reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha wiedziałam czułam że u CIebie musi być córeczka. Tak bardzo się cieszę że się udało i jak czytałam Twój opis to też łzę miałam w oku. Cieszę się też że Twój wczorajszy upadek nie okazał się groźny dla dziecka :)
Bardzo bardzo bardzo się cieszę i złapie trochę fluidków tylko prześlij żeby dla każdej staraczki starczyło.
Coraz większa wiara we mnie że i mi może się udać. :)

Jeśli chodzi o wit C to w mojej C-500 firmy NOW też nie ma tego o czym pisałyście tylko mam coś tam z dzikiej róży w składzie.

Trzymam kciuki za testujące w najbliższym czasie :)
Daria Tobie gratuluję bo taka druga kreseczka napewno oznacza ciążę. Oby wszystko było ok, tego Ci z całego serca życzę :)

Nie pamiętam która z Was wklejała zdjęcie testu ph, ale mam pytanie jakie to są testy i gdzie kupione. NAdal nie wiem gdzie i jakie kupić a chciałabym zbadać jakie mam.

Mam nadzieję że niebawem będę częściej z Wami pisała. Jak tylko dostanę @ to próbujemy bez wielkiego parcia.

Przypomnijcie mi które badanie robi się 3 dni po @ a które 7 dni po owulce? Bo chyba zrobię sobie je na własną rękę dla własnego spokoju bo nie chciałabym żeby ponownie spotkało mnie co miesiąc temu. Właśnie to już miesiąc minął

reklama
Jeszcze sekundkę jestem, wyłączałam właśnie kompa ale zerknąć na forum jeszcze musiałam (ach te nałogi :-D).

nullka, dzięki kochana! A te hormony warto sobie posprawdzać dla własnego spokoju i by wiedzieć na czym się przysłowiowo stoi. Też te badania robiłam na własną rękę. A więc w 3 dniu cyklu (plamienia wliczają się do starego cyklu) sprawdzasz LH, FSH i estradiol, ja dodatkowo sprawdziłam też wtedy testosteron. W okolicy owulacji (np. dzień przed) można sprawdzić estradiol ale ja tego badania nie robiłam. Za to koniecznie w 7 dniu po owulacji sprawdź sobie progesteron oraz prolaktynę z obciążeniem (tzw. test czynnościowy, mierzą Ci prolaktynę spoczynkową, dają do połknięcia tabletkę metoklopramidu i potem po godzinie mierzą wzrost prolaktyny). Jestem pewna, że Twoja druga ciąża będzie szczęśliwa, zobaczysz!

Raz jeszcze dobrej nocki wszystkim!

witam się:)
od 5 na nogach..

axarai suwaczek ładny! :happy: teraz wszystko wiadomo co i jak

męża plecy bolą już od paru dni..nacieram go ale nie pomaga. musi iść do lekarza koniecznie.
mówi że seks działa i przez ten czas go nie boli haha.. ciekawe:rolleyes2: może trzeba wdrożyć taką kurację :-D w sumie to czas bedzie... :-p

witajcie w niedzielę ;)

Pirania jak się spało:)?
masz w ogóle imie dla córci czy teraz bedzieci dumać??

Julianka- ja za Ciebie mooocno zaciskam &&&&&&&&&&& ,żebyś poczuła jak to jest byc mamą:))

Agulek- czyli Ty tez niedługo testujesz??ja planuje w czwartek w 26d.c.

a dzis w nocy o 4 wstałam do wc i mam pół stopnia niższą tempkę bo mierzę o 6.30..

g.png

pozdrawiam i śniadanka smacznego życzę :)
ja przy kawce:)

Cześć dziewczynki, ja też już wstałam po ciężkiej nocy.

Mama, chcę wstawić swój wykresik, tylko nie wiem jak to zrobić:no:, proszę pomóż...

Gal- czemu po ciężkiej -co się stało?najmłodszy dał popalić ??

a wykres musisz skopiować-kliknij koło niego 2 razy zaznaczy się na niebiesko i skopiuj(Ctrl i C)
i wstaw u nas (Ctrl i V)

reklama
Dziekuję za odpowiedź Wam drogie dziewczynki, jakie to proste, myślałam, że obrazka ctrl c, ctrl v nie przekopiuje. :-)

A ciężką noc, bo późno poszłam spać o 1 w nocy, jeszcze z M rozmawialiśmy, a potem mały budził co chwilę.

Już wklejam

g.png

Nie wiem czy dobrze, zaznaczyłam granicę niskich temperatur, od ty wyższych, bo tego nigdy nie robiłam, ale chyba tak. Czy z tego wykresu można wywnioskować kiedy była owulacja?

Kingulko, jaka ładna z Ciebie dziewczyna, a i synek przystojniaczek

Ostatnia edycja:
Do góry