Hej Dziewczyny!!
W końcu mogę do Was napisać, niestety nie nadrobiłam Was jeszcze tylko parę stron sobie poczytałam..
Matik strasznie mi przykro, ale lepiej teraz jak później wiem że strasznie cierpisz, ale organizm i natura wiedzą co robią.
Moje wyniki badań w 3dc:
estradiol 17,7 faza folikularna normy 19,5-144,2
fsh 5,3 faza folukularna normy 2,5-10,2
lh 6,1 faza folikularna normy 1,9-12,5
prolaktyna 27 normy 2,8-29,2 w grudniu mój wynik to 36
testosteron 0,46 norma 0.14-0,76
Byłam u endokrynologa i powiedział, że przy tej prolaktynie on by mi zalecił bromergon 1/4 tabletki na noc, bo widać po estradiolu i lh i fsh że prolaktyna zaburza mi owulkę a nawet ją blokuje i że spokojnie do czerwca mogę brać bromka na regulacje cyklu i żeby wtedy już wszystko było ok i można wtedy zachodzić w ciążę. Kazał jeszcze ten progesteron zrobić bo powiedział, że prawdopodobnie też mam niewydolnośc ciałka żółtego. Powiem Wam, że spoko ten lekarz bo inni jak mówilam że narazie chcę uregulować organizm to że mam brać anty a ten był za tym żebym wszystko uregulowała. Biorę B-complex i mam mocz jak żarówka ale to chyba normalne? I chciałam się zapytać o taką rzecz bo w tym czasie jak zaczęłam brać wit B wyskoczyła mi na ramieniu wysypka taka lekko czerwona kaszka to może być od tego? Moja siostra nie planuje ciąży a poprostu tak o bierze na inne rzeczy i nic się nie dzieję. Bardzo proszę naszego specjalistę Piranhę o interpretację wyników i poradę:-) lekarz lekarzem, ale chciałabym się upewnić:-)