reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej kobitki
Ja dopiero miałam moment żeby usiąść.....
Beatko, Dominik bardzo chciał długie włosy, bardzo, ja nie za bardzo bo on leniwy jest .....ale chciał więc zapuścil...ja teraz zastanawiam się nad ścięciem bo kurcze zaczął dojrzewac i przetłuszczaja sie bardzo.....
A Marcelek faktycznie jak dziewczynka......noi podobny faktycznie do Olci :)
Monico , z was też cudna rodzinka....
Dziewczyny powiem Wam , super że chłopaki mają siebie a wy takich super synów....
Ja dzis tez mam 3 dzieci :)....do Dominka przyjechala koleżanka z ktorą sie pare lat juz przyjażnią....zostanie u nas do jutra i od rana szaleją wszyscy.....A Olunia od tygodnia siusia na nocnik a dzis 1 noc z całkowiecie suchą pieluszką ( bo na noc jej jeszcze zakładam) i wstała i mówi ściągaj mamusiu bo chce zrobic siusiu!! Jestem happy....
Miłego dnia kobitki....

reklama
Cześć dziewuszki!
Super wszystkie wyglądacie na prawdę :)
Przepraszam ,że ja nie wstawiam ale jako weteranka na bb nauczyłam się nigdzie na otwartych wątkach nie wstawiać zdjęć.
Miałyśmy kiedyś niemiłe doświadczenie związane z naszymi zdjęciami.
Musiałybyśmy sobie jakiś wątek zamknięty zrobić to wtedy nie ma problemu i wrzucam fotki rodzinki.
Kurcze u nas leje i nie mam co robić z dzieciakami, nic mi się nie chce a powinnam wykorzystać niepogode i posprzątać trochę w domciu

Dziewczyny,właśnie wróciłam z zakupów,w Smyku mają super wyprzedaże,dla maluszków i starszaków :)
Kupiłam dla pszczoły przesłodki komplecik z prosiaczkiem:body na dł.rękaw,spodenki,papucie i śliniak-CUDO!! I tak się zastanawiałam nad cieplejszą czapeczką dla małej,w końcu to będzie już koniec sierpnia tylko nie wiem jaki rozmiar powinnam wziąść dla noworodka??

oj ja ci nie pomoge bo my tu mamy inna numeracje
tzn pierwszy taki standarodwy rozmiar to newborn pozniej 0-3, 3-6 itd
ja bede kupowac na poczatek wszystko na newborn

a na pieroszki jak najbardziej zapraszam
bo juz malo zostalo
ale ciezko mi sie stalo i lepilo
plecy siadaly

oj ja ci nie pomoge bo my tu mamy inna numeracje
tzn pierwszy taki standarodwy rozmiar to newborn pozniej 0-3, 3-6 itd
ja bede kupowac na poczatek wszystko na newborn

No właśnie,mi babka proponowała rozmiar 37 (to chyba obwód główki) ale strasznie malutka mi się ta czapeczka wydała...
Beatka,Ty pewnie masz Nexta pod nosem..ach...tam to bym zaszalała :sorry2: i mothercare,george,st.bernard..:happy2:

a na pieroszki jak najbardziej zapraszam
bo juz malo zostalo

Dziękować,to już grzej,zaraz będę :-p i na pewno trudy docenię i głośno podziękuję ;-)

Oj ja też bym poszalała w tych angielskich sklepach z ciuszkami. Matko jakie tam cudne ciuszki i ile tańsze od naszych. Pamiętam jak kuzynka z małym mieszkała w Londynie i zakupy w mothercare robiła. U nas to jest sklep , który szerokim łukiem ze względu na ceny omijam.Co do rozmiarówki to ja też nie kumam tej od czapeczek. Jeszcze ciuszki to tak te 62 to najmniejsze potem 68 itd ale wolę tą numerację zagraniczną 0-0 , 0-3 itp.

helooooo...ale weekend zasiał pustki na wątku;-)
Dziewczynki,co myślicie o jedzeniu w ciąży wędzonych ryb?
Ja na samym początku ciąży objadałam się łososiem wędzonym,potem mi się przejadło i dzisiaj w sklepie mnie naszło,kupiłam sobie małą porcyjkę i zjadłam ze smakiem na kanapeczkę z ogórkiem kiszonym....
Własnie rozmawiałam z teściową która na mnie nakrzyczała że w ciąży łososia nie wolno!! Bo to surowa ryba,toksoplazmoza,listeria i inne jakieś...:no:
Zaczęłam czytać w internecie i szok :szok:
Już chyba nie ruszę nic surowego...a Wy w jak w ciąży z jedzeniem,zdarzały wam się tego typu grzeszki? Zaczynam zastanawiać sie czy nie powinnam zrobić sobie teraz posiewu na tą bakterię,tym bardziej że często przebiega ona skąpoobjawowo i ma bardzo poważne konsekwencje dla kobiet w ciąży i dzieciaczków o ich łonie....

Bosh...czy tylko ja jestem taką histeryczką? :dry:

Jagienka no z tymi sklepami to mam naprawde dobrze
ale mothercare zabradzo nie lubie bo duzo burych kolorow dla chlopcow maja
bardziej wole Gap, Mamas and Papas, Next, H&M ale wy go tez w Pl macie

co do potrwa w ciazy to ja dostalam liste u mojego ang lekarza co nie moge jesc
i tak,
sery plesniowe
surowe ryby
pasztety (i tak czasami jem)
watrobka
tunczyk nawet ten z puszki

a mnie dzis znowu zlapal grzybek na dole
a nie wiem od czego sie nawraca
bo od zaplodnienia nic nie dzialalam z moim M
za 2 tyg mam wizyte w szpitalu razem z usg wiec mam nadzieje ze cos mi poradza na to

Ostatnia edycja:
reklama
Jagienko wedzony losos nie jest surowy, on jest wedzony! Jedz na zdrowie! Tylko w pierwszej ciazy tak wszystkiego sie unika, chucha i dmucha, kazda nastepna jest bardziej na luzie...wiec wyluzuj ;)
Co do ubranek to uwielbiam H&M, maja super ceny i w ie i w PL :) wychodze z pelnymi torbami z tamtad:) A jakbym byla w ciazy, to po porodzie juz znajac plec poszlabym z torbami ;) Gap tez lubie, Mothercare jest drogi nawet w ie, ale czasami mozna tam cos fajnego wyhaczyc.
beatko co do grzybka w ciazy to wtedy organizm jest na to najbardziej podatny, z powietrza sie moze doslownie brac ;) kup tantum rosa, przemywaj sie i nie stresuj, szybko po tym przejdzie. no i masc clotrimazolum, bez rcepty jest:)

Do góry