reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Pajkaa a gdzie zamawiacie meble? pytam bo ja powoli rozglądam się za meblami do pokoju chłopaków :tak: teraz jeszcze nie będę kupować bo remont nas trochę będzie kosztował a do tego OC nam się kończy ale w niedługim czasie będę chciała coś kupić :tak:

Paula ja zamawiam w takiej firmie koło mojego domu więc troszkę miałabyś daleko.

Witam..

Już późno, cały dom śpi a ja nie...
Dziś wieczorem dostałam silnego bólu brzucha, zadzwoniłam do ginka. był akurat na dyżurze w szpitalu więc kazał przyjechać.
Macica rozpulchniona, szyjka wysoko ale jeszcze całkiem nie zamknięta.... diagnoza? bardzo wczesna ciążą. Zalecenia ; Duphaston 2x1 i luteina dowcipnie 2x1 i leżenie plackiem... za 2 tygodnie do kontroli... boję się strasznie... nie powiedziałam jeszcze niczego nikomu, nawet M nie wie... boję się że po raz kolejny czarny scenariusz sie powtórzy... i nie chce żeby M przechodził przez to samo... staram sie myśleć pozytywnie ale ..... wiadomo jak to jest.... buziam was kochanę.... i błagam nie gratulujcie mi ....tylko prosze o cichą modlitwę.... dobranoc..

ściskam mocno kciuki.

a mnie dziwnie wczoraj brzuch bolał i musiałam wziąć nospe. Nie wiem czy to mały sie tak ułożył. Na szczęście we wtorek wizyta.Az sie ciesze.
No i dzisiaj o 2 bede miała wreszcie wyniki glukozy:p

reklama
hej dziewczyny!!U nas dzis pochmurno i zapowiadaja deszcz...ciagle pada ile mozna??a w nastepnym tyg ma byc nawet 6stopni i deszcz:-( dzis humorek mam nie najlepszy wczoraj mialam ostre sciecie z matka i stanelo na tym ze na razie nie bedziemy do nich jezdzic..troche mnie to boli bo ojciec i prababica nie wiem jak to zniosa:-(ale tak to jest jak sie wtraca w wychowanie Majki...

Dziastinko 3mam mocno kciuki aby fasola sie mocna zagniezdzila i dala rade..tez uwazam ze powinnas mezowi powiedziec...

Kinga jak bylo na badaniach??

Paula podziel sie obidkiem:-) nie mam ochoty nic robic a jaki obiad by sie przydal...co masz?? dziewczyny co mozna zrobic z miesa mielonego oprocz mielonych??i nie mam piekarnika wiec cos co sie zrobi na kuchence:-)

Royanko,Pyszczku gdzie jestescie??

Dawno Patrysi nie bylo..

Buziaki dla Was wszystkich...

Witam się.

Dzastina, kciuki zaciskam i pomodlę się.

Gieoska, to wtrącanie się dziadków w wychowywanie dzieci jest okropne. Mieszkaliśmy z moimi rodzicami przez prawie 3 lata i moja mama nigdy się nie wtrącała jedynie dawała mi rady, a teraz mieszkamy z teściową (właściwie to ona mieszka z nami) niecały rok i już nadrobiła z nawiązką za te lata. Oczywiście ja sobie nie pozwalam, ale to jak grochem o ścianę, do tej baby nic nie dociera.

U nas zachmurzyło się i wygląda jakby miało padać buu....

Ja czuję się dobrze i gdyby nie uwidoczniony brzuch, to tak jakbym wcale nie była w ciąży.

A to mój brzuch:
Zdjęcia 1 048.jpg

Jest większy niż na tym etapie miałam w pierwszej ciąży.

Pajkaa fakt trochę daleko ;-) a nie mają strony internetowej? to bym chociaż pooglądała :blink: czekamy razem z Tobą na wyniki glukozy...na pewno są ok :tak:

Gosia przykro mi że z mamą się pokłóciłaś...najgorsze to jak dziadkowie chcą wychowywać nasze dzieci :wściekła/y: ja na szczęście nie mam tego problemu...
zapraszam na obiad...u nas wczorajsza kalafiorowa (dlatego dziś nie robię obiadu) :happy2: a z mielonego można zrobić np. spaghetti :tak:

Ryba suuuper brzusio!!! :-) cieszę się że dobrze się czujesz :-)

Patrysia
nie miała neta ale faktycznie coś długo to trwa...napiszę do nie smska dzisiaj....

Pyszczku, Royannko gdzie się podziewacie?

Zmykamy na dworek...paa...:happy2:

Ryba sliczny brzusio:-)

Paula tak wlasnie chyba pozostalo mi zrobic tylko spagetti:-)zupe tez mam z wczoraj....

co do wychowywania to macie racje...moj ojciec juz matce nagadal ze to moja corka i to ja decyduje jak postepowac z nia jak jest iegrzeczna....zresztaa juz niewazne...

U nas sloneczko wychodzi wiec bedziemy uciekac niedlugo na spacerek:-)

Jestem jestem :-) Witajcie :-)

Ostatnio mniej zaglądam na net, bo stwierdziłam że za dużo czasu spędzam przy kompie, i potem dzien ucieka przez palce. Dlatego teraz ten czas gdy Sebcio śpi wykorzystuję inaczej :) Np. wczoraj wieczór na przyjemne chwile z Mężem :-D:-)

U nas też pochmurno, ale bardzo ciepło, oby tylko nie padało to śmigniemy na spacerek :)

Paula, Gosia dziekuję że o mnie pytacie ;-)

Pajkaa ale masz przeboje z teściową, ale widzę że się nie dajesz, i dobrze!

Gosiu Ty tak samo obstawaj przy swoim, Maja to Twoja córka i Twoje zdanie jest najważniejsze :tak:

Dzastina trzymam mocno kciuki ...

Kindzia Remik śliczny chłopczyk i jak fajnie wystrojony, super :-) Już pytałam kiedyś, jak tam rowerek, sprawdza się?

Royannko zaczęłam kłaść Sebkowi zabawki na wysokości szyji po bokach tak jak pisałaś :) zobaczymy co z tego będzie :)

Wszystkie Dziewczyny pozdrawiam i życzę miłej środy!

Aha, Kiki co u Ciebie i dzieciaków? Buzia

Pajkaa fakt trochę daleko ;-) a nie mają strony internetowej? to bym chociaż pooglądała :blink: czekamy razem z Tobą na wyniki glukozy...na pewno są ok :tak:

Gosia przykro mi że z mamą się pokłóciłaś...najgorsze to jak dziadkowie chcą wychowywać nasze dzieci :wściekła/y: ja na szczęście nie mam tego problemu...
zapraszam na obiad...u nas wczorajsza kalafiorowa (dlatego dziś nie robię obiadu) :happy2: a z mielonego można zrobić np. spaghetti :tak:

Ryba suuuper brzusio!!! :-) cieszę się że dobrze się czujesz :-)

Patrysia
nie miała neta ale faktycznie coś długo to trwa...napiszę do nie smska dzisiaj....

Pyszczku, Royannko gdzie się podziewacie?

Zmykamy na dworek...paa...:happy2:

muszę zapytać męża jak wróci z pracy to podpytam bo niestety nie wiem czy mają stronkę internetową. Bo tam robisz wlasne zaprojektowane mebelki i oni takie Ci robią :)

Jestem jestem :-) Witajcie :-)

Ostatnio mniej zaglądam na net, bo stwierdziłam że za dużo czasu spędzam przy kompie, i potem dzien ucieka przez palce. Dlatego teraz ten czas gdy Sebcio śpi wykorzystuję inaczej :) Np. wczoraj wieczór na przyjemne chwile z Mężem :-D:-)

U nas też pochmurno, ale bardzo ciepło, oby tylko nie padało to śmigniemy na spacerek :)

Paula, Gosia dziekuję że o mnie pytacie ;-)

Pajkaa ale masz przeboje z teściową, ale widzę że się nie dajesz, i dobrze!

Gosiu Ty tak samo obstawaj przy swoim, Maja to Twoja córka i Twoje zdanie jest najważniejsze :tak:

Dzastina trzymam mocno kciuki ...

Kindzia Remik śliczny chłopczyk i jak fajnie wystrojony, super :-) Już pytałam kiedyś, jak tam rowerek, sprawdza się?

Royannko zaczęłam kłaść Sebkowi zabawki na wysokości szyji po bokach tak jak pisałaś :) zobaczymy co z tego będzie :)

Wszystkie Dziewczyny pozdrawiam i życzę miłej środy!

Aha, Kiki co u Ciebie i dzieciaków? Buzia

Oj nie daje sie powiedziałam KONIEC. Moja mama zaczęła ja wyzywać jak jej powiedziałam, ze teściowa zajęła moje miejsce w przodzie i musiałam się gnieść w tyle. Ale wyzywała. Smiałam sie jak nic :)
ja dziewczynki się zbieram powolutku po wyniki napisze gdzieś kolo 17 jak wyszły.

Hej Kochane
A u nas ten tydzien jest przyzwoity jesli chodzi o pogodę...bardzo cieplusio jest!
----------------------
Ryba- ale piekny brzuszek i widze ze 18 tydzien Ci juz leci...no to niedlugo pewnie poznasz płec dzieciatka:))))
----------------------
Paula a ty widze coraz blizej 30 tygodnia..jak przekroczysz ten etap ciązy to potem zleci momentalnie!!!!!
-----------------------
U nas wsio ok...chłopcy zdrowi. Maksik dziś wazony ma 5800g takze swoje wazy chlopak:)
-----------------Buziaki dla Was

reklama
dziewczynki ja juz po wizyciie

u urologa wsio dobrze nie ma zastoju w nerkach więc jest OK
cukrzycy ciążowej nie mam po obciążeniu glukozą wynik 86 mg/dl wiec jest ok.(udało mi się moje wyniki skonsultować z diabetologiem)

Do góry