reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha to nasza specjalistka od wszystkich spraw a na cyklach zna się jak mało kto nigdzie nie nauczyłm się tyle o cyklach i wielu anomaliach co tu od Piranhi Ty zawsze nam pomagasz jesteś jak słonko w pochmórny dzień rozwiewasz nasze wątpliwości :-D

reklama
Chyba wszystko się wyjaśniło w tej chwili ;-)

Ogłaszam że dziś 15.08 o godzinie 22:05 przyjechała do mnie @ :-) Tak więc rozpoczynamy nowy cykl - oby mój szczęśliwy

misia, dzięki kochana, aż się wzruszyłam ...mi tam się wydaje, że ja mało co wiem :-) ale miło słyszeć takie słowa :-*

nullka, no to problem zniknął ;-) i zaciskamy kciuki za nowy cykl, MUSI się udać!

Pirhania Ty myslałas , ze mało wiesz??? ja na poczatku myslałam, ze Ty jestes taka prowdziwa ginką z powołania, na prawde, mysle, ze nie jeden lekarz mógłby od Ciebie duzo sie nauczyc

Piranha kiedy to szczera prawda :tak:kiedy któraś z nas ma problem albo nie wie co z jej wykresem jest nie tak Ty zawsze dajesz trafną dopowiedz :-) mi zawsze twoje rady pomagają i sie sprawdza wszystko co piszesz więc nie ściemniam to tak jak w tym cyklu kto mi radził TY i faktycznie jak na razie wszytsko było tak jak pisałaś teraz tylko czekam na @ albo na II na teście ale w cuda nie wierzę więc czekam :tak:

Piranha popieram słowa które napisała o Tobie Kate i podziwiam że mimo problemów ze snem Kajusi jesteś w stanie do nas zaglądać i nam pomagać. :-) Szacun wielki

Problem się rozwiązał tylko teraz chodzi mi po głowie czy powinnam pójść do gina i pogadać np około 13dc żeby zobaczyć czy są jakies pęcherzyki ii jak duże .
Chyba jeszcze raz 3dc pojade zrobic badania tylko przypomnij mi kochana co sie robiło 3dc ??? I czy jest teraz sens je robić?

Wydaje mi sie że przesadziłam jednak z tymi specyfikami i sie za bardzo zakwasiłam stąd sie nie udało, a jak nie to może gdzie indziej tkwi problem .

kate, dzięki kochana, normalnie urosłam od tak pochlebnych słów ...mam nadzieję, że wejdę jutro w ciuchy na 164 cm wzrostu :-D Naprawdę miło coś takiego usłyszeć :-* Kaja dziś na spacerku spała aż 2 godziny a potem w domu dospała kolejne 1,5h więc jak na nią to strasznie dużo. Teraz już od godziny śpi w leżaczku a Krzysiu zasnął o 21, oby każdy dzień tak wyglądał w kwestii spania moich dzieci :-) A jak tam Alanek, podajesz już mu jakieś inne przysmaki poza mlekiem? Podeślij jakieś zdjęcia małego słodziaka.

misia, dzięki kochana, normalnie nie wiem co powiedzieć, jest mi strasznie miło jeśli mogę pomóc ...dziewczyny, no normalnie się wzruszyłam :-*

reklama
nullka, dzięki kochana! :-* Bardzo dobry pomysł z tą wizytą w okolicach przewidywanej owulki. Badania hormonów też warto zrobić, w 3 dc zrób LH, FSH, estradiol i testosteron (najważniejsze to LH oraz FSH). W tym cyklu tempki były niezbyt owulacyjne, może owulacja była niepełnowartościowa i powstało zatem z niej złej jakości ciałko żółte, które kiepsko produkowało progesteron? Kiepski poziom estrogenów (a u Ciebie do pozytywnego testu tempka raczej rosła) i zła praca przysadki w pierwszej fazie może skutkować niepełnowartościową owulacją a co za tym idzie niezdolną do zapłodnienia komórką jajową (tak więc niekoniecznie to musiało być nadmierne zakwaszenie). Łykasz cynk na lepszej jakości komórki jajowe? Łykany przez kobietę nie ma wpływu na płeć, łykany przez mężczyznę sprzyja poczęciu chłopca. Ja piłam mieszankę nr 3 na owulację, u mnie nie powodowała większej ilości EWCM, w wyniku diety i suplementów niemal całkowicie zniknął on z moich cykli.

Tak mi się właśnie przypomniało - nie pisałaś przypadkiem o plamieniach w tym cyklu? To by mogło potwierdzać kiepską owulację i kiepską produkcję progesteronu w FL.

Ostatnia edycja:
Do góry