reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dzień dobry :)

pierwszy dzień po urlopie w pracy...na szczęście w wakacje u nas niewiele się dzieje więc nie mam szoku pourlopowego:-D

w domu wymieniamy router...czekamy na nowy..netu ..brak póki co:confused2:

także dobrze że chociaż z pracy mogę do was popisać

lece nadrabiać ;)

reklama
Misia, ciężko powiedzieć, ja bym robiła testy owulacyjne i starała się w te dni, w które kreska testowa nie jest jeszcze tak mocna jak kontrolna. A owulki masz mniej więcej w tym samym dniu cyklu czy różnie?

Synek ma prawdopodobnie szkarlatynę, jestem załamana :-(

Hejka!

Ewcik
, jestem myślami z Tobą kochana, dziś już będziesz mieć to za sobą.

natusia, zarejestrowałam synka na 11:15. Krzysiu niestety nie pokazuje czy coś go boli a pytałam go o to :-( A B-100 można brać dłużej :tak:, to tylko drastyczną dziewczynkową dietę można stosować do 6 miesięcy.

Tusia, to zależy od tego ile trwa faza lutealna w tych cyklach, jeśli np. w cyklu 25-dniowym faza folikularna trwa 12 dni a lutealna 13 dni to wszystko jest w należytym porządku, jeśli jednak I faza trwa 14-15 dni a druga 10-11 to jest za mało progesteronu prawdopodobnie.

Kinga, jak fajnie, że do nas zajrzałaś. Jak samopoczucie?

Kasiu
, nocka Kai taka sobie a Krzysiu z rana miał 38,4*C, ciekawe co powie lekarz, martwię się o synka bo nie wiem co mu jest - nie ma żadnych objawów choroby i wydaje się być pogodny ...a może to trzydniówka? Śliczny wykres!

Misia, tempka spada bo być może rosną estrogeny (hormon ten obniża PTC) a pik estrogenowy wywołuje pik LH ...tak więc być może zbliża się owulka, trzymam kciuki :-)

Daria, ja kupiłam te szerokie bo podobno z wąskich synek siostry nie chciał pić (mają inny smoczek).

Tasha, jak się czujesz?

Mama, sto lat dla Domiego, samych uśmiechów i spełnienia wszystkich marzeń!

Kate, czekam, odliczam dni do tych 3-4 miesięcy i dłuży mi się strasznie, tak bardzo bym chciała ulżyć córeczce.

a moja nadia wlasnie lepiej z tych waskich pila lepiej do buzki wchodzily zobaczymy jak pojdzie z tych szerokich waskie w razie czego mam:)

Witam deszczowo.
..Ale przynajmniej jest dzis czym oddychac.
Poranek zaczal sie deszczowo , teraz co jakis czas sie przejasnia ale jest (na szczescie) znacznie chlodniej niz przez ostatnie dni.

W nocy jakos spac nie moglam bylo goraco i zab mi pulsowal..:-(

Mama- Sto lat dla Domisia...
A co u Cie? Kawka wysiorpana?

Piranha Skarbie...przytulam.
Czemu myslisz ze to szkarlatyna?

Monico- Zuzinek przeuroczy:) Rosnie Ci ta corcia przepieknie:)))

Kinga dobre podejscie:)))

Ostatnia edycja:
84Misia udanego urlopowego płodzenia;-) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& ;-)
Natusia no to w środę będziemy razem obgryzać pazurki na wizytach ;p
trzymam kciukasy żeby nic złego się w brzuchu nie działo
Ewcik Kinga dobrze że jesteście..Jestem z Wami i z Wami czekam na słońce żeby zaświeciło specjalnie dla Was
Kasia &&&&&&&&& za efekty boboseksów ;-)
Piranha całuję obolały brzuszek Kajuni, a z Krzysiem, ta diagnoza pewna?
ja miałam szkarlatynę...koszmarny kaszel i wysoka 40stopniowa gorączka przez wiele dni... ehhh
Dido dzięki za wieści :) Buziak dla Klaudii :) a chłopaki mają urodziny? Jak tak to dla nich specjalne wielkie urodzinowe buziaki!!!
Daria Naduśka fajowska :)
Monico piękna uchachana Zuza!!!:-)
Mama dla Twojego syneczka najlepsze życzenia urodzinowe :)kolorowych wesołych dni, zdrówka, dobrej zabawy z siostrą i kumplami/kumpelkami, grzecznych rodziców, BUZIAK
Kate co pichcisz na obiad?
jesteś świetnie zorganizowana ;)
Marzycielka kiedy masz wizytę u gin?Kciuki za spontana &&&&&& ;)
Tusia &&&&&&&&żeby ta małpa była ostatnia ;)

Pozdrawiam

Czarodziejko, ja myślałam, że to trzydniówka ale lekarka dziś powiedziała, że to może być szkarlatyna bo "coś tam" pojawia się na języku (szkoda, że M nie dopytał co miała na myśli, na razie język nie jest ani biały ani malinowy). Przepisała synkowi antybiotyk Zinnat.

Truskafffko
, no właśnie nie była pewna tej diagnozy i w piątek mam przyjść z Krzysiem na kontrolę.

Piranho - Rozumiem. A zinnat znam. Moi chlopcy przy uszach go brali i ja w czerwcu na chory migdal.
Mam nadzieje ze szkarlatyna sie nie potwierdzi!
Jak bylismy we wloszech wszytskie dzieci tj moi chlopcy i corka- kuzynki przesli jakies 2-dniowe "badziewie" mieli goraczke, plamy na gardle a po 1,5-2 dni samo przechodzilo..i tak jedno po drugim mialo..z poczatku sie przestraszylam ze to cos powaznego ale moja siostra cioteczna powiedziala ze to od slonca i morza..i faktycznie przeszlo tak szybko jak sie pojawilo...mam nadzieje ze Krzysiu szybko poczuje sie lepiej.Sciskam Was...
No i zeby Kajusi "cos" pomoglo..U nas dzialal dobrze Sab Simplex

Truskafffka dzisiaj na obiad mamy zupe jarzynową ( ze świeżych jarzyn, specjalnie rano po to pojechałam ) i gulasz z ziemniakami i sałatką. Musze byc zorganizowana, bo jak cos zawale to później nie moge pare dni nadrobic, wiesz jak to jest im więcej "masz na głowie" tym bardziej się zorganizujesz i masz więcej czasu dla siebie.
Pirhania wspólczuje,

reklama
monico to podobnie jak u nas tylko ja mu pomału wprowadzam inne jedzenie ale ostatnio dałam mu szpinak i nie mógł kupy po nim zrobic, a Alan wcina jak szalony, bo on wogóle lubi jesc ( wazy juz 9 kg) a tez karmie go tylko cycem. Zeby tez sie mu juz prawie przecieły na dole , był troche marudny w dzien ale na szczescie całe noce spi i dosyc duzo w dzien. na dziasła kupowałam mu zel ktory mu bardzo pomógł

Do góry