reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czarna ja byłam szczepiona ale mi lekarka mówiła źe to szczepionka na 10 lat wíęc już dawno przeterminowała się bo ja w tym roku 35 skończę
super że z dzidzią ok :)
Missbella śliczna córa:)
a ja porobię te badania jak przeciwciała bedą za niskie to się zaszczepię
a czy dietę mogę stosować już czy to nie za wcześnie? Lekarka nie chhciała mi gynofloru przepisać mówiła że floragyn podobny

reklama
Czarna ja byłam szczepiona ale mi lekarka mówiła źe to szczepionka na 10 lat wíęc już dawno przeterminowała się bo ja w tym roku 35 skończę
super że z dzidzią ok :)
Missbella śliczna córa:)
a ja porobię te badania jak przeciwciała bedą za niskie to się zaszczepię
a czy dietę mogę stosować już czy to nie za wcześnie? Lekarka nie chhciała mi gynofloru przepisać mówiła że floragyn podobny

Mój Em rozgadal już w pracy,ze będzie miał bejbi, ja poki co jestem powsciagliwa i nie rozpowiadam, nie wiem,chyba troche boje się zapeszac. 24.1 kolejna wizyta, będzie kolejne usg i pogadanka:) hmm zastanawiam się jak powiedziec rodzicom. Mama to Pikus ale gorzej z ojcem bo mam wrazenie, ze miał nadzieje,ze niedlugo wroce do pracy w zawodzie i nadal będzie się mogl chwalic dzieckiem a tu zonk:p u nas w rodzinie nie było pytan a kiedy nastepne dziecko? Wiec może stad mój strach?
Co do samej ciazy to poki co mam jakiegos powera w tylku,ochote na sex i dopada mnie senność ok. 19.ciekawe kiedy to minie a szkoda by było:(

Milla
Sliczny Chrabaszczyk

Maggie
Dobre wiesci, czyli za 2 mies zaczynacie działać?
Co do różyczki nie pomoge, ja przechodzilam ja w wieku 13 czy 14 lat i pamiętam, ze pozniej mnie i tak na nia szczepili jeszcze w podstawowce. Dodatkowo 2 lata temu pediatra Olka podczas szczepienia malego,tez zalecil,żebym się zaszczepila i dostalam jakies pakiecik szczepionkowy m.in. przeciwko rozyczce (podobno szczepionki nalezy odnawiac co 10)

Axa
Niesiety nie znam nic innego,wzięłaś żurawinę, lepiej Ci?

MissBella
Pociesze Cie, kiedys kolki w koncu mina:*

Czarna
I jak tam byczenie domowe? Mnie w ciazy anemia tez dopadla ale po 1 opakowaniu żelaza odpuściła:) Dziewczynki wolalyby siostre czy brata?

Pajaku
Wazne,ze poczucie humoru Was nie opuszcza a kiedy ma być dostawa tych proszkow?
Ooo mój wziął po slubie moje nazwisko, imie Olutka wybrałam ja a On raczej tylko zatwierdzil,ze moze być, hmm teraz to chyba kolej,żeby On wybral

Misia
Te grypsko teraz to totalna masakra u mnie w bardzo dalekiej rodzinie 34 latek zmarl z powodu grypy :( Wykurujcie się do konca

maggie
na mnie dobrze dzialal lactovaginal,swietnie i na dlugo mnie zakwaszal no i w wiekszosci zawiera kwas mlekowy
o widze,ze mamy podobne info nt szczepionek ;-)

Ann jaki śliczny suwaczek :)
sama jestem ciekawa kto tam w brzuszku u Ciebie zamieszkał :)
no więc będe działać najpierw badanka a potem szczepienie bo po tym szczepieniu ponoc trzy miesiące i tak trzeba odczekać
my i tak w okolicach wakacji planujemy to by było tak prawie :)
Co do lactoavignalu tez to mam, ale ginka mówiła że to lek starej generacji cokolwiek to znaczy, w kazdym razie mam jeszcze inne leki bo mam stan zapalny, ktory w ciąży mi wyszedł ...

maggie , no to chyba i ja zapytam następnym razem co z tą różyczką ...
ann , widzę , że jest im obojętne jak płeć . A miło tak poleniuchować , chociaż już odkurzyłam i zaraz biorę się za obiad

pirahna powiedz mi co myslisz o cebion ? to jest w kroplach lub tabletkch to jest wlasnie na zakwaszanie moja nadia to dostawala jak miala bakterie w moczu moze to jest lepsze niz witamina C ?

a uzywal ktos moze zelu gynofit?bo nigdzie nie widze jakie to ma ph ?

witam!
Wczoraj w delegacji, więc spóźnione życzenia:
Madziu gratulacje ogromniaste, Marcelku witaj okruszku - widziałam info wczesniej, ale nie miałam kiedy napisać, że z serducha gratuluję i cieszę się, że w końcu się doczekałąś, a my z Tobą:)

Misia: podobno na różyczkę już się nie choruje od dawna - w sensie pojedyncze zachorowania - po szczepionce na różyczkę nie można w ciąże zajść 2 albo 3 miesiace - nie pamietam, ale tak mi mówiła ginka.

No to sobie popisałam, musze wrcać do pracy:)

reklama
Hallo Kochane!
Ann wzięłam lek przeciw zapalny, i trochę lepiej. Koleżanka z forum przyśle mi lek z apteki z PL:-)
Maggie ja toksoplazmozy nie przeszłam, nie mam przeciw ciał, a miałam z 5 kotów, nie licząc tych na dworze, i kilka psów, lekarz bardzo zdziwiony. Na różyczkę nie byłam szczepiona, zawsze sobie mówiłam, że przed ciażą się zaszczepię, ale jakoś dziwnie nigdy nie zdążyłam:-)
Byłam dziś z małym na pobraniu krwi, 3 probówki chudzinie zabrali, jutro wizyta u anestezjologa w szpitalu, a w poniedziałek ciachanie migdałków.

Do góry