reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ladies, na wszelki wypadek testuj dalej i mierz tempkę (u mnie przez kilka miesięcy kreski jak na zdjęciu dawały test pozytywny ale po witaminie B6 kreska testowa nareszcie była taka sama bądź mocniejsza od kontrolnej) gdyż LH może jeszcze wzrosnąć, przyuważ czy kreska blednie czy zwiększa intensywność. Sorry za zamieszanie :-) ale z rozpędu przeczytało mi się początkowo, że kreski testowa i kontrolna były o takim samym zabarwieniu.

reklama
ladies, na wszelki wypadek testuj dalej i mierz tempkę (u mnie przez kilka miesięcy kreski jak na zdjęciu dawały test pozytywny ale po witaminie B6 kreska testowa nareszcie była taka sama bądź mocniejsza od kontrolnej) gdyż LH może jeszcze wzrosnąć, przyuważ czy kreska blednie czy zwiększa intensywność. Sorry za zamieszanie :-) ale z rozpędu przeczytało mi się początkowo, że kreski testowa i kontrolna były o takim samym zabarwieniu.
o oki rozumiem:) czyli jezeli zwieksza intensywnosc no to ovu jutro jezeli zmniejszy no to byla pewnie dzis?:) a jezeli znowu bedzie taka sama to co wtedy?:)) ja tez biore witaminy b . wyslalam wczesniej link do zdjecia jak wygladala moja kreska testowa

natusia, w tym pierwszym linku z Calcium Citrate jest magnez z wapniem, ja łykałam właśnie ten preparat :-) Testuj kochana koniecznie jutro, nawet jak tempka trochę spadnie (w ciąży też są spadki PTC, ja dlatego po pozytywnym teście już nie mierzyłam by się nie stresować ;-), u mnie w tej ciąży po drugim skoku tempka zleciała i odbiła za kilka dni, to normalne, nie może rosnąć cały czas, w ciąży też wzrastają estrogeny a one obniżają tempkę). Dzisiejszego dnia nie da się opisać w słowach ale naprawdę był koszmarny, do tego Kaja od rana nie spała bo cały czas coś (a głównie Krzysiu ;-)) ją budzi, płacze już z przemęczenia :-(

ladies, u mnie takie kreski przez kilka miesięcy dawały pozytywny test ale po witaminie B6 były takie w przeddzień pozytywnego testu :-) Jeśli kreska będzie w kolejnych dniach taka sama a nagle zacznie blednąć to pozytywny będzie pierwszy test w którym kreska miała to zabarwienie ...a czy do owulki doszło to odczytasz to z tempki.

natusia, są duże ale spokojnie można je ciachnąć na pół :-) Krzysiu w dzień ma drzemkę ale dziś zastrajkował. Postawiłam leżaczek z Kają przy łóżku Krzysia i bujałam ręką, sama położyłam się na jego łóżku (zawsze tak szybko usypiał obok mnie) ale synek zamiast spać to skakał po łóżku, hałasował zabawkami. Wyniosłam więc Kaję, która przed chwilą usnęła, do innego pokoju by miała ciszę i wróciłam do Krzysia, ten położył się koło mnie i jak zaczęły mu oczy lecieć to usłyszałam straszny płacz Kai, wytłumaczyłam Krzysiowi że muszę wstać a on się strasznie rozpłakał :-( Trzymam jutro od rana z całych sił kciuki! A jaką czułość ma ten test? To jest może One Step Pregnancy Test?

natusia, no właśnie w tej huśtawce zaśnie bardzo sporadycznie a w gondoli tylko jak wózek jedzie (i to nie tył przód) na świeżym powietrzu. Niestety boję się chodzić na spacery z Krzysiem i Kają bez M gdyż synek ciągnie na plac zabaw, z którym to wiążą się 2 problemy. Po pierwsze nie chce potem wracać do domu i robi sceny rodem z buntu dwulatka ;-), po drugie plac zabaw wysypany jest grubym żwirem, po którym wózek średnio chce jechać, biegając za synkiem musiałabym zostawić wózek spory kawałek ode mnie a boję się po tym co się słyszy. Ten test ma czułość 10 mIU/ml, testuj koniecznie bo to już będzie 12 dpo a wykres wygląda MEGA ciążowo :tak: Przy wysokiej prolaktynie warto łykać dupka/lutkę więc choćby z tego powodu warto jutro zatestować, jestem od rana myślami z Tobą :-) Faktycznie pogoda jest beznadziejna, ja wciąż nie poczułam lata w tym roku a przecież niebawem już sierpień, wrzesień a potem zima, która potrafi się ciągnąć przed pół roku od listopada do kwietnia.

natusia, wiedziałam, że będzie ciężko ale nie spodziewałam się, że aż tak (po cichu liczyłam na to, że tym razem trafi mi się bardziej śpiące dziecko, takie co to uśpię, odłożę i śpi ;-)). Co do (.) to na razie mam ból jak przy zapaleniu ale bez rumienia i gorączki, oby minęło bez dodatkowych "atrakcji" ;-)

Ostatnia edycja:
hello kochane:-)

przepraszam, ze ja tylko tak skrótowo się odzywam, ale padam na twarz.. po pracy nawet nie mam czasu usiąść, bo albo zakupy, albo plac zabaw albo jeszcze coś innego... czasu brak, a ja już wieczorem Mały śpi, to ja się kąpię i nawet jak chcę coś w tv obejrzeć, to nie ma szans, bo od razu zasypiam:sorry2:

całuję Was wszystkie i na pewno będę codziennie wpadać:tak:

pirania nawet nie strasz, ja już teraz myślę, czy i jak ogarnę dwójkę dzieciaczków, lekko nie będzie:sorry2:

reklama
Dziekuje dziewczyny :-)

Piranha wspolczuje buntu dwulatka laczacego sie z niedospanym maluszkiem... ja mialam szczescie, bo Nadii sie nie buntowala jak mala sie urodzila i grzecznie sie bawila, gdy karmilam mala, a livik do 9 miesiaca byla dzieckiem ktore odlozylo sie i zasypiala sama... tylko 3 pierwsze dni w domu byly ciezkie, bo livik nocami spac nie chciala, ale mialam rodzicow do dyspozycji i ja dogladali bym troche odpoczela...a potem sie wszystko ladnie ulozylo...dlatego poklon dla Ciebie, ze mimo tylu trudnosci swietnie dajesz sobie rade

Czarodziejka sliczne zdjecia, najbardziej mi sie podobaja te z serii milosc miedzy kuzynostwem? :-) widac ze swietnie sie bawiliscie :-)

milego dnia dziewczyny, mnie dzis czeka dzien w kuchni bo jutro mam gosci:baffled:

natusia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry