reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

tasha, a pomarudź jeszcze troszkę :)))
Ja jestem tak zadowolona!!! Trzyma się do 5 lat, i płaciłam 2 lata temu za góre i dół 400zł,a wczoraj mi całość poprawiła i troszke wydłuużyła kreseczki i 100zł dałam tylko;))) więc jak za darmo, a rano wstaje nakładam tylko podkład tusz do rzes i jestem gotowa;)))
Także z czystym sumieniem polecam każdej , która się codziennie morduje z kreseczkami!!!;)))

Przed chwilą zrobiłam test, jak wczoraj była widoczna II kreska dziś nic zero ciania...Piranha myslisz, że test był pozytywny w nocy? A owu kiedy może być? Najlepsze jest to, że jak zawsze miałam 2,3dni przed testem śluz płodny w tym cyklu nic, ale ph mam ok 6.00 :(( zapodałam replens (niegdy nie pamietam jak nazwe sie pisze). Ehh ciężki ten mój organizm...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hej dziewczynki :)
Wpadłam na chwilkę...Andziak,zwłaszcza dla Ciebie
WSZYSTKIEGO NAJ KOCHANIE!! SZCZĘŚCIA I RADOŚCI PRZEDE WSZYSTKIM!!

Patrysiu,uroczy ten Marcelkowy domek :tak:
Piranha,cudna Kajunia,uwielbiam takie śpiące maleństwa ;-)
Axarai-malowidło na brzusiu super :tak:
Coś jeszcze miałam pisac...nie pamiętam :sorry2:
Jeśli coś ważnego pominęłam-przepraszam...za duża produkcja-za mało czasu...

Co do szczepień....hmmm,nie podoba mi się wypowiedź tej Pani dr,strasznie lakoniczna :no: zresztą jest ona na temat szczepionki na świńską grypę...
Z mojego (niewielkiego) doświadczenia...Obaj chłopcy byli szczepieni na to samo,dodatkowe też mieli te same i co? Dawid chorował strasznie do 3rż, Oli-prawie wcale.
Może mnie zlinczujecie ale...
Czy te szczepionki są naprawdę takie złe? Ile osoba przeciwna szczepieniu zna osób Z OTOCZENIA (nie z internetu i for), które przez szczepionki miały jakieś powikłania, te niebezpieczne o których pisze się w internecie(nad którym nikt obecnie nie ma kontroli- więc źródło informacji wcale nie musi być wiarygodne)?

Ostatnia edycja:
hej laski

patrsuak synus ma super domek

ewcik nie martw sie na pewno wszystko bedzie dobrze

pirania jak samopoczucie i jak rzysiu juz nie jest tak zazdrosny?

ja mojego synka szczepiłam na wszystko co kazali opróc rota i pneumo

miłęgo dnia laski

ide pranko robc :)

Jagienko Nikt Cie nie zlinczuje..niby za co..Ja szanuje decyzje innych..rowniez Twoja!!!
Mysle ze nikt nie ma mi za zle ze wklejam czasem takie informacje.?!
Kazdy ma prawo do wyrazania swojego zdania czy opini na dany temat..Ja juz nie raz o tym pisalam, o negatywnym dzialaniu szczepionek przekonalam sie niestety na skorze moich dzieci...dzieki Bogu nie stalo sie nic trwalego.
Informacje ktore wklejam sa do wysluchania, przeczytani i rozwazenia....Samemu podejmujemy decyzja, ja nikogo nie zamierzam do niczego naklaniac bo kazdy ma swoj rozum. Ale dziele sie tym co byc moze kiedy, komus wyda sie istotne:)

A Zmieniajac temat..Co tam U was? Pracujesz? Jak chlopcy i dziewczynka?:")))))

Dzień dobry

Wczoraj..wracamy z D z pracy, burza przeszła, leje u nas na wsi...gadamy i się śmiejemy że młody pewnie po podwórku lata, podjeżdżamy pod dom i co? Nasz synuś w samych majtkach z parasolem, w wielkiej euforii lata bo deszcz leje:-Di jeszcze babcie wyciągnął "że niby trzeba sprawdzić czy deszcz malinek na podwórku nie zalał" ..:-D
wariatuńcio:-D

Czarodziejka jak u was? uspokoiło się? Normalnie szok że taki grad leciał:szok:
Dzięki za wieści o szczepieniach, warto mieć oczy i uszy szeroko otwarte
Natusia jedziemy do Jarosławca :)
Czyli oczkami czarujesz:cool2:
Wszystkiego Naj dla mamy :)
a ja golę się golarką,używam żelu do skóry wrażliwej i jazda. Wiem, mało przyjemne, często trzeba się golić. Ale póki co innego sposobu nie mam
Tasha oj tam oj tam takie marudzenie to nie marudzenie:-D
sama prawda, pamiętam jak ja budziłam w nocy D żeby mi pomógł przewrócić się z boku na bok:-D
Jagienka bardzo dobrze że mówisz-piszesz co myślisz. Możemy wymieniać swoje zdania, warto znać różne opinie, dysutować :)
Mój młody szczepiony, na to co było obowiązkowe. Mnie najbardziej wtedy wkurzało, że w sumie nie miałam konkretnych informacji, na co jest szczepiony, brakowało mi rozmowy z pielęgniarkami, lekarzami..:dry:

Czekam na Kingę, mam nadzieję że dobrze się czuje :)
Marzycielka a u Ciebie jak z samopoczuciem?działacie?

natusia , wcale nie wiem kiedy się owulki spodziewać , bo ja długo byłam na Evrze i to pierwszy cykl
Andziak wszystkiego najlepszego z okazji urodzin , spóźnione ale szczere:)

PIRANHA KOCHANA mam do ciebie pytanie poniewaz ciezko mi cokolwiek znalesc w necie wiesz moze jaki wplyw ma kreatyna w diecie na plemiki ? moj m chodzi na silownie no i wiadomo jak to kazdy ''sportowiec;; bierze kreatyne duzo bialka spozywa i nie wiem czy to ma jakis wplyw...czytalam ze moze przy dlugim stosowaniu oslabiac plemiki jednak on dopiero zaczal brac i bierze malo ?:confused:jak bedziesz miala czas to bylabym wdzieczna za udzielenie porady!:):tak::*:*

ANDZIAK JA rowniez zycze wszystkiego najjjjjjjjjjjj!:)

Czarodziejko,oczywiście że nie ma nic złego w tym że dzielisz się swoimi doświadczeniami i opiniami,na pewno ktoś z nich skorzysta :tak: ja wyraziłam tylko moje zdanie na ten temat,sama byłam długo rozbita a po "oczytaniu" się w necie jeszcze bardziej,dlatego mam takie podejście a nie inne....aaa,i ja również szanuję wolę rodziców którzy postanowili nie szczepic,każdy ma wybór.

A co u nas? Dziękuję że pytasz :-) chłopcy nie mogą doczekac się szkoły,póki co korzystają z dobrodziejstwa natury ;-) to dla nich ogromna zmiana (zresztą dla nas wszystkich) przenieśc się z mieszkania w mieście,bez balkonu i z widokiem na śmietnik do wielkiego domu z ogrodem,mnóstwem miejsca i (co najistotniejsze) spokojem :tak:
Ja byłam już obeznac się z pracą,chodziłam z Laurusią przez tydzień,bardzo mi sie podoba tylko muszę przysiąśc do norweskiego :zawstydzona/y: Pracę zaczynam 20 sierpnia jak dzieci pójdą do szkoły a Laura do przedszkola.
Laura rośnie,zrobiłą się już taka kumata że każdego dnia zaskakuje czymś nowym,ma cały repertuar którym uwodzi każdego kto do na nią chociażby spojrzy,od kosi-kosi,brawo,papa,rozmowę przez telefon (bierze co ma w rączce do ucha i gada po swojemu)aż po pokazywanie jaka jest duża,jakie ma problemy i jak nas straszy :-) komedia-mówię Wam :-D Poza tym nadal nie chce nic jeśc,tylko cycek,czasem coś skubnie...w przedszkolu jadła bardzo chętnie,jak sądzę przez to że inne dzieci jadły więc mam nadzieję że nie będzie problemów. Leniwa jest za to nieprzeciętnie,nie raczkuje,czasem pełza jak przewróci się na brzuch,na nogach stawac nie chce,najlepiej u mamy na rączkach rzecz jasna.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny
ja tylko na moment teraz.
Czekam na Kingę, mam nadzieję że dobrze się czuje :)
truskaweczko miło mi dziekuje...czuje się dobrze. Wróciłam do domu wczoraj około 18.

Co do samego badania cóż, nie należało do przyjemnych ale dało się znieść nawet ten ból. Ból był spory zwłaszcza gdy kontrast wlewano mi w drugi jajowód.Uczucie jakby mi w środku macica się miała rozerwać i pęknąć.Ale zniosłam to! Szybko poszło około 10minut.
Trochę jestem zmartwiona bo nadal nic nie wiem. Mam opis mam zdjecia i wyniki ale lekarz nie chciał ze mną rozmawiać bo był zajęty i skierował mnie do poradni do mojego prowadzącego mnie ginekologa. On bedzie dopiero w piątek wiec pójdę z tym wszystkim i zobacze co mi powie.
Ja jedynie mogę wam napisać to co mam na kartce wyniku badania hsg.
HSG uwidoczniło prawidłowy obraz macicy oraz prawej jajowodu. Lewy jajowód drożny, jednak zakontrastowuje się z wyraźną trudnością i opóźnieniem w stosunku do prawego jajowodu. Obustronnie uzyskano wylanie się kontrastu do jamy otrzewnowej.
Nie wiem dlaczego ten opór był... słyszałam jak facet z rtg mówił do ginekologa który mi robił ten zabieg "ciężko idzie..w końcu poszło! skończyliśmy" tyle i koniec... zawieźli mnie na sale byłam na środku znieczulającym i trochę przez to byłam bezwładna wrecz mega rozluźniona. Zabieg miałam około 11 i spałam do 16.

Puki co czekam na piątek. Skonsultuję to z moim ginekologiem.
Wczoraj i dziś lekko krawiłam ale to już zanika, ból delikatny pojawił się z rana dzis ale i to przeszło. Czuje sie dobrze:)
Dziekuje za Wasze kciuki to miłe że byłyście ze mną.

Do góry