reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ale sie tu ruch zrobil..
Fajnie;-)
Beatka,ja tez jak ty mam straszne parcie na corcie.:tak:
Corcia jest po prostu moim marzeniem.
A marzenia sa po to by je realizowac.
Bardziej bym zalowala,gdybym nie sprubowala.
Ale licze sie z tym,ze moze byc syn.
I nawet jak tak bedzie,bede szczesliwa mama.
Choc nie tyle co mam nadzieje,mam ogromna wiare.

reklama
spokoj ale to juz

tak milo tu bylo
zylam tym watkiem
a teraz widze ze moje dziewczynki sie nie odzywaja
chyba sie zniechecily
mam na dzieje ze po wekendzie sie odezwa

ja jak okaze sie ze to syn nr 3
kupie sobie suczke shar pei
i cala milosc na nia wyleje
bo wiecej dzieci nie chce
pozatym nie przezylabym 4 syna
i to powaznie mowie
ten stres by mnie wykonczyl i banda lobuzow + maz

dzieki royannka
wy macie tyle wiary w to ze tam mieszka Hania
ze az sie boje
moj M mowi ze i tak bede ryczec
czy to dziewczynka czy chlopak
i wiecie co
chyba bede bardziej ryczec jak to dziewczynka
bo to moje szczescie sie skumuluje
a jak chlopak
to bede musiala sie uspokoic
i wziasc w garsc
jak to wszystko ogarnac
i zaakceptowac Leonka

znam przypadki, ze było trzech synów i za czwartym razem była córa:) ale jestem ciekawa czy ten kalendarz działa... bo pierwszy raz o nim słyszę...

Witam.
Beatko bardzo Cię rozumiem i wiem jak bardzo chcesz mieć córkę, czego z całego serca Ci życzę. Ja też bardzo pragnęłam i ją mam. Moje podejście do planowania płci jest lajtowe, ponieważ ja rownież planowałam, stosowałam się do różnych zasad. Za pierwszym razem (powinna być córka),urodził się synek. O następne dziecko staraliśmy się 3 lata, chociaż bardzo pragnęłam córki, to tak naprawdę pragnęłam dziecka. Wiem, że w ciążę zaszłam 1 dzień po owulacji (monitoring) i urodziłam córkę.Więc u mnie zawiodły wszelkie metody. Zresztą nie tylko u mnie. We wtorek moja koleżanka urodziła 3 synka a planowała córkę. Moja sąsiadka po 11 latach zdecydowala się na trzecie dziecko oczywiście planowała córkę bo ma 2 synów,niestety będzie 3 synuś. A co do teorii, że jak duży brzuch to dziewczynka u mnie też się nie sprawdził. W ciąży z moją córką do piątego miesiąca byłam płaska.Jak bym nie mówiła,że jestemw ciąży to by nikt nie wiedział.

powiem Ci, ze ja jakbym miała juz wybrzydzać to chcialabym miec tak jak ty synek starczy od córy :) synka mam wiec teraz pozostaje córa:) tylkoboje sie o tą moją tesciową bo ona nawet mojemu synkowi kupowąła różowe i dziewczęce spodnie :wściekła/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
co do brzuszka... to chyba kolejne ciąże powoduja jego szybszy wzrost, teraz mam taki jak w 5-6 miesiacu, normalnie szok:baffled:

ania 21.. jak ziarenko zostalo zasiane to nie tak latwo zrezygnowac z dzisiusia,, uwierz, mąż marzył o trzecim dziecku od 3 lat, a ja biłam się z myślami 3 lata o moją Zuzkę
tez wierze że marzenia się spelniają i modlitwa czyni cuda. W ubiegłym roku zmarła moja babcia, wtedy postanowilam "uzupełnić" braki w rodzinie i prosilam Boga o córcie...

Beatko metoda 0 + 12 to od owulacji 12 dni opisana jest w ksiazce Chartes-Philipson czy jakos tak planowanie płci dziecka

Też będę ryczeć jak zobaczę ze to córcia,

jagienko ja tez mam od zawsze nierówne piersi ale różnica widoczna jest dla mnie i męża

Pajkaa Chyba mnie źle zrozumiałaś. Ja absolutnie nie wybrzydzałam. Napisałam, że powinna urodzić się dziewczynka a urodził się synek wg. zastosowanych różnych zasad planowania. Uważam,że planowanie to loteria.

widzicie, każda z nas bardzo wierzy i strasznie oczekuje córci, może nie pokazujemy tego tak bardzo na forum, ale te marzenia są i mamy nadzieję że zrealizują się

co do zakmnietego forum, jestem na jednym, sa tak super dziewczyny, forum dziala ogólnie dobrze i to juz od 3-4 lat, zależy od osób i szczerości a czasami milczenia

fiolet tez uważam że planowanie to loteria

na naszym forum zamknietym dwie mamy planowaly trzecia córkę, było 3,5-4 dnia przed owu były na 100 % pewne ze córcia i mają trzecich synów

monico ale to chodzi chyba 0+12 godzin nie dni
no chyba ze ja cos pokickalam

dido no to dzialaj bo czekamy
kiedy testujesz?

Pajkaa ty mnie nie nakrecaj bo czwartego napewno nie chce haha
wrota beda zamkniete a kluczyk wyrzuce do morza
i kropka

jesli w 16 tc da sie potwierdzic plec to za 2,5 tyg bede wiedziec bo pojde prywatnie
no chyba ze za tydzien sama cos na usg wypatrze panstwowym
bo oni tu w szpitalu do 20tc nie chca mowic
bo duzo jest przypadko usowania ciazy z powodu plci
bo legalne aborcja w uk jest do ok 25tc

monico Jak zmarła Twoja babcia (szczerze współczuję) to wg. obserwacji w mojej rodzinie moim zdaniem będziesz miała córke. Jak ja byłam w ciąży z moim synkiem (nie znałam płci do porodu) to zmarł mój dziadek. Kiedy moja bratowa była w ciąży trzech różnych lekarzy potwierdzało syna. 2 tygodnie przed porodem zmarła jej babci. Moja bratowa urodziła Martynkę. Wszyscy byliśmy w szoku.

Beatko zgłupialam całkiem:cool: juz teraz nie wiem ale sprawdze, jakby bylo 12 godz to tak zostal poczety Michal, kolo 16 bylam u gin a wieczorem pozno seksik a wiadomo plemniki potrzebuja 6 godzin na przygotowanie sie
u mnie ta metoda nie sprawdzila sie

moja babcia zmarla we wrzesniu w tamtym roku, wtedy zdecydowalam ze bede starac sie o trzecie dziecko, bo czas leci i wiem ze babcia bardzo by sie ucieszyla, w kwietniu poronilam w 7 tyg a teraz w maju zaszlam

filet ale tak baaardzo bym chciala

Beatko juz 2,5 tyg?? no tak leci czas, na wakacje biore lapka to podczytam co i jak u Was

Beatka,testuje 30 lipca w urodziny chlopakow.
W tym cyklu staranka zakonczone na 12dc rano.:zawstydzona/y:
Dzis wieczorem czulam wyrazny bol owul.
Wychodzi 3,5 dnia przed.
O ile cos z tego wyjdzie.;-)

reklama
Hej dziewczynki chciałam sie przywitać i powiedzieć ze u mnie ok

Widze tu nowe buzie, trzymam kciuki za upragnioną płeć
Przestrzegam tulko żartobliwie ze ten wątek przyciąga samych chłopców

Ja sie nawet śmiałam ostatnio ze gdybym planowała corcie omijalabym go dalekim łukiem :-) moje " stare " koleżanki cos o tym wiedza i ja tez bo mam 2 synkow :-)

Mam nadzieje ze passa minie i pokażą sie tu pipunie:-)

Pozdrawiam

Do góry