reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam wieczorkiem
patrysiak meeeeeeeeega gratulacje witaj EWELINKO na świecie
kate no ja już powoli wracam do pracy .... ma razie jestem na umowie zlecenie a 15.10 wracam po macierzyńskim
młoda cały czas na cycu, i mam problem bo nic nie chce jeść więc jedziemy tylko na cycorze
kurka co by tu zrobić żeby ona zaczęła jeść

Kinga85 trzymam kciukasy za skok:-):-):-)

reklama
Nulka kurcze współczuje przezyc, i to jeszcze tak na sam poczatek szkoły
Ewcik super, że z M ok, czasem taka rozmowa jest potrzebna,
a ja zawsze dosyc duzo robie soków z malin, bo u mnie lubią pic soki i komoty
w sklepie napojów praktycznie wogóle nie kupujemy
Magda czyli co radzisz zostac przy tym Bebiku czy zmienic na jakies inne mleko?
Alan go bez problemu pije ,na razie daje mu raz dziennie
mama szałowe buty

Pierogatko a jak mała, lepiej spi? Alan mi tak daje w kośc przez ostatnie pare dni bo ida mu zęby, że czasami mam dosc,
i usypiałam go czesto w wózku tak delikanie jeżdząc ale wczoraj wyniosłam wózek z domu, jest tylko na spacery, bo boje sie żeby z niego nie wypadł jak spi i kłade go do łożeczka do spania i dzisiaj wieczorem dał taki koncert wrzasku, ze prawie zwymiotował

Kinga trzymam, trzymam &&&&&&&&&&&&&&&& ;-)

Pierogatka ech skąd ja to znam. Moja Nelka cycem karmiona do roku czasu nie chciała jeść kompletnie nic. Czasem tylko jakiś chrupek, ale obiadki, deserki....zapomnij. Nie mam na to żadnej rady. Ja odpuściłam. Jak skończyła 7 miesięcy zabrałam cyca i podałam Humanę bananową (smak jej pasował-uff). Po 3 dniach o cycu zapomniała i doiła tylko mleko. Uwierz mi. Nic nie chciała. Dopiero jakoś po roku, a to jajko, a to coś, ale nie konkretnie. Ludzie mi opowiadali ile to ona powinna jeść, a dla mnie to była abstrakcja. I nic nie mogłam zrobić. Gotowałam, kupowałam i do kosza wyrzucałam. Próbuj. Może jej coś podejdzie, ale powiem Ci, że są dzieci cycowe, które nie tolerują żadnego innego jedzenia, czy picia. Moja psiapsióła teraz ma ten sam problem. Córcia 9 miesięcy i kaplica. Tylko cyc. Nic innego. Nastawia się psychicznie, żeby ją odstawić. No mimo wszystko powodzenia Ci życzę. Ja bym zaczęła od mleka modyfikowanego, skoro nie chce nic jeść. Później łatwiej jest coś wprowadzić. Przynajmniej u mnie tak było. Trzymam kciuki!:happy:

Kate18
jeśli Alankowi mleczko smakuje i nic się nie dzieje ze skórą to jak najbardziej bebiko jest ok. Ja mojej Neli dawałam bananowe bebiko po roku (jest takie od 12 miesiąca chyba i wtedy to była nowość), bo była przyzwyczajona do Humany, a nie mogłam jej wtedy nigdzie dostać. I właśnie na tym bebiku zaczęła mi coś więcej jeść, bo jak pisałam wyżej, wcześniej masakra. Także ja polecam. Nie miałam złych przygód z tym mlekiem. I wiesz, jeśli nie ma przeciwwskazań, to jak najbardziej zwyczajne mleko modyfikowane. Bez udziwnień. Organizm maluszka szybko uczy się radzić sobie z tym mleczkiem, a nie tak, jak ja mam z moją Niką...Jazda bez trzymanki, żeby jej dać coś normalnego z mlekiem.:eek:

Kate18 i tak jeszcze zerknęłam na post o spaniu...Wiesz, jeśli idą mu ząbki teraz, to może nie męcz go tym łóżeczkiem:sorry: Ja wiem, że trzeba być konsekwentnym, ale jak dziecko ma tak trudny czas, jakim jest ząbkowanie, to strasznie musi go męczyć kolejna trudna sytuacja, jak samodzielne spanie. Może jak mu te ząbki pójdą, to wtedy? Nie wiem sama. Fakt, wózek nie zbyt dobry do spania, ale skoro on nie umie w łóżeczku, to może z Tobą, tylko na ten trudny czas, a potem do łóżeczka. I może będzie mniej płakał. Najlepeij zacząć w dzień taką naukę usypiania, bo wtedy wieczorem już nie będzie się tak buntował. Mi to zawsze szkoda takich maluszków, jak ząbkują, bo moje przeszły męki przez piekło wówczas. Może dlatego takam litościwa:zawstydzona/y: No nic. Już nie truję.:-p

Do jutra wszystkim!!!

Ostatnia edycja:
Dzien dobry

Patrysiak....gratulacje z okazji narodzin coreczki...buziaczki

Dziewczynki, nie daje rady....doslownie:no:.

Zycze milego dzionka, buziaczki

Hej Kochane !!!
Witam się serdecznie u mnie ogólnie szał "SZKOŁY" ;-) i bieganie rano szybko żeby się nie spóźnić do pracy i szkoły a po pracy szybko po dzieciaki i jeszcze szybciej do domu bo dzieciaki krzyczą jak pisklaki "jeść" "jeść" "jeść" :tak: tak więc mamy ubaw i troszkę stresu jak sobie poradzą zwłaszcza Jasiek ale po pierwszym dniu jest ogólne zadowolenie :-)
Miłego Dnia Dziewczynki :-)
http://enpr.pl/3676

PATRYSIAK GRATULUJE !!!!

Ostatnia edycja:
reklama
jestem i ja;))))
coffeenews.gif

mama- wczoraj nie zaprosiłam na kawke to dziś nadrabiam:)))))
foodsmiley010.gif
Dziś wstało mi sie nieco lepiej i lepszym humorze...bo wczoraj to ..."bez kija nie podchodz"
Maciej zjadł sniadanie, kanapke mu zapakowalam do plecaka i jeszcze obiad ma w szkole wiec luz.

Dziś ma tylko 3 lekcje ale pozniej idzie na świetlicę...odbiorę do kolo 13, pozniej o 17 mam zebranie
no i tak to...wakacje sie skończyły..
cry.gif

Do góry