reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Truskafffko, dokładnie, test owulacyjny wykrywa tak naprawdę nie owulację ale moment piku LH, po którym w ciągu 24-36h powinna nastąpić owulka :-) Zatem pozytywny test owulacyjny nie gwarantuje nam, że do owulacji doszło, robi to dopiero skok tempki i utrzymujący się jej wyższy poziom w fazie lutealnej.

pierogatko
, to ja na kafe pisałam o tych czynnikach, mam tam nicka Araguaia :-) Jest 7 czynników wpływających na płeć dziecka: pH, minerały (głównie Na, K, Ca i Mg), dieta, hormony, suplementy, odległość od owulacji i jony. Bardzo ważny jest też śluz i został prawie uznany przez Tamarę jako 8 czynnik, zrezygnowała dlatego iż wzięcie pod uwagę przy staraniach wszystkich podanych powyżej 7 czynników spowoduje, że śluz będzie odpowiedni. Jeśli tak się jednak nie stanie to należy zwracać uwagę by przy staraniach o chłopca śluz był rzadki i rozciągliwy a przy staraniach o dziewczynkę kremowy aż do suchego. Odpiszę za Mamę05 - testuje rano 4 lutego (sobota) :-)

Kinga, a ile Twój M ma latek? Pytam gdyż podobno płodność mężczyzn znacznie spada po 35 roku życia. My z M też bez problemu zmajstrowaliśmy naszego synka (od razu po odstawieniu tabletek anty) a o drugą ciążę musiałam bardziej powalczyć. Do tuningu plemników polecam ogromnie L-karnitynę (1000-2000 mg dziennie), jakieś witaminki z cynkiem, selenem, L-argininą, L-tauryną i innymi cennymi składnikami (mój łykał FertilMan), macę, koenzym Q10, kwas foliowy oraz B-Complex.

Ostatnia edycja:
Pierogatka jak ja Ci dziękuję :))

Pirania Ty masz złota cierpliwość...tyle razy juz odpowiadałas na niektóre pytania :):))
no ,ale Ty nasz ekspert:)

byłam po Domisia...
jak Tom wróci jeszcze czeka mnie jazda do Poznania po zakupy i do kumpeli do perfumerii bo akurat jest w pracy to pogadamy sobie...jak Ona ma wolne to ja pracuje i odwrotnie..

matko!!!cos mi w szyi strzeliło i w prawo nie mogę się ogladać...pewnie mnie przewiało-wrrrr!!

betssie i ja mocno kciukasy trzymam!!!!!!

Mama a moze corcia ma to co wczesniej synek????? takie wirusowe sprawy sie tak przenosza!!!!!

Kinga na moim profilu 28dni jest przyjaciolka ktora ma synka z roku mojego maciusia i tez tyle lat walcza a nie moze zajsc w ciaze..po tylu latach podjela w koncu leczenie...moze warto by jeszcze raz sprawdzic co sie dzieje...czasem nie wielka pomoc farmakologiczna i moze sie udac!!!!! Zycze Ci z serca zeby Filipek mial rodzenstwo!!!

MACIE jakies wiesci od Beatki??? nie wiadomo jeszcze czy wyszla ze szpitala?????

Mama05, strasznie współczuję, mnie takie postrzyknięcia nawiedzają co jakiś czas albo na odcinku szyjnym albo lędźwiowo-krzyżowym ....brrr, nic przyjemnego. Nigdy nie zapomnę jak mnie postrzyknęło w szyi podczas jazdy samochodem, nie mogłam nią drgnąć nawet o milimetr a jakoś trzeba było do domu dojechać. Miłego popołudnia! Mi się marzy jakaś odmienność a od dłuższego czasu każdy dzień jest klonem poprzedniego ;-)

Pierogatko, nie ma za co kochana, pewne rzeczy z czasem umykają a ciężko wertować setki poprzednich stron w poszukiwaniu odpowiedzi, jak mogę to zawsze chętnie pomogę! :-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki.Mam troche zaległości w pracy ,dlatego nie mam czasu pisać.Ale czytam was na bierząco.Z tym wilgotnym umierającym mężem to było extra.Jamniki tak mają...
:-DJestem tu tak rzadko że nie dopisuje się do staraczek,ale obiecuje że jeszcze was zaskocze.Staranka były 12 i 15 dc .Już mam chęć iść kupić teścik he he.Ale może to jeszcze za wsześnie. Chyba jednak pójdę.
Trzymajcie kciukaski pliss.
Wiem że niepowinno się w jednym cyklu mieszać metod ale ten czas tak się dłuży do następnej owu że postanowiłam spróbować 0+12.A przynajmniej tak mi się wydaje.Przedtem zrobiłam irygacje z roztworem z cytryny a 1h po włożyłam ten tampon nasiąknięty tym roztworem.(lekko niebyło:szok:)
Pozdrawiam was cieplutko i emanuje różowymi fluidkami i chyba jedym niebieskim jeśli dobrze pamiętam.:tak:

piranha mój Mike ma 31lat.

daje sobie czas do marca i wtedy udam się do specjalisty.

mama a wy też się już długo staracie przecież... byłaś u ginekologa?leczysz sie? wiesz o co chodzi czemu wam się tak długo nie udaje???

reklama
merylin, no to zaciskamy kciuki!
t2027.gif
A który dziś masz dzień po owulacji? A ten tampon to trzeba namoczyć w roztworze nie wyjmując go z plastikowego aplikatora by nie napuchł :-)

Do góry