reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
axari ten lekarz co mi robi te usg to nie byl moj lekarz. moj akurat byl chory i ten go zastepowal. oczywiscie ze nigdy wiecej byl dobrowaolnie do takiego "cieplutkiego" ginekologa nie poszla;-)

Gal ja globulki stosowalam 3 dni po @ w cyklu w ktorym nie bylo staranek ze wzgledu na klotnie z mezem, ale w cyklu w ktorym zaszlam chyba uzylam 4 bo na listku brakuje wlasnie 4 globulek (tylko ze ja bylam przekonana ze 3 zurzylam i nie wiem dlaczego brakuje 4:szok: napewno ani maz ani synek nic z tym nie ma wspolnego bo sa dla nich w niedostepnym miesjcu).

Kosmo ciekawe, czy ten lekarzyna ma swoje pacjentki, jak on taki głupek jest:tak: Ja to mam nadzieję, że mi się uda zafasolkować, ale rodzić to już na pewno w Niemczech będę:tak:

Piranha Gratuluje coreczki :) normalnie sie wzruszylam... no i na poczatku ta historia z przwroceniem przestraszylam, matko to musialas miec ciezka noc... alec wiadomosc o coreczce :) wszystko wynagrodzila na pewno :) Jeszcze raz Gratuluje
Daria gratulacje 2 kresek :) i spokojnego ciazowania :)
a za testujace w najblizszym czasie trzymam kciuki :)
aaa kosmo dopoki nie zobaczysz tego i owego na usg, to nadzieja jestv i mysle, ze marzenie sie spelni i bedzie coreczka :) a lekarz na tym etapie rzadko kiedy cos mowi, mi lekarz tlumaczyl, ze on powie jak bedzie pewny ;) no i tak potem mialam 2 wersje, jedna od niego, ze dziewczynka a jak wyladowalam w szpitalu to mowili ze chlopiec ;) wiec badz tu madry ;) przy porodzie ma sie dopiero 100% pewnosc ;)
a i witam nowe przyszle mamy :)

Ja oczywiście cały dzień nie miałam dostępu do was i myślałam, że pazury z nerwów pozjadam, ale widzę superaśne wieści,
Piranha gratuluje córeczki a Daria tobie II kreseczek, na prawdę są widoczne obie:-) Piranha no to ślij kolejną porcję babskich &&&&&&&& ja się piszę do łapania.
Piranha widzisz wszystkie wierzyłyśmy w twoją córkę, szczęście nie do opisania ( dziewczyny nie chwaląc mamy jednak intuicję).
Daria otworzyłaś szczęśliwie Nowy Rok, oby trwało dalej.
Witam nowe chętne mamunie.:-)
A ten vitagyn c ja miałam i stosowałam najpierw cała dawkę tak jak pisze na ulotce a potem 2-3 dni po okresie, ale ja dopiero zaczynam działania.Dziewczyny którym udało się zmajstrować córeczki też stosowały 2-3 dni ale lactovaginal ale to bardzo zbliżone globulki.
Myna widzę że owulacja wypada nam w ten sam dzień, będziemy podobnie działać
A i Piranha sprawdziłam w tym zestawie wit c -500 nie ma jednak tych bio-coś tam o których pisałaś.

Ostatnia edycja:
Oj, wymęczył mnie ten mój mały, dopiero zasnął, a ma dopiero dwa latka. Wstał rano koło 9 i tak urzędował do teraz. Za nic nie chciał iść spać. Uf.... w końcu.

Dzięki kochane dziewczynki, że odpisałyście. Skoro teraz mam 20dc, to będę stosować do @k 6,7 dni, a potem jeszcze 2-3 dni po @, ok? Kurcze muszę się jakoś zakwasić, bo ciągle mam problemy z moim ph.

Edytko, oj tak Piranha jest naszą specjalistką, wiem coś o tym.

Agulek, masz na myśli, wit c z calivity, tak?

Daria, ty bierzesz lacibios femina od końca @ do owulacji? No właśnie ja też często tak brałam, i już sobie w głowie poukładałam, że tak nie można, a Ty piszesz, że tak stosujesz. To jednak tak można? Gubię się.

Na moim opakowaniu a mam z firmy NOW ( polecone prze piranhe) nic nie ma o tych bio. Gal ja też kupiłam lacibios będę brała od rozpoczęcia @ przez 10 dni ( podobno nie zabija plemników) a dodatkowo chyba ze 2 dni po @ zaaplikuje czopki, no i mam ten płyn ginekologiczny o ph 3,5 to będę stosowała przed starankami podobno jest dobry, jem witaminy , podjadam żurawinę, pije mleczko i jem nabiał , a ostatecznie i tak wszystko w rękach Boga. Też mam dwóch synków i kurcze marzymy o córeczce, a ty już się starasz, czy dopiero myślisz?:-)
Dziewczyny a kto jeszcze w kolejce do testowania bo się pogubiłam, mama, axarai i ktoś jeszcze ?

Ostatnia edycja:
Agulek, ja lacibios stosowałam wcześniej i ciąży brak , co prawda odsuwałam się od owulki, nie było staranek kiedy miałam śluz płodny. A wiesz, co ja czytałam, żeby przed starankami nie stosować płynów do higieny intymnej z pałeczkami kwasu mlekowego, bo mogą utrudniać zajście w ciąże. Też wcześniej stosowałam ten płyn, ostatnio już nie, bo się bałam. Nie wiem sama, co mam już o tym myśleć.

A możesz podać linka do tej witaminy c?

reklama
hej Agulek. ja tez bede testowac w przyszlym tygodniu. chyba ze @ mnie odwiedzi :confused:
dlugo sie juz staracie? ja rok i troche odpuscilam ostatnio te wspomagacze rozne na dana plec

Do góry