reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Beatko wolę naszą opiekę w PL :D

Co co planowania i płci, moje zdanie tak jak dziewczyn, Betko spokojnego wyczekiwania na YUSD

Daggy wiem ze to co przezywacie to bardzo trudne dla was i przede wszystkim dla synka, bo on się stara a że jemu nie wychodzi to nie jego wina tylko jego organizmu i tak trzeba patrzec na te dzieci ŻE TO NIE ICH WINA chociaz czasami cięzko wytrzymać. Pisze bo moj starszy nie ma ADHD ale jest nadpobudliwy, nadruchliwy, wrażliwy, dużo przeszłam i badan i spotkan, jemu potrzeba ciszy spokoju,konsekwencji i okreslonego trybu w domu, szkole.A ja ostatnio z cierpliwoscią na bakier :( Ile ja w szkole, w przedszkolu się nawalczyłam to moje... Mimo wszystko zdecydowałam się na trzecie dziecko.
U mnie przy synku najprawdopodobniej straszne stredy podczas ciąży i cięzki poród spodowały że jest jaki jest. Dlatego Betko spokój w ciąży, bez nerwów stresów to podstawa!!

reklama
Beatko,moze los ci wynagrodzi ta niepewnosc i da Ci az dwie corcie.
biggrin.gif

Mi dopiero na poczatku 4 miesiaca ciazy,powiedzieli,ze beda dwa.
Pamietam,to do dzis.Razem z M patrzelismy sie na to usg.
I nagle lekarz zamilkl i dziwnie sie na nas spojrzal.
Myslelismy,ze cos jest nie tak.
A on:Gratuluje beda blizniaki.
Plakalam,nie wiem czy ze szczescia ,czy ze strachu.
Pozniej tylko wyczekiwalam,co bedzie.Na pewno 1 chlopak,drugiego do konca nie bylo widac.
W glebi duszy chciala,zeby byla dziewczynka.
Nie wiem,czy wam wspominalam,ale moje chlopaki urodzily sie w 7 miesiacu.
Sa wczesniakami.
Karolek byl silniejszy.
O tym,czy Kacperek przezyje decydowaly 24h.
Pozniej nie bylo latwiej.
Mieli podejrzenie tylu chorob,ze nie jestem wstanie ich wymienic.
Nasza lekarka od dzieci powiedziala,ze powinnismy isc na kolanach na Jasna Gore.
Oprocz alergii na kurz,sa zdrowe jak rybki.
biggrin.gif

Dosc o mnie.Tak mnie jakos naszlo.
Zdrowie jest najwazniejsze.
Tak wiec zycze Wam zdrowych-coreczek
yes2.gif

monico,dzis mam 30dc.
I nic nie czuje zeby @ nadeszla.
Robilam rano test.
Ale tylko jedna kreska.
Strasznie dziwny ten cykl.
Staranka ostatnie 9dc.
A test pozytywny dopiero 13dc.
Takze szanse sa male.
I nie wiem czemu ten cykl mi sie wydluza.
Moze stres.

Daggy,współczuję choroby synka,czy diagnoza padła po przesiewowych badaniach w pierwszych dniach życia?
Myślę że to jaki Dominiś jest mimo choroby,że sobie radzi to Wasza zasługa jako rodziców,w Twoich wypowiedziach na forum jest tyle miłości do dzieci że zaryzykowałabym nawet stwierdzenie że dodało Wam to sił do walki o zdrowie synka :tak:

Niestety...choroba nie wybiera i nigdy niewiadomo kiedy i kogo dotknie,dlatego należy dziękować Bogu zwłaszcza za zdrowie...

Dido,mogę sobie wyobrazić co przeszłaś w szpitalu zanim wróciliście wszyscy szczęśliwie do domu :tak:

Monico,gratki!! Zobaczysz,będzie wszystko dobrze :tak:

Ja zastanawiam się nad przyjmowaniem już do końca ciąży Lacibios femina,probiotyku doustnego odbudowującego florę bakteryjną pochwy...zapytam co na to mój lekarz bo na ulotce jest wręcz wskazanie do stosowania przez kobiety w ciąży a wiadomo że latem łatwiej o różnego rodzaju infekcje "tam",teraz stosuję pimafucin dopochwowo (to jest antybiotyk) na zmianę z lactovaginalem ale też dopochwowo i nie powiem...dyskomfort jest :sorry2: a taka kuracja probiotykami powinna przecież trwać nawet do 14 dni po kuracji antybiotykiem...

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny!!!
Jestem tu nowa, i odnośnie tematu planuję płeć dziecka, może nie dlatego że koniecznie chcę dziewczynkę bo tak samo z chłopca będę zadowolona choć jednego urwiska już mam, ale z ciekawości czy sprawdzają się te metody;)
A więc jak wspomniałam planuję dziewczynkę i przytulanki były w 10 i 12 dc -rankiem, a w 14 przeważnie mam owulkę, jak myślicie jest szansa na płeć "piękną"? Trochę mam obawy, że może być to za późno, bo jedni piszą że trzeba na 2-3 dni przed owulką (przeczytałam ze str naukowej: Syn czy c�rka? :: MediWeb.pl)
inne że 3-4. Jeśli chodzi o kalendarz chiński to wychodzi dziewczynka ale patrzyłam tylko na jeden z tych dwóch bo nie mogłam drugiego znaleźć.
Proszę napiszcie co sądzicie...;D Będzie mi bardzo miło;) Pozdrawiam wszystkich

heyka

Dawno mnie tu nie było,
widze ze tusia i Royannaka "przybyły" i juz z nimi dzisiaj sie witałam
zatem
reszte dziewczyn serdecznie witam po raz pierwszy......

Napisze tym co tak "namietnie" testuja z kapuchy, kalendarzy i drogich tesciorow..
dajcie z tym spokoj ..
w 11-14 tyg udowodniono naukowo ze mozna poznac płec..
trzeba miec tylko zdjecie dziecka dobrze ułozone na pleckach..
a gin przy usg ma wiecej mozliwosci to obczaic
w tych tyg i boy i girl maja "siusiaki" tzw wzgorki płuciowe
dziewczynkom sie chowaja a chłopcom wyrastaja wieksze
i wazne jest w tym 11 tyg do 13 tyg jak te wgorki sa ułozone
jak szpiczaste czyli pod katem ostrym do plecow to chłopak ( do brzuszka prostopodałe')
jak rownolegle do plecow to dziewczynka (z brzuszkiem kat rozwarty tworza dwie proste)..
poczytajcie tu:
chłopak:

Zobacz załącznik 367398
12w_m.jpg

dziewczynka:

Zobacz załącznik 367399
12w_f.jpg

Zobacz załącznik 367400

w tym ze w 11 tyg to jest 85%
w 13 tyg 98% skutecznosci...

a tu wiecej na ten temat:

Embryo Development external genital sex organs - angle of the dangle boy or girl ultrasound gender scan - Baby2see

pozdrawiam i juz nie testujcie bo po co sie stresowac..
juz niedługo płec poznacie..
co jest zrobione tego sie nie zmieni..
im wiecej dzieci tym wiecej osob bedzie nas na starosc kochało...
takze jak dla mnie ..
kiedys do trojeczki dobije...

oby Wam sie układało

Tusia jak tesknota za trzecim jest to nie mysl o tym tylko działajcie, ułozy sie, pieniadze rzecz nabyta, wazna jest miłosc i czas...

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny!!!
Jestem tu nowa, i odnośnie tematu planuję płeć dziecka, może nie dlatego że koniecznie chcę dziewczynkę bo tak samo z chłopca będę zadowolona choć jednego urwiska już mam, ale z ciekawości czy sprawdzają się te metody;)
A więc jak wspomniałam planuję dziewczynkę i przytulanki były w 10 i 12 dc -rankiem, a w 14 przeważnie mam owulkę, jak myślicie jest szansa na płeć "piękną"? Trochę mam obawy, że może być to za późno, bo jedni piszą że trzeba na 2-3 dni przed owulką (przeczytałam ze str naukowej: Syn czy c�rka? :: MediWeb.pl)
inne że 3-4. Jeśli chodzi o kalendarz chiński to wychodzi dziewczynka ale patrzyłam tylko na jeden z tych dwóch bo nie mogłam drugiego znaleźć.
Proszę napiszcie co sądzicie...;D Będzie mi bardzo miło;) Pozdrawiam wszystkich

Witaj :-)

Szanse są zawsze ale jak duże-tego nie wie nikt,jak prześledzisz nasz wątek to dowiesz się że sa tu dziewczynki z dnia owulacji i chłopcy z 3-4 dni przed więc nie ma reguły,na to składa się wiele więcej czynników niż tylko odległość od owulacji moim zdaniem,m.in.takich jak nasienie twojego męża,twoje srodowisko w pochwie (czy jest przyjazne plemnikom żeńskim) i wiele innych:tak:
Nie raz nawet padało stwierdzenie że to loteria,co ma być to będzie,bez względu na to ile wysiłku włożymy w zwiększenie prawdopodobieństwa...
Nie mniej jednak trzymam kciuki za dwie kreseczki na teście (domyślam się że jesteście na etapie staranek) i za upragnioną córeczkę :-)

Kindzia,teoretycznie można poznać płeć na tak wczesnym etapie ale osobiście nie spotkałam lekarza (woj,zachodniopomorskie) który by się podjął spekulacji na tym etapie ciąży,to musi być naprawdę specjalista...chociaż ja aż takiego ciśnienia nie miałam i poczekałam do 17 tc ;)

Ostatnia edycja:
reklama
witaj kindzia ja o teorii nuba juz wczesniej tu pisalam pare stron temu
znam ja bardzo dobrze i wiem ze sie nie sprawdza

tu masz zdjecie mojego synka Oscara
i nub wyglada dziewczynkowo przynajmniej tak gin stwierdzila
bo jak by obnizyl pupke to byl by zupelnie rownolegle na plasko
bo pupke ma uniesiona do gory

a tu nub mojej kolezanki corki
nub taki sam a jednak dziewczynka
i u niej pupka jest na dole i dlatego jest rownolegle

moj gin powiedzila ze na podstawie teorii nub mozna wykazac 50/50

no chyba ze nub bedzie wygladal typowo jak na zdjeciu pokazowym czyli zupelnie na prosto

dlatego ja w 12tc na usg nie bede pytac o plec
bo i tak mi nie powiedza tak jak z chlopcami nie chcieli mi powiedziec

Ostatnia edycja:
Do góry