reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tasha, ojj dawaj brzusio, ale już go nie oddam:-D
czyli jeszcze troszkę.... ale Sonia pewnie malutka bedzie skoro masz miec cc mies przed terminem... na jakie rozmiary kupujesz ciuszki?

Ja prałam do roczku w proszku Lovela ciuszki malego;)

Kociatka, bedzie dobrze słońce!!!;***

Ewcik, nie mogę uwierzyć jej jak szybko Wam się udalo:*** Ściskam Cie mocno;*** Obyś lekko te upały zniosła bo jak wiadomo początek jest ciężki...

Kate, jak dzieciaczki?:*

Kasia,
daj znać jaki był "Twoj" dzień;* nie biegaj już i nie sprzataj tlyko odpoczywaj:*** I Śle Słoneczko!!!;***

Piranha, masz racje, jak jest jedno dziecko to masz czas dla dzieciaczka i dla siebie, w razie czego śpisz w ciągu dnia itd ale przy dwójce...jesssu podziwiam Was! I boję się ze nie dam rady...ale kurka no musimy dac rade :*

I nie wiem co zrobić czy czeste przytulanka do testu? a wtedy co? jej.... chciałabym miec monit zeby wiedz.kiedy jest 0+12 ....

My byliśmy kilka godzin nad morzem, niedawno wróciliśmy. Niuniek się bawi, a mi wtym upale nic sie nie chce;//

reklama
witam was dziewczyny :-)

widze ze wiekszosc z was mile spedza upalny weekend :tak:

Natusia no nie ladnie sie nie odzywac:zawstydzona/y:. wiem o tym , ale chcialabym chociaz troszke odpoczac od tego planowania.

no ale nie da sie zyc bez was!!!!!!!!

Kinga, Patrysia przystojni chlopcy :tak:

dziewczyny, ktorym udalo sie teraz zaciazyc, jeszcze raz gratuluje :-)
oj jak ja bym chciala do was dolaczyc :tak:

u mnie dzis juz pojawil sie sluz. mierze tempke tak z ciekawosci jak w tym cyklu bedzie wygladal wykres.

Pozdrawiam was wszystkie i rowniez zycze udanego wypoczynku :-)

Mama, Gal smutno bez was i wiem jak trzeba miec silna wole zeby zrezygnowac na jakis czas z tego forum. ja tez mowilam po ostatniej nieudanej probie, ze juz rezygnuje ze staran, ale nie da sie uciec od marzen. zycze wam dziewczyny aby wszystko poukladalo sie po waszych myslach i zebyscie juz wkrotce mogly sie podzielic z nami pozytywnym testem ciazowym :happy:

Ewcik, w dzień jest kiepsko, mała chce spać tylko na rękach i przy piersi a ja przecież mając już dwulatka w domu nie mogę cały czas ją nosić. Serce mi pęka gdy ona rozdzierająco płacze ale to chyba nie do uniknięcia przy dwójce dzieci :-(, muszę przecież iść zrobić choćby obiad Krzysiowi. Zapalenie już mam za sobą i oby nie wróciło, rany też się zagoiły więc karmienie nie jest już bolesne. Małej odpadł dziś kikut pępowinowy :-), przyspieszyło to wczorajsze ostre smarowanie spirytusem i wietrzenie pępka (rozpinałam przez cały dzień guziczki w jej pajacyku w okolicy pępka by był dostęp świeżego powietrza).

Tasha, ano w wózku Kaja nawet ładnie zasypia. Upały dzieci nawet dobrze znoszą, koło 20-tej pójdę na drugi spacer bo jak byłam po południu to można było zdechnąć z gorąca. Jejku, już 32 tydzień zaczęłaś, czas najbardziej zasuwa na czyichś suwaczkach :-), pewnie będziesz już mieć KTG? Ja miałam po skończeniu 30 tygodni. Jeśli CC byłoby w 36 tygodniu to już tylko 5 tygodni zostało, trzymam kochana kciuki żebyś dotrwała jak najdłużej a ból spojenia nie dawał Ci się we znaki. Mnie wczoraj po 2 spacerach tak prawe biodro bolało, że nie byłam w stanie stawać na prawą nogę.

Natusia, podobno kobiety to silne bestie i nie takim sytuacjom dadzą radę :-) ...ja staram się pocieszać tym, że z czasem będzie lepiej. Twój synuś ma już prawie 4 latka więc jak już urodzisz córeczkę to będzie z niego duży chłopak i bez problemu sobie kochana poradzisz. Koleżanka urodziła teraz córeczkę mając już 4-latkę i nie ma żadnego problemu - starsza córka jest zakochana w siostrze i bardzo dużo pomaga ...dlatego czasem żałuję, że nie poczekałam dłużej z decyzją o drugim dziecku (mogłam to tak zaplanować, że kiedy urodzę to Krzysiu już będzie chodził do przedszkola) ale z drugiej strony cieszę się, że mam już to wszystko za sobą i teraz mogę się cieszyć z dorastania moich dzieci ...no i może dzięki małej różnicy wielu dzieciaczki złapią ze sobą lepszy kontakt.

Piranha, co za CUDO maleńkie!!!!! :* Oj tak dla takich widoków warto próbować , a potem znosić trudy macierzyństwa;* Przesłodka;***

A śniła się mamusia , a jakby inaczej;*

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej Dziewczyny!!

Przepraszam, że tylko o sobie ale ,muszę koniecznie się poradzić!! Zrobiłam test owu i wyszedł prawie pozytywny tzn druka kreska o pół cienia jaśniejsza...Ostatnio test pozytywny wychodził mi w dniu owulacji.

No więc moje pytanie szczególnie do Piranhi ale również do innych dziewczyn.

Staranka były wczoraj i nie chcę dzisiaj ani jutro powtarzać, ty;lko w pon rano zobaczę po objawach bo spróbuję 0+12 ale dzisiaj już się boję szczególnie że pojawił się śluz płodny, którego wczoraj nie miałam. Chciałam go wypłukać tantum rosa bo ph miałam niskie i podskoczyło mi trochę ale zaaplikowałam gynoflor u sylku troszkę żeby od razu coś zbiło i mam w okoliach 4,7-5 Co o tym wszystkim myslicie aha i dzisiaj czułam kłócie w prawym jajniku tam gdzie powinnam mieć owu proszę o rady!!

Dziewczyny ja idę już spać w nocy zrobię test owu i zobaczę co wyjdzie i jeszcze test ph, proszę jak zobaczycie szczególnie Ciebie Piranho bo ja się trochę wkurzyłam tym tantum rosa, ale to w sumie przez chwilke miałam wyższe ph bo zaraz sylk i gynoflor zaaplikowałam a owu będzie jutro to chyba nic się nie stało?? I co na te moje staranka, ja tak myślę że owu będzie jutro najpóżniej na wieczor to staranka rano w pon byśmy powtórzyli...

Lecę spać dobranoc:-)

Hey!:) a u nas jeszcz 17 stopni na dworzu cos lata u nas nie ma narazie,... kilka dni goracych wpadnie a tak mam ochote na wypad nad morze:))
patrzac w prognoze pogody te przyblizajace sie dni nadal chlodne i deszczowe..:no:

piranha ale szczesliwa ta twoja slicznotka!:) super ze z pepkiem wporzadku!!!:)bardzo fajnie!:-)nasza roznica wieku jak sie uda bedzie 4 lata i faktycznie bedzie lzej chociaz jest tego taki minus ze z malym dzieckiem bede musiala zaprowadzac rano starszego do przedszkola potem do szkoly takze nie bedzie z tym latwo pewnie:)nie wiem jak moj synek to zniesie bo od wrzesnia juz na 8 idzie do preschool a on spioch niesamowity moglby spac do 10 hehe:tak:
natusia
zazdroszcze!tego morza!:)))

kasia uk ty tez widze z uk:) takze i pogoda u ciebie pewnie ......:angry:zwariowac mozna:)
moj M chcial sie starac o dzidzie od wrzesnia uparl sie ze dziecko chcialby aby urodzilo sie w lato ale juz prawie udalo mi sie przekonac go na wczesniej....:)jakos za ponad 2 tyg mam ovu i zamierzam zdzialac cos jezeli mezulo mi odmowi to nie wiem :( nie chce mi sie juz dluzej czekac ciagle o tym mysle

reklama
ksiazka_na_lato.jpg

Hej DziewczynkiJ))))
U nas od rana upał, w dzień ma być 32 stopnie... chyba uschniemy!!!!
Za chwile sie ogarniamy i lecimy na basen, dzisś nieco wczesniej bo mam @ na zakrecie:))))
i chce jeszcze zdążyc pojsc z chlopakami poplywac:))))

Dziewczynki Wszystkie Was mocno sciskam i zycze cudnej niedzieli!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry