reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kochane chyba nic z moich starań. Właśnie zaczyna mi się okres;( Chyba, że to tylko jakieś plamienie ale nie ma co się łudzić, zawsze tak mi się zaczyna @.
Będę próbować po @.
Mam tylko do Was prośbę... Powiedzcie mi kiedy jest dobry czas na dziewczynkę przy stosowaniu testów owul. Może spróbuję, choć obawiam się, że one bardziej by się sprawdziły na chłopca? Bo pozytywny test pojawia się na chwilę przed owulką do ok 48h? Chciałabym bardzo by nast razem się udało...
Teraz musiałam chyba za wcześnie próbować, a jeszcze owulka się przesunęła... a szczerze powiem, że na ;początku myślałam, że już za późno...
Ojej... a już myślałam, że mam pod serduszkiem maleństwo;( I znów czekanie... Chyba się nerwicy nabawię.

reklama
Hej!
Czarodziejko śliczne zdjęcie. U nas burza przez pół nocy była i waliło piorunami tak ,że spać się nie dało.
Beatko ja też uwielbiam pieski i teraz mam akurat pudelka (obciętego na zwykłego psa)a wcześniej kundelki i owczarki niemieckie były.
Asiuniak no trudno uda się następnym razem ;) Na dziewczynkę trzeba 3-4 dni przed owulacją. Ciężko to wycelować ale u mnie np. staranka były do bladziutkiej drugiej kreski i potem nic. Do tego owu przesunęła mi się o 1 dzień i wyszło chyba 4 dni przed owu. Zobaczymy co z tego się uda

Jagienka wiem ze da mu gaz rozweselajacy
i wtedy dostanie zastrzyk w dziaslo
i wyrwie mu
ponoc nawet nie bedzie pamietal
no zobaczymy
wizyte ma na sobote o 9.30

A mąż będzie z Wami? Tak w razie czego...?

..no i sie nie denrwuj tak!!!!! chlopcy moi tez dymią..czasem trza wziąsc kilka glebszych wdechow..zaśpiewam mantrę OMMMMMM i przechodzi samo hi hi:-D:-D:-D

Dobre :-D muszę wypróbować bo wziąść teraz kilka głębszych wdechów nie jest możliwe :-D

.
A ja dziś byłam na usg. Dzidzia rośnie , rusza się ale .. mam mikro krwiaczek i musze troszkę mniej się forsować i brać duphaston 3xdz:baffled::-:)-( Brałam go w pierwszej ciąży i okropnie wymiotowałam i po każdym współżyciu lekko plamiłam.
No cóż dla dzidzi wszystko ale aż się boję jutra rano:sorry2:

No to jest Was dwie :tak: ale nie martw się,sama widzisz że to częste zjawisko teraz i dziwnym zbiegiem okoliczności u nas na topiku przy trzeciej ciąży :confused: najważniejsze że dzidzia rośnie :tak:
A ze współżyciem...cóż....ja musiałam oejść sie bez :zawstydzona/y:

dziewczyny godz 8 rano a u nas z~~a~~je~biosta burza!!!!!

maks sie boi tak pioruny wala...:szok:
burza.gif

U mnie była w nocy,nie jakaś straszna ale o 3.30 obudził mnie taki grzmot że myślałam że koniec świata albo wojna :szok: powłączaly się alarmy w samochodach...w życiu czegoś takiego nie słyszałam,musiało walnąć gdzieś blisko,tak się przestraszyłam aż mała dostała czkawki i nie mogłam przez to zasnąć :baffled:

No a dzisiaj dzięki temu chłodniej,i dobrze,tylko mogłoby nie padać bo nerwowo z dziećmi całego dnia w domu nie wytrzymam :no: jak nie przestanie padać do 11.00 to ubieramy kalosze i chociaż na chwilę na spacer.

beatko dzieki za przypomnienie:) dobrze, ze poszlas do Polaka, bo chociaz bedziesz mogla starac sie o becikowe w PL. jakos przed 10 tyg trzeba byc juz na wizycie u gina.
Jagienko wracajac do korkow do uszu bo zapomnialam...ja uzywalam zawsze i ciagle odkad pamietam, jak Patryk sie urodzil to moze miesiac nie uzywalam, ale pozniej znowu, teraz tez on spi w swoim pokoju i slysze wszystko mimo korkow.

beatko dzieki za przypomnienie:) dobrze, ze poszlas do Polaka, bo chociaz bedziesz mogla starac sie o becikowe w PL. jakos przed 10 tyg trzeba byc juz na wizycie u gina..

Już znieśli ten durny przepis na szczęscie :tak: teraz do otrzymania „becikowego” niezbędne jest przedstawienie zaświadczenia lekarskiego, że kobieta odbyła przynajmniej jedno badanie lekarskie w czasie ciąży.

Jagienko wracajac do korkow do uszu bo zapomnialam...ja uzywalam zawsze i ciagle odkad pamietam, jak Patryk sie urodzil to moze miesiac nie uzywalam, ale pozniej znowu, teraz tez on spi w swoim pokoju i slysze wszystko mimo korkow.

Spróbuję,chociaż dzisiaj spałam do 8.00,panowie przestraszyli sie deszczu :laugh2:

Ostatnia edycja:
burza przeszla..poszła...i spokoj narazie!!!!!
polozylam maksia o 9:00 na drzemke bo potem mam gosci w postaci kuzybki z dwojką dziewczynek, takze potem nie ma juz mowy o spaniu....zaś drugi syn (starszy) jeszcze nie wstał z nocy!!!! ten to moze spać na potęge...:-D:-D:-D:-D

jagienko- moze malutka "mi" sie wystraszyla i stąd ta czkawka:))))
jejciu pamietam jak moi obaj chlopcy czkali mi w brzuchu!!!! zwłaszcza starszy...na poczatku nie wiedzialam co to ale potem "zakapowalam::)))):-D:-D:-D

Powiedzcie mi kiedy jest dobry czas na dziewczynkę przy stosowaniu testów owul. Może spróbuję, choć obawiam się, że one bardziej by się sprawdziły na chłopca? Bo pozytywny test pojawia się na chwilę przed owulką do ok 48h? Chciałabym bardzo by nast razem się udało...

asiunia- w staraniach o córe chyba najwaznijesza jest cierpliwosc!!!!!! no ale chyba warto czekac jesli starania zakoncza sie sukcesem:)))))
jesli chodzi o plany...moim zdaniem powinnas najpierw zorientowac sie dokladnie (usg) kiedy u ciebie wypada owulacja - a potem w jednym cyklu 4 dni przed probowac (jesli nie zaskoczy)to 3,5 dnia przed...itd....bardzo powoli zblizając sie do owulacji...

jesli jednak nie masz cierpliwosci lub po prostu nie chce ci sie czekac- to przynajmniej zachowac 2 dniowy odstep

Ostatnia edycja:
Ollena ja nie bede sie starac o becikowe w PL
nic z PL nie bralam i nie chce brac
pozatym slyszalam ze nie mozna brac tu i tam
ja tu becikowe dostane 500F

Dzwonili do mnie ze szpitala
wizyte mam na dzis o 14.00 :tak:
ale nie wiem czy tylko badania czu usg tez
zobaczymy
teraz musze kombinowac kto odbierze Oscara ze szkoly :confused:
bo Marcela chyba zabiore ze soba

Jagienka sama bede w sobote z Oscarem na wyrwaniu
moj niestety pracuje
i jeszcze musze Marcela tez ciagnac ze soba :confused:

jesli chodzi o plany...moim zdaniem powinnas najpierw zorientowac sie dokladnie (usg) kiedy u ciebie wypada owulacja - a potem w jednym cyklu 4 dni przed probowac (jesli nie zaskoczy)to 3,5 dnia przed...itd....bardzo powoli zblizając sie do owulacji...

jesli jednak nie masz cierpliwosci lub po prostu nie chce ci sie czekac- to przynajmniej zachowac 2 dniowy odstep
może i ja skorzystam z tej rady Agatko... chociaż u mnie to tak długo trwa że nie wiem jak to by było z moją cierpliwością. cieniutko chyba :\

Pozdrawiam was

ahh Aneczka! wszystkiego najlepszego dla Witusia z okazji 5 urodzinek :))

Beatko krwiaczki nie sa absolutnie wyznacznikiem płci

to moj krwiaczek

gorne zdjecie jest macica z boku z krwiakiem
a na dolnym dzidzius i obok krwiak

Aneczko trzeba z tym zyc i uważać, ja mam zakaz współżycia do 28 lipca tzn do kontroli
ale jakos ciezko z tym

ten trojkącik to krwiak

nawet na usg bardzo ciezko wyznaczyc owulacje, ja chodzilam na monitoring przez 3 miesiace i owu byla kolo 15 dc w miesiacu w ktorym zaszlam tez bylam i w 11 dc mial pecherzyk dopiero 14,4 a mi pekały koło 22 przy dziennym wzroscie kolo 2 mm, czyli powinna byc owulacja w 15 dc tak nawet powiedziala mi moja gin a byla chyba 13 dc. I co???
ciezko jest zaplanowac, gdyz Bóg ma wobec nas juz dawno zaplanowany scenariusz

agusiak bedzie dobrze, ale przy planowaniu trzeba miec nieziemska cierpliwość, widzisz ja jeszcze w trakcie poronilam

beatko daj znac po wizycie co i jak
http://www.egitimbulgaria.com/site/bulgaristan-universiteleri/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
monico ja oczywiscie zartuje z tym wyznacznikiem plci jesli jest krwiaczek
ale akurat te osoby co mialy krwiaczka maja dziewczynki

napewno dam znac po wizycie
ale pewnie gdzies wieczorkiem ok 19tej

Do góry