reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
misia Ty obstawiasz że w ciąży jestes? chodzi o ten test owu + ???? jak chcesz sproboj zobacz co wyjdzie ale moim zdaniem za szybko.... powodzenia!

natusia Filipowi bardzo sie podobało:))

Patrysiak.... ja tez chce zobaczyc zdjecia domku....

Natusia twoje testy ciazowe 10ml sa niebieskie a moje ...dziwne... zielone.....

Misia... co do testow 10ml to tutaj pani tez na mnie popatrzyla jak na...., u nas w aptece nie ma, dlatego ja kupilam na e-bay'u i tak jakies zakrecone...

mamy okna i dach, cała reszta do roboty, a i dom niemały. Teraz trochę żałujemy, że taki duży, ale teraz to trochę za póżno. A tu trzeba wszystkie instalacje, tynki wew, ocieplenie, biały montaż itd. koszmar. A mu już mamy kredyt na działkę wzięty więc teraz jakiegoś kolejnego dużego to nie bardzo chcemy brać, ale pewnie coś trzeba będzie dobrać:no:

współczuje bólu gówy, ja to wczoraj przechodziłam
.
Partsiak, a wy macie elewacje i okna i dach juz zrobione? I tylko wykonczenie wam zostalo??? jej ale super!!! My w maju zaczelismy w tym roku dopiero;)
A blisko od miejsca zamieszkania sie budujecie?

No ja sobie do wrzesnia daje czas :))
Ale i tak WAS nie opuszcze.... :))hihi

Hej babeczki
Kinga piękny skok w góre aż miło popatrzeć. Oby ten skok przyniósł same pozytywne wieści w tym cyklu

misia ja też dziś mam 25dc :biggrin2: juz mnie korciło żeby zrobic test ale twarda musze byc i czekam do poniedziałku

Wiem że sny sie nie spełniają - a miałam niestety dzis sen że zrobiłam test ciążowy kilka dni przed @ i wyszły dwie grubaśne krechy, więc ja nie nastawiam sie że mi sie udało w tym wakacyjnym cyklu.

natusia oby u Ciebie już tempka tylko pięła sie w góre :biggrin2:

Ja kupowałam w aptece test o czułości 10 ACON (chciałam wkleić link ale przez ten link coś mi sie pieprzy i ucina)
Nie polecam jednak testu ACON gdyz mi w poprzednim cyklu 2 razy pokazał cień cienia , a raczej ciąży biochemicznej nie było bo test z allegro ten niebieski pokazał w tym czasie tylko jedną kreskę. Ja go napewno juz nigdy nie kupie

Ostatnia edycja:
Misia, na pozytywny test ciążowy według mnie za wcześnie gdyż dziś dopiero 5 dpo a zarodek najwcześniej się wtedy zagnieżdża (zazwyczaj nieco później to robi), do tego potrzeba trochę czasu az hCG osiągnie poziom 10 mIU/ml. Testem o czułości 10 mIU/ml dostępnym w aptekach jest np. test ACON. Może po prostu poziom LH u Ciebie tak powoli spada?

Patrysiak, no w końcu jesteś! ...właśnie miałam przeczucie, że nie pojawiałaś się ze względu na wynik :-( Ależ Ty kochana masz stresów w tej ciąży :-( Będzie dobrze, zobaczysz, podobno leczona bolerioza nie stwarza większych zagrożeń. Już my tu z naszymi kciukami nie pozwolimy by było źle.

Kasiu
, jejku, ale bym chciała żeby Ci się udało! Wykres na razie nadal wygląda ładnie. Krzysiu dziś wstał o 8 i nawet w dobrym humorze :-)

natusia
, u mnie w szczęśliwym cyklu tempka też podnosiła się leniwie bo codziennie o 0,1*C :-) Dużo zdrówka dla syneczka, biedny jest :-(

nullka, boskie zdjęcia!!!

Ostatnia edycja:
dzięki Piranho, no właśnie trochę tego za dużo, najpierw ta amniopunkcja a teraz to cholerstwo. Dzięki za słowa wsparcia. Twoja Kaja jak zwykle przesłodka, ale to pewnie wiesz:-) Nie pamiętam jak to było przy moich chłopakach, ale wydaje mi się, że Twoja córeczka bardzo szybko się rozwija? 3-mies bratanek mojego T. dopiero teraz zaczyna podnosić główkę.

patrysiak Ciebie ukąsił kleszcz??? Ale masz jakiś ślad w tym miejscu? I co wyszło w wynikach badań?? bo nie doczytałam
Moja mama w zeszłym roku wyjęła sobie trzy kleszcze i w jednym miejscu miała ogromny rumień. Zrobiła badania i wyszło wszystko oki. A jak u Ciebie??

reklama
hej dziewczyny!!!

Patrysiak - oj biedna jesteś, ciągle jakiś stres Cię dopada, spokój w ciąży pewnie brzmi jak abstrakcja...ale jak już córcia się pojawi, wszystko Ci wynagrodzi, dobrze, że jeszcze trochę posiedzi w brzuszku:tak:
Axarai - czyżbyś też zapomniała jak wyglądają kostki u nóg???:-D ja już zaczynam swoje odzyskiwać, z każdym dniem coraz bardziej je widać:tak:
Pirania - Kaja śpi w koszu??? też odnoszę wrażenie, że szybciutko się rozwija:tak:, fajnie, niech robi jak największe postępy:-); powiedz mi kochana jak długo po cc schodził Ci brzuszek, tzn kurczyła się macica, bo to chyba od tego zależy??? ja z każdym dniem mam mniej cm w różnych częściach ciała, ale jeszcze brzuch nie do końca mi zszedł, niby do 6 tyg ma zejść...a jak było u Ciebie??? Sonia nadal ma katarek, ale na szczęście nic więcej się nie przyplątało, ma apetyt, wcina jak szalona:-), ładnie śpi, dziś przychodzi do nas położna na patronat...
Mama - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za tatę i szwagra...
Nullka - super, że miałaś udane wakacje!!! piękne zdjęcia, w ubiegłym roku byłam w Dubrovniku a potem urlopowaliśmy w Czarnogórze, tak samo pięknie jak w Chorwacji, tylko o wiele taniej;-)
Kasia - &&&&&&&&&&&&&&&&&& oby to był TEN cykl!!!

miłego dnia kobietki!!!

Do góry