reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

no dziewczynki ja się już szykuję powoli na ten piknik rodzinny:) zrobię kilka zdjęć Filipowi:)
miałam dziś mało pracy wiec moge zająć się teraz sobą.

smerfetka może poczekaj lepiej aż test bedzie typowo pozytywny :) albo teraz i potem jak bedzie pozytywny znowu. chociaż ja wolałabym poczekać aby nasienie było wartościowsze :tak:

reklama
hej laski

pirania sliczny koszyczek dla córeczki

smerfetka ja bym dziłała i potem tez jak kreska bedzie bradziej wyrazna

moja @ dobiega konca weic niedługo znów sie bierzemy do roboty

andzik &&&&& zacisniete za pomyślną diagnoze.

miłego dnia laski
pozniej wpadne
ide sie przekimac bo w pracy byłąm na 5 i dopiero wróciłam na bazarach w głuchowie pracuje 2 razy w tygodniu

małemu dzis kupiłam 2 kompleciki spodenki z podkoszulka i piżamke a dla dziewczynek były cudasne sukienki. poprostu wwszystkie bym kupila :)

Dzięki, to w takim razie jeszcze poczekam. Wieczorem zrobię test i jak będzie mocniejsza kreska to bede działać:tak:, a jak nie to poczekam do jutra.

Ja nie wiem dlaczego ale jak sie staralam wszystkie test owul.caly cykl pokazywaly dwie takie same krechy.Mialam i apteczne i z rosmana i z allegro kilka rodzai.
Bylam pewna ze to cos z jajnikami u lekarza bylo ok.Niewiem dlaczego.Wiec po testach owulacji rozpoznac nie moglam

Smerfetko, to wszystko zależy. Jeśli chcesz zastosować metodę długiej wstrzemięźliwości to musicie zadziałać raz po minimum 7 dniach abstynencji. Jeśli chcesz osłabiać plemniki częstymi starankami to możesz dziś już zacząć działać :-) ...i najlepiej tak codziennie a wstrzymać się dopiero w dniu kiedy test będzie pozytywny (da to minimum 2 dni odstępu od owulki). Jeśli bardziej zależy Ci na ciąży jak na córeczce albo gdy M ma słabe plemniki to wówczas lepiej poczekać :tak:

Andziak, strasznie to dziwne faktycznie, nie spotkałam się wcześniej z czymś takim. Testy owu wychodzą pozytywne cały czas w ciąży.

Ja jestem wściekła bo nie mam szafy na ubranka dla córci (naprawdę nie mam gdzie ich trzymać bo wszystkie szafy już zawalone), czekałam 6 tygodni na szafę z Allegro i dziś kurier dostarczył mi ją połamaną :-(, dobrze, że otworzyłam przy nim przesyłkę i spisałam protokół szkody.

ja przy staraniu sie o pierwsze dziecko mialam testy z allegro i caly cykl byla tylko jedna kreseczka, nawet cienia drugiej nie bylo. bylam pewna ze to cykl bezowulacyjny bo nawet sluzu nie bylo, a jakims cudem zaszlam w ciaze w tym pierwszym cyklu:tak:
a podchodzac do drugiej ciazy juz kilka cykli wczesniej robilam testy owulacyjne zeby miec orientacje co i jak, no i wtedy faktycznie druga kresecza w okolicach owulacji z kazdym dniem byla intensywniejsza i umialam okreslic kiedy ta owulacja byla. natomiast w cyklu w ktorym zadziałasmy (i od razu udalo sie w ciaze zajsc) to jak na zlosc ta druga kreczka ciagle byla malo intensywana, wcale nie ciemniala:no: dopiero jak kupilam testy apteczne to wtedy faktycznie widac bylo roznice w intensywnosci. a na tych testach z allegro dopiero w dniu oluacji druga kreseczka zrobila sie ciemna jak testowa (wczesniej miala identyczne zabarwienie).

piranha jak sie czujesz? bo mi dzisiaj w nocy bolal brzuch jak na okres (ale nie mocno) ,a od rana nie czulam sie najlepiej. nawet oddalam synka dla meza do pracy zeby polezec. no ale juz wszystko przeszlo;-) teraz czuje sie swietnie:tak:
tylko mlody mnie uciska od 2 dni na jakis nerw ktory powoduje takie bolense nerwobole w pachwinie ze czesto samoistnie jekne z bolu, co powoduje ze moj maz wpada w panike hahahha

kciuki za wszystkie staraczki:tak: no i oczywiscie za brzuchatko tez:tak:

czesc dziewczynki :-)
oj widze , ze nie tylko u mnie bede staranka za niedlugo :tak: @ prawie odjechala wiec moze zaczne od jutra :-)
juz nawet poinformowalam meza ze tak go wymecze, ze tym razem juz musi sie udac :-D

jutro zaczne mierzyc ta tempke i ciekawe co z tego wyjdzie :confused:

Piranha kosz przecudny, a ten roz.....oj marzenie :tak:
Smerfetka powodzenia w starankach &&&&&&&&&&
Kinga przyjemnego pikniku rodzinnego ;-)

Ewcik moj mlodszy synus ostatnio tez czesto mial jakies siniaczki na glowie, ale smaruje go odrazu mascia z Arniki i szybciej sie goi.

Milego dnia dziewczyny :-)

Kosmo, możemy sobie zatem rękę co do objawów podać :-) Ja w piątek przez cały wieczór oraz w sobotę w nocy i wczesnym ranekiem miałam takie bóle jak przed @, oczywiście przed KTG mi przeszły ;-) Mała od dłuższego czasu co jakiś czas ciśnie główką w jakieś nerwy na dole i też nieraz jęknę z bólu albo zasyczę :-D W tą sobotę mam już ostatnią wizytę z USG i KTG i dostanę już skierowanie do szpitala, jutro pomykam na ostatnie badanie krwi.

Marzycielko, trzymam kciuki! :-)

reklama
hej ;)

chwile mnie nie było, najpierw choroba synka-biegunka, odwodnienie etc-a potem mnóstwo spraw i pogoda piękna to cały czas jesteśmy w ogrodzie..więc czasu brak:/

u mnie kicha. też maj chyba nie był owocny dla nas chociaż mocno na to liczylam, owulka niby potwierdzona usg, staranka były, ale..25 dc dostałam plamień brązowych i jajnik mnie kłuł (ewentualnie z niego mogła być owulka), już byłam pewna że zbliża sie wstretna menda,ale jej nie ma. ale co?testy wychodza negatywne, dziś 30 dc ,zrobiłam dziś i nie widać (a wczorajszy płytkowy-jakby był cien cienia widoczny pod światło). kurcze! nie lubie takich niejasności. niech albo @ przyjdzie albo test pozytywny..plamie jeszcze troszke do dziś.
myślicie że brać dupka? chociażby na wywołanie? chyba zadzwonie do gin..

lece poczytać Was póki młody spi..

Do góry