reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Misia, jeśli małżon czysty osłuchowo, to antybiotyk nie pomoże na grypę. Antybiotyki leczą infekcje bakteryjne a nie wirusowe.

Ciekawe, jak tam Madzia z malutkim.

reklama
Hejka

za nami ciężka noc :( Mati biedak strasznie się rozkaszlał :( umęczył się masakrycznie, praktycznie cała nocka minęła pod znakiem kaszlu, bólu gardła, głaskania, tulenia...także bezsennie

zaliczyliśmy lekarza, młody dostał lekarstwa, inhalacje i do kontroli w środę. Mnie też babeczka osłuchała i jest dobrze :) jeszcze mnie dusi trochę, ale już całkiem dobrze to wszystko wygląda

rosołek się porządny gotuje, zaraz będziemy wcinać

pozdrawiam i życzę wszystkim zdrówka

hej,
Głowa mi pęka jakoś... zmiana pogody będzie.

Wydrukowałam m rozpiskę i powieszę mu na szafkę - przerazi się ;) przyszedł jeszcze dzis proszek Maca zatem mam juz komplet ;)

Wszystkie mocno ściskam, a na wieści od Magdy z UK czekam z niecierpliwością ;)

Witam się z Wami dopiero teraz. Wczoraj miałam teściową przez cały dzień w domu, a dziś mnie tak głowa bolała, że dopiero teraz jestem w stanie coś napisać. Oj tak choróbska w natarciu. Ja też nie puszczam Kuby do przedszkola, bo dostał inhalacje i lepiej niech w domu te grypy przeczeka.

Ann mama na pewno się cieszy. Ja nie zapomnę jak moi się cieszyli rok temu jak im obwieściłam, że jestem w ciąży. I wiedzą, że będzie trzecie, sami mi tego życzą.

Czarna no to Twój mały szkrabik nie chce płci nam zdradzić. A i bardzo podobają mi się imiona Twoich córek. Jakbym miała dziewczynkę to chyba bym jej Maja dała na imię. Kiedyś na Julkę chorowałam, bo mój Kuba do 8 m-ca miał być Julką. Mam nawet różową czapeczkę z imieniem Julka...

Pająk niezła lista. Niech mężuś bierze i też uważam, że bez żadnego spięcia i na luzaku dzidziulek będzie jak nic.

Daria co lekarz to inna opinia. U nas w mieście 3 latek zmarł na pneumokoki. Mój pediatra sam mi to opowiadał, bo ja się wahałam czy szczepić. Podobno widok przeokropny i rozwiał moje wątpliwości. Dlatego ja już wzięłam receptę i małego zaszczepię. Na rotawirus też mu szczepionkę podali bo pamiętam jak mój Kubik się wymordował przy tym choróbsku. Może nie uchroni, ale lżej przejdzie.

Pozdrawiam WSZYSTKIE. Zdrowia dla Was i dzieci.

Truskaffka
zdrowka dla synka

Misia
ano grypsko oslabia:(

Pajak
na glowe dobra 50-tka :D

a ja cos czuje,ze hormony zaczynaja mi szalec jak oszalale, normalnie jakbym pms miala. poza tym licze kiedy wypadnie mi 12 tydz i jakos sie doliczyc nie moge, wg mnie koniec lutego a wg internetu na marzec? cos mi sie zdaje,ze usg prenatalne beda chcieli zrobic w 9 lub 10 tyg, wiec z NUBa chyba nic nie wyczytamy:/

Dzien dobry,
witam sie z kazda z was
best30_(www.e-gify.pl).gif

Czytalam ze u was bardzo brzykie wirusy sie zagoscily...och...zycze kazdej jednej zdrowka i duzo sily w walce z nimi.... co to za grypa????

Truskafffka
duzo zdrowka dla Matika, mam nadzieje ze kazdego dnia bedzie czul sie lepiej

Pajak u mojego M tez byl problem z
p010.gif
. Ja podawalam
Rano : L carnityna (500) 1x, B complex (100) 1x, Cynk (50) 1c, wit C(500) 1x, folic 1x
Wieczorem: L carnityna 1x, Maca(500) 1x, wit E-400iu 1x
Pierwszy wynik byl 32% poprawnych a po 3 m-cach ...98%.
Trzymam mocno kciuki

Dziewczynki trzymam mocno kciuki za kazda z was i wierze, ze kazdej sie uda.

Milego dzionka

Milla , starałam się im wybrać imiona , które nie były takie oklepane , Maja z 2001 roku raczej się nie powtarzała , Blanka z 2003 też nie . No ale potem , w następnych latach Maja już bardzo popularne było .
U nas USC podał , że urodziło się 4075 dzieci w 2012 , najpopularniejsze imiona to Jakub, Filip , Julia .

reklama
Hej Dziewczyny!!

84Misia napisałam wiadomośc sprawdz czy doszła:)

Dziewczyny ja chora jestem i walczę z kaszlem i katarem już od tygodnia i nie wiem już co robić, bo nawet ginek antybiotyk mi zalecił...dzisiaj już jest chyba lepiej stosuję syrop drosteux chyba jest lepiej....
Mam też problem z synkiem , nie wiem może któraś z Was też taki miała. Mój synek ma 4 lata i popuszcza w majtki...nie raz się zsika a zdarzyło się też że zrobił kupę w majtki...Do przedszkola lubi chodzić, nie krzyczymy na niego że się zsikał, tłumaczymy na wszelkie sposoby, jak zaczął sikać do WC to nie było takich problemów dopiero teraz się zaczęły...czy to możliwe że przez zabawę bajki poprostu nie chce mu się iść do WC?? Mam zamiar iść z nim do pediatry i popytać się na ten temat.

Ja już Malutką ładnie czuję, fajne kopniaczki funduje mi szczególnie rano i na wieczór:) Wizytę mam dopiero w lutym, wtedy też na pewno potwierdzi nam płeć:)

Do góry