka to wtedy na dziewczynke większy % a na chłopca hmm ogólnie to non stop nawet i po owulce (bo też wiem ze i jeden dzien po można też zajsć no chyba że się myle)a najlepiej tak jak pisały dzień przed i w owulke:tak:ja serduszkowałam 2 dni przed i jest Alanek;-)
Czesc cioteczki!
Melduje sie po dluzszej nieobecnosci!
Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko i bez wyjatku!
Teraz nie bede nadrabiac zaleglosci bo nie bylo mnie miesiac, ale napisze ktotko, ze u nas w miare ok.
Pisze w miare, bo Macio na okraglo choruje, wiec juz 2gi tydzien jestesmy nad morzem i jest na razie ok, Alanek ladnie rosnie, przez pobyt nad morzem przenioslam mu szczepienie za tydzien. Ale tutaj po 2ch dniach tak kaszlal, ze wezwalam do domu pediatre i co? Na 99% jest alergikiem moje sloneczko. Na kurz, pierze, czyli chyba roztocza. Dostaje 2x dziennie kropelki i ma od razu mniejsza skaze, mniejszy katar i zero kaszlu. I najwazniejsza wiadomosc-lada dzien pokaza mu sie dolne jedynki! Tak powiedzial dr i chyba prawda, bo od 2tyg nie spi ani w dzien dobrze, ani w nocy(a sypial po 5.5godziny), slini sie i rzuca sie na swoje piesci. A dr powiedzial, ze widzi juz piekne zalazki zebow. I jeszcze jedna dobra wiadomosc-nadal karmie piersia.
A teraz zmykam, bo wlasnie sie obudzil, musze go prebrac i idziemy na spacer. Zajrze wieczorkiem!
Ale sie za Wami stesknilam!!!
no kobitko wkońcu:-)bardzo się ciesze że ogólnie jest dobrze tylko szkoda że Maciuś tak chorubska łapie i że Alanek ma alergie co zdrówka syneczkom jak najwięcej życze i staraj się zaglądać do nas częściej:tak:ps.super że ząbki już chcą wyjsć mój synek późno dostał;-)

GIEOSKA PYSZCZEK no to wam skarbusie rosną:-)suuuuper:-)
NADIA no właśnie a co u ciebie kobitko czyżbys na porodówce już była:eek:;-)

ja was tak czytam czytam... ale nie mogę nic napisać :zawstydzona/y:
jestem do niczego ostatnimi czasy:-(
Jak będzie mi lepiej odezwę sie do was moje drogie.
Tymczasem pozdrawiam serdecznie wszystkie was bez wyjątku.
Buziaki

Hejka :-)
My już po spacerku :tak: teraz wypiję herbatkę i muszę ogarnąć trochę w kuchni....
Kupiłam ten Feminatal DHA co mi gin poleciła ale on kosztuje 50zł!! :eek: i opakowanie starcza na miesiąc :-( no cóż....:baffled:

Tusia dziękuje :happy: my też musimy zacząć ćwiczyć i właśnie chyba pora przed kąpielą będzie dobra :tak:

Patrysiu trzymam kciuki za siostre aby udało jej się dotrzymać do tego 36tc :tak:

Kinga życzę poprawy samopoczucia :tak: uśmiechnij się :-);-)

Hejka :-)
My już po spacerku :tak: teraz wypiję herbatkę i muszę ogarnąć trochę w kuchni....
Kupiłam ten Feminatal DHA co mi gin poleciła ale on kosztuje 50zł!! :eek: i opakowanie starcza na miesiąc :-( no cóż....:baffled:
tani to on nie jest no ale jak lekarz zalecił i ma ci pomoc to trzeba brać:))

My z rana też z Filipkiem byliśmy na spacerku. Teraz obiad i po obiedzie mam w planie jeszcze jedno wyjscie bo pogoda dopisuje.
A wieczorem pewnie kolejny filmowy wieczór:) ostatnim razem oglądałam Eden Lake i Paranormal Activity ekstra trilery. polecam :tak:

PAULA ja brałam Feminatal N i kosztował 30 zł czy 40 zl już teraz nie pamiętam teraz ale było na 2 miesiące i powiem że ten jest lepszy bo ma w sobie już żelazo a DHA nie ma i wtedy trzeba dodatkowo bo anemia itp.:tak:

reklama
Witajcie babeczki

dzieki za wszelkie odowiedzi....Dziś mały karmiony jedna piersią bo drugą tak mi scheretał i rozranił ze sie tylko opił mojej krwi.....caly dzien kurowalam brodawke i jest lepiej....sprobuję go na wieczór prystawić..mam nadzieje ze nie bedzie znowu krwi bo inaczej to nie bede mogla karmic bo niby jak? A znowu ta druga piers którą go przez caly dzien karmilam tez ledwo zipie...nie jest poraniona ale szczypie...bo ileż moze byc tarmolona....
Ehhhhh cięzka sprawa z tym karmieniem!!!!!!
A moze to ja mam takie suciory wrazliwe..no nie wiem:eek::eek::eek::eek:

Aha: Dziewczyny Czy to prawda ze BEPATHEN trzeba zmywać z piersi przed karmieniem?????

Do góry