reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga koleżanka miała ten sam problem, kupiła zasłonę ciemny beż w ciuchlandzie krawcowa jej boki pozszywała , dziurę na głowę zrobiła. w pasie przepasała rzemykiem , na głowę wycięła dużą chustę z jasnego materiału i wokół głowy taki pasek tego materiału z doły skręciła i przewiązała jak opaskę, w google wpisz józef jasełka i jest trochę pomysłów, wiem bo razem kombinowałyśmy.
Aneczka zapomniałam napisać że ładna kobitka z ciebie i taka szczuplutka. Sypialenka też spoko:-)

reklama
Uffff, już jestem i zabieram się za odpisywanie.

Matik, ja testu z sody ani kapusty nie robiłam, po prostu nie wierzę w te testy a przy prawdopodobieństwie 50/50 zawsze komuś się sprawdzi :-D

MissBella
, pewnie jeszcze nic nie wyjdzie ale jeśli zagnieżdżenie było wcześnie (6-7 dpo) to jest szansa, ja bym poczekała jednak do niedzieli i zrobiła test 10 mIU/ml.

nullka, ja bym na Twoim miejscu zmieniła tabletki żurawinowe, w aptece są preparaty dedykowane dla układu moczowego, które zawierają sporo więcej żurawiny i można je bezpiecznie łykać (np. URINAL), warto poszukać czegoś co przy zalecanym dawkowaniu da ten ekwiwalent 10000 mg świeżych owoców żurawiny.

agulek, w preparatach typu URINAL są różne dawki tej żurawiny, warto poszukać właściwego, 5000 mg jest chyba w preparacie firmy WALMARK. Udało Ci się coś zakupić?

Marzycielko, co do Agnus Castus to dawkowanie zależy od składu i producenta, nie ma zalecanego dawkowania na opakowaniu Twoich tabletek? Ja miałam Agnus Castus 1000 mg i zalecana dawka to 1-2 tabletki wraz z posiłkiem. Tej Twojej żurawiny łykałabym 1 tabletkę, 2 gdy nie zabraniają tego w ulotce :-)

truskafffko, kciuki by Twoje pH było cały czas niskie i stabilne! :-)

Kosmo
, dzięki kochana!!! A to że masz już nastawienie na synka to nawet bardzo dobrze - będziesz miała jeszcze większą niespodziankę i przeżyjesz tak potężny szok jaki ja przeżyłam :-) Ja już od dawna muszę zakładać ciuchy ciążowe z elastycznym pasem ...ale fotkę brzucha widziałaś :-D

Aneczko
, ale ślicznotka z Ciebie!!! A Twoja sypialnia jest po prostu boska!!!

patrysiak
, nie myśl nawet o takich rzeczach, na 100% nosisz w sobie śliczne, zdrowe dziecko! Kiedy masz wizytę u gina?

Daria, to prawda, że z wiekiem rosną szanse na córeczkę :-) Niestety obie moje ciąże nie służą mojej cerze, w pierwszej ciąży cera wyładniała dopiero po 6 miesiącu, mam nadzieję, że w tej też nie będzie brzydka przez całe 9 miesięcy :-)

Mama05
, ja bym wzięła Duphaston w tym cyklu, pierwszą tabletkę w 2 dpo. Może jak raz przyniesie Ci szczęście!

12 tyś ? może źle Ci badanie zrobili, ja bym powtórzyła

a może bliźniaki :)

agulek- jak wysłałam dzisiaj to za moment się odezwał

Ostatnia edycja:
Pirania cześc kochana :)
dzięki za odpowiedź..
z tego co czytałam to dupek i lutka pomagaja też na endo:)

a powiedz mi jeszcze czy to wapno Tom tez ma brać ??czy tylko ja?

Patrysiak nie denerwuj się ..wszystko bedzie si:)&&&&&&&&&&&&&&&&

12 tyś ? może źle Ci badanie zrobili, ja bym powtórzyła

a może bliźniaki :)

agulek- jak wysłałam dzisiaj to za moment się odezwał

badanie robiłam u frydy, zawsze robie tam badania krwi i nigdy nie narzekałam. Teraz to juz chyba zaczekam do wtorku, zobacze co mój gin powie. Jak on każe powtórzyć to zrobie jeszcze raz. Ale sama przyznasz ze jest wysoka?

ale dziwię się że nie powtórzyłaś, jest wysoka faktycznie
ja miałam 1194 a po 2 dniach 2804 czyli przyrost 135% to mi się wydawało że dużo. Powtórz badanie przed wizytą to przynajmniej lekarz będzie mógł coś więcej powiedzieć, bo tak to nie wiadomo czy dalej rośnie czy co

reklama
Piranha jutro kupię ten urinal normalny . Na tym intense przeczytałam że jedna tabletka już daje skutek i odbudowuje florę więc tak się zastanawiam czy jednej tabletki nie spróbować jak ph będzie wyższe od 4,5?

Do góry