reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tasha, strasznie współczuję i nie dziwię się, że chcesz już znać termin, mi spojenie strasznie dało w kość (w nocy obrót z boku na bok to był ogromny ból) a nie mam co porównywać mojego rozejścia do Twojego, trzymaj się kochana! Co do wózka to na początku Kaja zaczęła płakać ale jak złożyłam budę w gondoli to szybko odpłynęła :-), ona tak jak Krzysiu lubi chyba oglądać zmieniające się otoczenie no i w takie upały rozłożona buda to chyba niekoniecznie dobry pomysł ;-), najważniejsze, że usnęła i oby nie była to jednorazowa sprawa. Córcia na we wtorek ważyła 4100 g (przy wypisie ze szpitala miała 3400 g) więc pięknie przybrała, pewnie będzie papuśna bo taki z niej cycoholik :-)

natusia, on zna różne słowa (nazywa części ciała, różne zwierzątka, umie liczyć do 10, zna niemal cały alfabet i różne inne pojedyncze słowa) i rozumie wiele co się do niego mówi ale dialogu się z nim nie poprowadzi, nawet na pytania nie odpowiada a ostatnio ma straszną echolalię ...czytałam jednak, że powtarzanie słów to naturalny stan rzeczy na tym etapie rozwoju. 31 lipca idę z nim jednak do poradni dzieci z zaburzeniami mowy oraz cierpiących na autyzm czy Zespół Aspergera, niepokoi mnie kilka rzeczy i wolę się uspokoić ...boję się tej wizyty, boję się, że usłyszę coś złego, będę liczyć na Wasze kciuki bo zawsze mi szczęście przynosiły.

samana
, ano na nocki nie mogę narzekać :-), mała w takich seriach "drzemka 2-4 godziny, zmiana pampersa i cyc" potrafi mi pospać od 22 do 10.

Daria, będę trzymać w poniedziałek kciuki za wizytę ...to okropne, że lekarka tak Ciebie nastraszyła nie podając żadnych szczegółów

Kinga, czekam na fotkę :-)

Truskafffka
, to i ja przesyłam spóźnione życzenia, spełnienia marzeń, szybkich 2 kresek na teście ciążowym i 3 białych kresek na USG :-) Trzymam kochana kciuki, ja zawsze w czasie owulacji miałam właśnie taki ból przy poruszaniu się więc na pewno to TO! :tak:

reklama
Tasha hehe no zgadza się :D nam zmianę klimatu nawet gin zaleciła hiehie zobaczymy co będzie, kciuki i fluidki się przydadzą:sorry:
Piranha no tak huśtawka boska jest :D Miłego bujania dla Kai :D
Przykro mi że wózek jest na "nie" dla małej :( ale trzymam kciuki żeby polubiła jeszcze wędrówki :DD
jejkuś już trzy tygodnie...ale ten czas leci :) ale Kaja śliczna jest, rozkoszna malutka :D :D :D i to zdjęcie jak śpi na rogalu...no po prostu obłęd :D
Z Krzysiem wszystko ok moim skromnym zdaniem :-D Zobaczysz, dobre wieści usłyszysz :) kciuki będe trzymać :)
tak właśnie sobie wczoraj o Tobie myślałam, jak mnie brzuch bolał, że to może ten ból owulacyjny, czy poowulacyjny jak u Ciebie, Taki faktycznie wyraźny ból-wiesz o co chodzi, tak czuję i wiem ze to TO :-D
dziękuję za życzenia :D
Ewcik Udanej wycieczki nad morzem !!!! :D :D :D
Marzycielka :) tak dla przyjemności jest najlepiej :)
ja teraz też wyluzowałam, termometr w kąt rzuciłam...i nie mówię, bo może wcale z tego dzieci nie będzie hehe ale psychicznie mi lżej :)
Czarodziejka...jeszcze tylko cztery dni :D gratki autka, kochany mężulo :D
Kasia mam nadzieję że już po gradobiciu ;) ehh te nasze chopyyy
Martika dziękuję za kciukasy :D
Noemi trzymam za was mocno kciuki :)
Kurcze, ta nasza psychika...nieźle potrafi zagmatwać cykle...
nie brałam etrofemu, brałam femoston mite
Natusia miłych i owocnych seksów ;) i kciuki za "podręcznikowy cykl" trzymam
współczuję tych alergii :(
łączę się w bólu mieszkania na poddaszu:baffled:
Kinga dziękuję bardzo za życzenia :) i trzymam kciuki, no jasne że w tym roku się uda :D też jestem dobrej myśli :D
Patrysiak no to będzie miłe powitanie z chłopakami, stęsknieni wrócą :)

Dobry wieczor :-)

Truskafffko no to trafilam z kupnem winka :-D wlasnie pije za twoje zdrowie :tak:
Wszystkiego najlepszego kochana, niech sie spelni wszystko o czym marzysz i tlusciutkich II kreseczek zycze w niedlugim czasie :tak:

Piranhia widze ze u ciebie juz lepiej. no widzisz, my tu trzymamy ciagle &&&&&&&&&&&&& i widac ze nie na marne :-D
a to &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za wizyte w poradni z Krzysiem. bedzie dobrze kochana, nic sie nie martw :tak:

Kinga no to fajny dzien mieliscie nad jeziorem, syn sie wytaplal. tez mi sie marzy, ale narazie u nas pogoda w kratke.

Natusia trzymam kciuki za udany cykl &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Daria super, ze czujesz sie juz lepiej, bo naprawde napedzilas nam stracha tym bolem brzucha ;-)

Czarodzejka twoj wyjazd juz tuz, tuz. zycze slonecznej, upalnej pogody :tak:

Kasiu chyba moge ci podac reke w tym miesiacu, bo u mnie ten cykl chyba tez pojdzie na straty. maz zabiegany, a my kobitki niestety tylko pare dni w cyklu mamy kiedy jest szansa na dzidzie:wściekła/y:

pozdrawiam was wszystkie i zycze udanego weekendu :-)

Piranha zapomnialam napisac, ze zdjecia twojej Kai sa przeslodkie :-) caluski dla malej :-*************

Ostatnia edycja:
Dziewczynki wpadlam tak szybciutko, jejku juz jestem w Pl ,
masakra, pierwszy dzien a ja juz mam dosyc, jakie upaly.... jak wy dajecie rade????\
Z jednej strony bardzo wam zazdroszcze no ale z drugiej to nie ma czym oddychac. Ja dzis przezylam szok, z deszczowej UK do tak cieplutkiej PL.
OK, uciekam spac, jutro wesele i pewnie pot bedzie ciekl.....
Zycze wszystkiego dobrego, buziaczki

Hej Dziewczyny ja wpadam na chwilke..

Piranha nie dostałam pregnylu, może poprostu chce zobaczyć jak cykl przebiegnie z clo a jakby nie wyszło to da mi pregnyl bo w ogóle w tym cyklu pęcherzyk strasznie słabo rósł ok 2 razy wolniej i był jakiś niewyrażny i do dzisiaj brak owu bo mierzę tempkę i mam niską.
Ja nastawiam się, że nam się uda może nawet podwójnie, Estrofem będę vrać bo jest też na poprawę endo.

Witam
Zarobiona bo nie dość że sama całymi dniami z dwójką siedzę to mąż złapał fuche i też wraca około 20-21 do domu a ja po nocach w biurze siedzę żeby sie wyrobić bo 20.07 wyjazd na wakacje.

Truskaffka STO LAT i wszystkiego co najlepsze , szybkich dwóch kresek :-) a tak wogóle to mi tez w środe wyszedł mega mocny pozytywny test owulacyjny i chyba albo raczej napewno owu była w czwartek bo od 1 w nocy czułam silny ból podbrzusza i jajników.
Ph dotąd miałam 4,0 -4,7 i korciło mnie żeby spróbować O+12 (dzisiaj wieczorem , chociaż pewnie i tak z tego nic by nie było bo to juz więcej jest niż 12h), ale przeraziłam sie bo około godz. 20 mój test ph pokazał mega niebieską kreskę czyli około 7,0 i leciutko rozciągliwy śluz. Zapodałam Rephresh i za 2h ph było juz 4,0-4,4
Kurde spróbowałabym zaraz tej O+12 ale boje sie
Przypomnijcie mi dziewczyny a łykanie Sudafedu jakie ma właściwości???

Piranha jak myślisz czy przy O+12 jesli przypilnuje aby Ph było około 4,0-4,5 a mąż wyposzczony jest przez 5 dni to jest szansa na dziewczynkę???? O ile wogóle bym zaszła bo tak jak pisałam jest więcej juz niz 12

Piranha ta Twoja Kaja jest tak słodka i śliczna że napatrzeć sie nie mogłam - szczególnie jak spała na rogalu :-) SŁODKOŚCI PRZEŚLICZNE KOCHANE :-)

Kasiu udanego weselicha :-)

Kinga i teraz coś na pocieszenie dla Ciebie - wczoraj koleżanka powiedziała mi że jej przyjaciółka miała HSG bo długo nie zachodziła w ciążę i co?????? w tym samym cyklu zaszła w ciążę - także kochana szanse sa ogromne i życzę Ci żeby ten cykl lub następny był Twój i wierzę że będzie :-)

Czarodziejko udanego urlopowania bo na 1000% taki będzie :-) Ty wrócisz a ja wyjade :-)

To Wam napisze że zaryzykowalam przed chwilą. Sex z sylkiem przed i ph 4,4. Bez pana O u mnie. Po wszystkim ph mam 7 więc sylk i trochę Rephreshu dałam i muszę teraz badać i pilnować. Ehh i już sie zastanawiam czy dobrze zrobiłam.

Witam się w sobotni poranek.
Kawka juz wypita... :)
Filip jeszcze śpi.

Truskaffko jakie fajne zdjecia w sygnaturce!! :-)
natusia dzieci potrafią zaskoczyć rodziców prawda :)) mądralinki małe hehe
nulka pocieszające fakt :) też słyszałam że sie udało wielu parom po hsg. Na ten cykl z hsg nie liczę bo przytulaliśmy się tylko raz w 12dc. Ginek zalecił poczekać do sierpnia;) wiec na spokojnie. Zobaczymy jak to bedzie! oby w tym roku sie udało!
piranha jak nocka? :)

Udanego weekendu Wam życzę dziewczynki! :happy2:

nulka , życzę zatem aby o+12 dało efekt w postaci córeczki :) &&&& trzymam

pirania , poczytałam o diecie i powiem że nie jest tak źle , wszystkie te produkty jem co powinnam , teraz więcej soli bo mało używam , dołącze witaminy te które trzeba i ograniczę nabiał , tylko tych pasków do mierzenia ph nie mogę kupić w aptece , a necie to duże bradzo opakowania , ja tyle nie potrzebuję .
Gdyby któraś z Was mogła odsprzedać z 10 sztuk to dajcie znać .

kinga , to teraz plemniki dotrą do celu bez problemów , powodzenia !

kasia uk , a widzisz , my te upały mamy od tygodnia :)

reklama
WITAM:)

W nocy duchota ze hej!!spac nie szło bo oddychać nie było czym:/no ale etraz z rana burza krąży to i popadało wiatr się zerwał takze ochłodziło się...

TRYSKAWKA

289.jpg

ps.świetne fotki w sygnaturce synka:)))

DARIA na prawdę dziwna ginka:/ nawet nie wiesz czy masz rozwarcie na ile cyz nie potrzebujesz pessaru czy co kolwiek a tylko tekst ze ma nadzieje że nie urodzisz do jej powrotu? :/

Do góry