reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Patrysiak- moze nie bedzie tak zle!!!!!!
Moze ogarniesz sie rewelacyjnie!!!! nie ma co narazie myslec!
ja przy drugim dzieku mialam wiele obaw..ale okazalo sie zupelnie inaczej...naprawde bylo dobrze, ja po porodzie czulam sie lepiej niz po pierwszym.
Bedzie dobrze - zobaczysz:))))) Wiem ze to trzecie dziecko i natlok obowiazkow ale najwaznijesze zebys ty jak najszybcej doszla do siebie!!! No i duzo zalezy od tego jakie bedzie dziecko...

A jak w ogole kolezanki reauguja na to ze bedziesz miala coreczke? kolezanki i w ogole rodzina????

reklama
natusia, tzn. Kaja w nocy budzi się co 2-4 godziny, zmieniam pieluchę, daję cyca i szybko zasypia, dla mnie to raj w porównaniu do dnia ;-) Podpytam siostrę, ostatnio mi dała do przetestowania 2 próbki podkładów, które zamierza teraz wprowadzić i są rewelacyjne, dużo lepsze od Complexion Perfectora, fajnie matują ...choć mistrzem matowania jest puder ze składników z drzewa kapokowego, podpytam kiedy te produkty będą w ofercie. Pędzle już chyba ma (ale tylko Flat Top chyba) gdyż jeden mi dała, jest przecudny, ma nawet zdobienie z cyrkoni :-)

patrysiak, przynajmniej możesz się już z synami komunikować :-), ja z moim Krzysiem wciąż nie porozmawiam (co zaczyna mnie martwić i utrudnia jeszcze bardziej całą sytuację), do tego na pewno córcia będzie śpiącym aniołeczkiem bo moje dzieci to pod tym względem rzadkie i osobliwe przypadki ;-) Na pewno bez problemu sobie poradzisz, zobaczysz!

tasha
, a jak spojenie, mocno dokucza? Trzymaj się, ciekawe jaki termin Ci wyznaczą.

Hej Dziewczyny!od kiedy można stosować te masaże na łatwiejszy poród oraz o jakiś ziółkach tu czytałam a teraz nie mogę znaleźć?Pomożecie?
Pachwiny tak strasznie mnie rwą,że w ogólechodzić nie mogę a i nawet leżenie ulgi nie przunosi i nie wiem czy to od upałów czy coś złego się dzieje:sorry:?????
Wczoraj sprawiłam synkowi małego kotka tak mnie prosił jak zobaczył. Znacie się może na co szczególnie w ciąży z kociakiem uważać?zaznaczam,że toksoplazmozę przechodziłam jako dziecko więc pod tym względem jesteśmy bezpieczne.
Ale radość dziecka nieoceniona:-)
Pozdrawiam cieplutko i przepraszam,że nie piszę z Wami systematycznie:sorry:niestety własna działalność to praca 24h na dobę (już się boję jak sobie poradzę jak się dzidzia urodzi):rofl2:

natusia czuję się ogólnie dobrze ale te upały MASAKRA!!!!!!!i te pachwiny coraz gorzej, ale mam nadz że to, kwestia tego że wszystko się rozciąga tak jak mi lekarz powiedział.
Piranha zgadzam się z natusią,że masz szczęście jak ci mała w nocy śpi. Mój synek w nocy regularnie co 2 godz robił pobudkę a zasypiał gdzieś koło północy i tak przez pierwsze pół roku:szok:Natomiast mójemu znajomemy urodzili się 2 synowie rok po roku (teraz już młodszy ma 8 lat) i on mówi,że tak naprawdę przespał całą noc jak młodszy skończył 5 lat, tak im czadu dawali. Czyli 6 lat niesypiał w nocy.:no:

Daria brawo!:) jasne sa takie zajecia z dziecmi, że zajmą sie, a nie ma potrzeby ich nosic, np jak mówisz malowanie, czy wycinanie,lepienie ukladanie puzzli, domina ojej sporo tego naprawde;) wiec super, że znalazlas rozwiazanie;))

A ta babka jest Polką? Kiedy masz teraz wizytę?

teraz ide w poniedzialek do tego polaka na 12 a do mojej ginki ide 26 lipca bo wtedy wroci z urlopu. ona jest polka tak bardzo fajna ale duzo mi nie mowi;p
Patrysia ja nie chce wlasnie przyspieszyc tylko zeby porod byl bez nacinania i delikatniejszy ze tak powiem:-D
wlasnie nie wiem ile szyjka sie skróciła ;/ tylko wydaje mi sie ze rozwarcie jest bo jak badala to tak spojrzała i nic nie powiedziała tylko to ze ma nadzieje ze nie urodze do jej powrotu .. a na ktg caly czas sa wyczuwalne skurcze małe ale sa ;/ ja mam nadzieje ze do wrzesnia dotrwam bo jak tej mojej poloznej nie bedzie to chyba ze stresu zapomne rodzic;d
z nadia dość dlugo chodziłam z rozwarciem ale na szczescie nie duze bo 1 cm a teraz nie wiem moze w ten poniedziałek lekarz mi wiecej powie.

Pirahna moja Nadia w nocy spala ladnie bo jak ja polozylam 24 to sie potrafila obudzic o 6 :) ale w dzien to byla katorga ;p i do dzis tak jest :) chociaż cos mi teraz sie budzi moze przez upaly ....a w szpitalu to co 4 godziny sie gdzies budzila:)

Plaża zaliczona ale kajaki odkładamy na jutro lub ndz bo ledwo zdążyliśmy przed burzą! :-)
Filip zadowolony bo się popluskał ponurkował.. potem wam pokarzę fotke;)

Piranha Kaja śliczna:) i jak ladnie na zdjeciu śpi:))) cudo!
czarodziejko za 4 dni wakacje! :) fajnie
natusia ja mocno kciuki 3mam za owu! czekam razem z tobą, doczekasz się zobaczysz:)
patrysiak nad jeziorkiem fajnie wam bedzie :) Zapraszam na Mazury do nas nad jez Jeziorak!:tak: tu też pieknie
tasha udanego weekendu:)

Pirania - spojenie boli obłędnie i coraz bardziej, w nocy też przy każdej zmianie pozycji, chciałabym już mieć wyznaczony termin, bo byłoby mi łatwiej jakbym wiedziała kiedy wreszcie będzie po wszystkim; a jak Kaja dziś na spacerze w wózku??? było lepiej czy powtórka z wczoraj??? ile teraz waży???
Kinga - dzięki, również życzę udanej randki z mężem na kajaku:-)

Truskafffka z okazju Twoich wczorajszych urodzin raz jeszcze WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO 100 lat! :-) no i 3mam kciuki za 22go! aby był PLUS ;-) a puki co szalej maleńka skoro masz takie okazje :rofl2: udanego weekendu!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
hejka :)

Ja w locie, jej miałam się poprawić z zaglądaniem do was...a tu lipa, albo w pracy zajob, albo wyjazdy, spotkania, imprezki...:-p
jutro wybywamy do mojej przyjaciółki i zostajemy do niedzieli. A za tydzień...wyczekane morze :-):-):-)

Pochwalę się że jestem o rok starsza hiehie, wczoraj mi stuknęło 29 latek, jak to mówi mój starszy brat, za rok wreszcie trójka z przodu i będą ze mnie ludzie:-D

Dziś byłam u gin, wieści dobre o tyle że nic niepokojącego w jajnikach się nie dzieje, a bałam się tego po akcjach z bezowulacyjnymi cyklami. Niestety moja gin jest na urlopie i byłam u innego...tak troszkę szybko mnie załatwił. Oznajmił że aktualnie brak pęcherzyka dominującego..co by się zgadzało, bo test ow UWAGA!!!! wyszedł mi megaśnie pozytywny w środe!!! Dwie grube krechy, w życiu takich nie miałam, ta druga kreska nawet ciemniejsza od kontrolnej!!! moje zaskoczenie...bezcenne:-D
Wczoraj dół brzucha bolał przy poruszaniu się, więc chyba owulka wtedy była (czyli mniej więcej 24h po pozytywnym teście)
aa no i spytałam gin czy owulacja mogła już być, powiedział tylko że mogła, ale on może tylko powiedzieć co aktualnie jest-czyli ze brak pęcherzyka dominującego...no cóż, utwierdziłam się że moja gin to równa babka. no i na czym mi zależało, nic niepokojącego się nie dzieje...a reszta, cóż..czekamy co przyniesie życie ;)

lece poczytać co u was, niezła lekturkę pewnie będę miała do nadrobienia :)

Do góry