reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kosmo,Twoje emocje są prawidłowe,daj im upust i nie wstydź się!
Popłacz sobie jeśli czujesz że to Ci pomaga,kochasz przecież swojego nie narodzonego synka a jest Ci smutno tylko dlatego że Twoje marzenie się JESZCZE nie spełniło...przytulam mocno!!
Co do męża...u mnie było tak samo ale nie martw się,mężczyźni szybko przechodzą z tym do porządku dziennego :tak:
Dobrze dziewczyny Ci radzą-przejdź się na jakieś dzieciaczkowe zakupy,zrób SOBIE wieczorkiem przyjemność a smutek przejdzie-zobaczysz :happy:

Dziewczynki,naprawdę WSZYSTKIM Wam,bez wyjątku życzę zdrowych,upragnionych dzieciaczków,bardzo bym chciała aby każda,zwłaszcza podwójna (i więcej) mama chłopaczków doświadczyła tego czego ja mogę teraz z moją córeczką....

reklama
dziewczyny niby teoretycznie mozna by bylo myslec o 3 dziecku ALE:
ja naprawde jeszcze nie odetchnelam po urodzeniu synka (a juz minelo 2 latka).Bardzo ciezko nam bylo bo synus to wyjatkowo absorbujaca i wymagajaca bestia;-) nadl budzi sie w nocy, spi z nami, rozpycha sie- ja codziennie nie wysypiam sie.
decyzje o drugum dzieku podjelismy tylko ze wzgledy na synka, zeby byla mala roznica wieku, zeby dzieciaki mogly sie razem bawic, dogadywac.
ja kiedys chcialam miec tylko jedno dziecko, a o trojce to nigdynie bylo mowy.
pozatym ja mam juz 33 lata wiec mloda nie jestem:-( a tak planowalismy z mezem, juz liczylismy lata kiedy w koncu odpoczeniemy, zaczniemy korzystac z zycia... Perspektywa kolejnych lat poswieconych na wychowywanie kolejnego malego dziecka jest dla nas przerazajaca (póki co).
Pozatym niby mamy duzy dom, ale tylko 2 sypialnie dla dzieci (zr4eszta nigdy nawet nie myslelismy o 3 dzieciakow).takze nie wiem co mielisbysmy zrobic z 3 dzieckiem. umiescic go w naszej sypialni? przebudowa domu raczej nie wchodzi w gre, naprawde nie ma jak dorobic kolejnego pokoju. a zawsze marzylam by kazde z dzieci mialo swoj wlasny kąt. ja kiedy dzielilam jeden pokoj z bratem i niewspominam tego milo;-)
takze jakos nie widze tego trzeciego dziecka...

Kosmo dopiero teraz udało mi się dorwać do komp, przytulam Cię mocno, wierz mi, wiem co teraz czujesz, u mnie było tak samo. Ale naprawdę najważniejsze, że syneczek zdrowy, zobaczysz jak Cię uszczęśliwi, jak pojawi się na świecie. choć pewnie marzenie o córce nie minie, przynajmnej u mnie wciąż jest. Wy macie już dom, a my? Mieszkamy w bloku, działka kupiona, ale na razie jest tylko fundament, cały dom wykończymy w perspektywie 4-5 lat. Ale ja uważam, zę rodzina jest najważniejsza i jakoś damy sobie radę, musimy. Jezeli tylko Wy będziecie chcieli to w Waszym domku znajdzie się miejsce jeszcze dla małej niuniu.
A najbardziej chce mi się śmiać, że przez pierwsze 30 lat życia zarzekałam się, że w oógle nie chcę mieć dzieci, hehe

Witam

KOSMO ja za 3 miesiace koncze 40 lat
:-):-):-) niczego sie nie boje moje male chlopaki to strusie pedziwiatry wszedzie ich pelno gwar w domu na calego i wiem ze nie bede miala latwo ale walczylam o ciaze 7 miesiacy i to jest najwazniejsze ze sie udalo .Ale wyplacz sie kochana masz jeszcze duzo czasu ja mialam 10 dni zeby oswojic sie ze chlopak 4 bedzie jak 3 roznych lekarzy przez 36 t ciazy wmawiali gratulowali mi corki :-)

Kosmo byłam kiedyś u takich dalszych znajomych mieli nowy dom i u góry były trzy pokoje, w jednym sypialnia, w drugim pokój dziecięcy (dla dwóch chłopców) a trzeci pusty. Pani powiedziała że bracia są bardzo ze sobą zżyci i nie wyobrażają sobie, że mieliby być w osobnych pokojach. Może u Ciebie też tak będzie.
I ma jeszcze jedno pytanie- czy sprawdzałaś ten cykl jonasa dla swoich dzieci?

patrysiak ale ktory cykl jonasa? bo ja zamawialam taki osobisty przed ta ciaza i nic mi sie na siebie nie nalozylo. wprawdzie w miesiacu w ktorym spodzilam tego synka to byly niebieskie kwadraciki ale daleko do moich dni plodnych- takze to podobno sie nie liczy. liczy sie jak sie naloza.

patrysiak ten cykl jonasa działa (podobno) jak ci się nałozy z twoimi dniami płodnymi, u mnie akurat trzy razy sie sprawdził

Witam!
Kurcze chyba godzine czytalam zaleglosci;-)
Kosmo tule mocno. Wiesz u nas chlopcy sa w jednej sypialnie i tak zostanie a druga bedzie dla Niny jak dorosnie. Teraz nie mysl o tym jednak. Ochłoń i tak jak dziewczyny mowia , jedz sobie kupic jakies fajne body czy spodenki i cos dla siebie. Wiem ,ze Ci bardzo ciezko ale to minie , trzymam kciuki zeby minelo jak najszybciej:tak:
Jagienka ciesze sie ,ze sie pojawilas. Kurcze ta ospa u was mnie przerazila. U nas tez teraz szaleje. mam nadzieje ,ze chlopcy nie przyniosa do domu pod koniec ciazy albo zaraz po porodzie. Boje sie normalnie.
Kinga trzymam kciuki za jutrzejsza temp.Niech sie pnie do gory znowu. Mama a jak u Ciebie dzis?
Ech musze juz zmykac bo mam mase prania. Witus sie posiusial w nocy i caala posciel do prania, przy okzaji wypiore juz nasza posciel w proszku dla maluchow , w koncu niunia bedzie tam sporo przebywac ;-)

reklama
nullka, nie mierzyłam pH po orgazmie gdyż pH zaczęłam mierzyć tuż przed starankami w cyklu w którym się udało :-) Co do zmiany pH po orgazmie (ale oczywiście takim bez spermy w środku :-)) to właśnie nie mam pewności czy to wyklucza "LIS" ...bo tak sobie myślę, że podczas orgazmu powstaje inny rodzaj śluzu (a ten "LIS" występuje w śluzie szyjkowym, kobieta może mieć np. gęsty i lepki śluz a podczas orgazmu powstanie i tak przezroczysty i bardziej płynny) ...muszę poszukać czy jest coś o tym. Najbezpieczniej by było chyba zrobić eksperyment i wypić np. napój sodowy (podobno szybko podbija pH), ale oczywiście w bezpiecznej odległości od staranek :-)

Gal, wow, jaki piękny skok tempki, czyli jednak miałaś wczoraj owulkę i miałam nosa mówiąc, że ten spadek to wyrzut estrogenów przed owulką :-) - piękny wykres! Piszesz, że suplementy nie działają a na wykresie zaznaczyłaś, że w dniu owulki śluz był lepki - to duży sukces i ogromne szanse na dziewczynkę! A propos takie uniesienie się na chwilkę na pewno nie zaburza tempki. Skok wcale nie musi być stały, wystarczy że pochodziłaś te 20 minut i już mogło mieć to wpływ na tempkę - miarodajne jest porównywanie tylko pomiarów mierzonych w takich samym warunkach. A ten tampon to zwykły tampon ale nasączony roztworem wody z limonką. Faktycznie szkoda, że nie zadziałaliście dziś rano, według mnie owulkę miałaś wczoraj wieczorem (tym bardziej, że czułaś kłucie w prawym boku) lub w nocy - poranne staranka byłyby idealne, po południu może być za późno ale warto spróbować! Zgadzam się, że przy odstępie 2,5 dnia nie byłoby wielkich różnic, a już nie ma to wielkiego znaczenia gdy M ma kiepskie plemniki.

Kinga, spadek progesteronu i tempki w okolicy 7 dpo to częsta sprawa, najwyższy poziom progesteronu jest w okolicy 7 dpo i potem najczęściej spada. Organizm nie wie, że jest w ciąży dopóki zarodek się nie zagnieździ (zarodek zmierza sobie do macicy dzieląc się) i dopiero po implantacji tempka rośnie - stąd często na wykresie widzimy spadek a potem tzw. drugi skok tempki. Tak więc kochana czekamy na 2 skok :-), u mnie był on w okolicy 11 dpo ...ale może być on wcześniej jeśli zarodek szybciej się zagnieździ. Zaciskam kciuki!!! &&&&&&&&&&&&&&&

Kosmo, rozumiem Ciebie doskonale kochana! ...pewnie większość osób mając silne marzenie o córce poczułaby dokładnie to samo ale część nie umiałaby się do tego przyznać ...a ja bardzo szanuję tak wrażliwe i szczere duszyczki jak Ty! Chyba tak jak pisze Czarodziejka najwięcej krzywdy czyni otoczenie swoją presją i dopytywaniem. Właśnie zerknęłam na fotkę - śliczny chłopaczek jak nic! Raz jeszcze kochana gratuluję! Kup dziś syneczkowi jakieś śliczne malutkie ciuszki i pochwal się tymi słodkimi zakupami! Co do 3 dzieciątka to doskonale Ciebie rozumiem gdyż nasi synkowi to podobne charakterki mają i łatwo nie jest :-) ...ale zapewne drugi synek będzie spokojnym, ładnie śpiącym aniołkiem i zapragniesz jeszcze 3 dziecka! A dzieci tej samej płci mogą mieszkać w jednym pokoju, wszystko zależy od charakterów dzieciaczków, ja prawie cale dzieciństwo dzieliłam pokój z siostrą i bardzo dobrze to wspominamy!

Truskafffko
, to może być jak najbardziej po przytulankach! Wtedy obraz śluzu jest zaburzony i jest właśnie tak ślisko, wiele osób na wykresie zaznacza wówczas zmieszanie śluzu ze spermą.

patrysiu, życzę wszystkim super śpiących i spokojnych dzieci ale zawsze to raźniej jak człowiek wie, że nie jest sam ze swoimi problemami :-D A szanse faktycznie na córeczkę są duże!!!

Mama05, a gdzie dzisiejsza tempka na wykresie bo mi już ręce sinieją od zaciskania kciuków! :-)

Ostatnia edycja:
Do góry