reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej babeczki!!!

Pirania - tulę... szkoda mi Cię bardzo z tymi cycolinkami, bo ból pewnie nieziemski:-(, ja na pewno rzuciłabym w diabły to karmienie, zresztą tak zrobiłam przy 1 dziecku, ale ja nie jestem specjalnie fanem karmienia cycusiem, więc sama musisz podjąć decyzję czy nadal warto się męczyć czy jednak dać sobie spokój...a może skonsultuj to z lekarzem??? przykro mi...:-(
Daria - a ten 2 kosz, który wylicytowałaś też jest taki duży jak ten poprzedni???
Kinga, Ewcik - mocne &&&&&&&&&&&&&&&&& za dzisiaj!!!
Natusia - zazdroszczę bliskości morza, pewnie byłabym na plaży co 2 dzień, ciesz się kochana wakacjami i odpocznij sobie, bo od września znów harówa:-D, ja zamierzam wrócić do pracy zaraz po macierzyńskim, więc pewnie tak wypadnie zaraz po feriach zimowych
Kasia - działaj, a co tam, raz się żyje:-), a może synuś z tego wyjdzie?!

pozdrawiam cieplutko i życzę udanego dnia

reklama
DARIA to nieźle zarabiasz w takim razie na nich :))super!

Ja też szybko zaczęłam z dzieciaczkami:)ja z M stwierdzilismy ze chcemy dzidziusia od razu jak i to drugie jak najszybciej:)a dlatego bo chcielismy po prostu juz mieć jak i też myslelismy o tym ze odchowamy a potem "młodzi"będziemy z życia korzystac ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
w polsce tak sobie bo musze albo je do polski przewiesc bo tu przesylka droga do polski ale w niemczech sie lepiej oplaca :) ja tak samo kupuje ciuchy w C&A za 1 lub 2 co kosztowaly po 14 e i sprzedaje u nas w ca ciagle sa wyprzedaze i sie oplaca na kupic i sprzedac :)

hej babeczki!!!

Pirania - tulę... szkoda mi Cię bardzo z tymi cycolinkami, bo ból pewnie nieziemski:-(, ja na pewno rzuciłabym w diabły to karmienie, zresztą tak zrobiłam przy 1 dziecku, ale ja nie jestem specjalnie fanem karmienia cycusiem, więc sama musisz podjąć decyzję czy nadal warto się męczyć czy jednak dać sobie spokój...a może skonsultuj to z lekarzem??? przykro mi...:-(
Daria - a ten 2 kosz, który wylicytowałaś też jest taki duży jak ten poprzedni???
Kinga, Ewcik - mocne &&&&&&&&&&&&&&&&& za dzisiaj!!!
Natusia - zazdroszczę bliskości morza, pewnie byłabym na plaży co 2 dzień, ciesz się kochana wakacjami i odpocznij sobie, bo od września znów harówa:-D, ja zamierzam wrócić do pracy zaraz po macierzyńskim, więc pewnie tak wypadnie zaraz po feriach zimowych
Kasia - działaj, a co tam, raz się żyje:-), a może synuś z tego wyjdzie?!

pozdrawiam cieplutko i życzę udanego dnia

tak one sa
Aufgebaut-Länge: ca. 110 cm / Breite: ca. 60 cm Gesamthöhe: ca. 130cmLiegefläche ca. 85 - 40 cm (reicht für ca. 8 - 10 Monate)

moj maz myslal ze to mniejsze jak to zobaczyl to sie zdziwil;d

Piranha, daj znać jak się czujesz!!!!;*

Kinga, myslimy o Tobie i zaciskamy&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ewcik, o której masz wizytę?

Kate,
no mam sporo zrobione, ale wiesz my uwielbiamy dżemy a juz nie chodzi o cene, ale te domowe są najlepsze i kompoty czy soki;) Oj 50kg to tez sie napracowałaś...

Tasha, no my jeździmy jak mamy ochote, powiem Ci że nieraz mnie denerwuje to przygotowanie, pełno piachu wszedzie maly nieraz sie fajnie bawi a nieraz po godz hcce wracac... ale tez jakie to lato jest? w zeszlym roku bylismy na 3 dni i padało, wiało... no ale korzystamy korzystamy;)))
Ja tez mam zamiar jak zajde w ciazy dlugo pracowac jak sie bede dobrze czula i od razu wrócic no zobaczymy czy sie uda;)))

Czarodziejko, u nas o 5 rano tak walneło az sie obudzilismy, teraz nie pada ale jest jakos deszczwo na dworze i jest 17stopni.
Wysłałam Ci mój adres na priv Kochana;***

Kate, to mi wyglada na dziewczynkowe przytulanka;))) a jakie masz ph???

Ja jestem załamana...wczoraj była widoczna II krecha na tescie owu, dzis juz nic nie ma .... no i była owu? kiedy wczoraj miałam kłucie jajnika ale śluzu ani nic nie bylo.... takze super:(((

Ide na kawkę;)))

Hejka!

Dzięki dziewczyny za Wasze wsparcie. Dziś rano jeszcze nie ma tragedii, oczywiście jest ból i rumień ale tempka na razie tylko 37,6*C ...właśnie dopisuję, że urosło do 37,9*C tak więc chyba jednak te 38,5 albo więcej znów mnie nie ominie :-(

Kate, a unormowało Ci się w końcu z tymi zapaleniami czy dalej się pojawiają?

Czarodziejko, ladies, macie, nic za wszelką cenę. Wczoraj już byłam zdecydowana na odstawienie (Czarodziejko, a te kilka tabletek zahamowało Ci całkowicie laktację? ...pamiętasz i ich nazwę? ...nie chcę brać bromka bo siostra mówi, że miała po nim zawroty głowy i omamy słuchowe) ale prawdopodobnie dam sobie ostatnią szansę. Po prostu mam pewien pomysł. Otóż zaczęłam się wczoraj zastanawiać czy winowajcą nie są muszle laktacyjne Medela, może za bardzo mi uciskają (.)(.) i uszkadzają kanaliki mlekowe. Te muszle to super sprawa ale mają jednak swoją objętość, powinnam do nich zakupić o rozmiar większy stanik, spróbuję za zwykłymi wkładkami laktacyjnymi ...jeśli pomimo tego złapię 5 zapalenie to odstawiam na 100% (bo faktycznie grzyb mnie zje, nie można tyle tygodni jechać na antybiotykach a biorę je niemal ciągiem odkąd wróciłam z Kają do domu), mam już naszykowany Nutramigen.

Kinga, trzymam kciuki i jestem myślami z Tobą! Odezwij się kochana po zabiegu.

Ewcik, trzymam kciuki za piękny pęcherzyk ciążowy na USG! ...a może już zobaczysz serduszko skoro często zaczyna bić już w 22 dniu od zapłodnienia? ...chociaż pewnie jeszcze za wcześnie.

Kasiu
, ja dlatego mojego M nie wtajemniczałam w pozytywne testy, wiedział że chcę drugie dziecko, nie zabezpieczaliśmy się i to tyle. Jeśli test był wczoraj pozytywny to prawdopodobnie owulka będzie dziś a dupka brałabym od czwartku rano. Trzymam kciuki za owocne działania!

Patrysia, Daria, ja ogromnie żałuję, że tak późno z M postaraliśmy się o dzieciaczki. Daria, jak Ty będziesz w moim wieku to będziesz mieć już kilkunastoletnie dzieci, super sprawa! :-)

natusia, rób koniecznie nadal testy owu, trzymam kciuki i dzięki kochana, ze pytasz! :-*

Dziewczyny, dostałam w prezencie taką huśtawkę Product Demo , dziś jadę ją odebrać. Właśnie bujam nogą Kaję w leżaczku i odpłynęła, męczy się bidulka z bólami brzuszka, oby do tych 3-4 miesięcy kiedy to wszelkie kolki znikają.

Pranha, a do lekarza nie chcesz isc??? Moża faktycznie to przez te wkładki laktacyjne....jej oby minęło a weź przeciwgorączkowe leki i może od razu osłonowe na żołądek?
Ta hustawka jest boska!!!! Na pewno wam wiele ułatwi;)))

Ja myślę, że za późno zaczelam testy robic i przegapiłam owu;(((

Niuniek przyniósł basen i chce sie w nim bawić;)) U nas pada...

dzien dobry :-)
ale sie za wami stesknilam :happy:

Piranha wyobrazam sobie jak musisz cierpiec przez te bolace (.)(.) :-( zgadzam sie z dziewczynami, jezeli ci nie przejdzie to faktycznie lepiej bedzie odpuscic sobie to karmienie.
a hustawka jest boska! ciekawe ile kosztuje takie cudo :-)

Natusia moze jeszcze nic straconego? najgorsze jest to, ze kidy mierzymy temoke, robimy te testy to bardziej sie tym wszystkim stresujemy :-(

Kinga, Ewcik kciuki zacisniete &&&&&&&&&&&&&&&&&&

Daria no tylko pozazdroscic takiej figury w ciazy :tak: a coreczka sliczna i nawet dalabym jej wiecej latek ;-)

PIRANHA możliwe...ja używałam zwykłe wkładki...jak sie karmi cycusiów nie wolno uciskac...co do huśtawki jej ale bajka:))
MARZYCIELKA ponad 500 zł na all zobaczyłam bo też mnie zainteresowało :p

reklama
Pirahna hustawka super :) u mnie ona raczej relacji by nie zdala bo one sa tylko do 9 kg ;/ a nadia mi szybko tyla i drugie dziecko pewnie tez takie bedzie skoro juz jest wielkie;d a w tej poprzedniej mialam wieksze siedzisko niz w tej , ale jak sie dostalo w prezencie trzeba brac i korzystac a co :-)

Do góry