reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elmo, no to czekamy na rozwój sytuacji. Musi się udać!:tak:

Milla, u nas było tak, że np tydzień usypialiśmy w łóżeczku już, a później przestawił się przełącznik i był taki ryk jakby go ze skóry obdzierali. To nie na moje nerwy. Nie mam siły ani go uspokajać, ani zostawiać takiego zapłakanego samego. Może kiedyś mu się odmieni... zda maturę, pójdzie na studia i już nie będzie mnie potrzebował do usypiania;-):-D

polisia, odkładamy staranka po pierwsze dlatego, że @ nie ma, więc najpierw musi się pojawić, a potem muszę ogarnąć moje cykle, dojść z nimi do ładu. Po drugie od października chcę zacząć podyplomówkę, która trwa do czerwca, a później podejść do egzaminu, co wiąże się z masą nauki i stresu, i nie chcę zachodzić w ciążę w tym czasie. A trzecia rzecz to taka, że nie mam stałej pracy i nie zapowiada się żebym miała w najbliższym czasie, a wiadomo, że macierzyńskie by się przydało... to tyle. Trzymam kciuki za ciebie, żeby szybko się udało i żeby fasolka okazała się wymarzoną księżniczką &&&&&&&&

reklama
Lukaa, a morfologia nic się nie poprawiła? Ile wynosi? A M łyka też witaminę C? Podobno morfologię może poprawić dobra dieta a także witamina C 500 mg i E 400 iu, podejrzewam, że te preparaty które bierze M poprawią też morfologię, trzeba tylko poczekać minimum 3 miesiące by minął proces spermatogenezy, jak długo je łyka? L-karnityna bardzo szybko podnosi szybkość i ruchliwość ale zapewne morfologia poprawi się dopiero po 3 miesiącach.

Elmo, no to zaciskam kochana kciuki i tak jakoś czuję, że się udało :-) A był dziś ból owulacyjny? Jutro rano czekam na szybującą w niebo tempkę.

Milla, też ucałuj swoje pociechy :-), bardzo bym chciała aktywnie wszystkim Wam kibicować.

Polisia
, ja używałam Sylku ale miałam ten plus, że jeszcze przed owulacją nie było nic a nic EWCM a pH było już niskie (u mnie pseudo-EWCM w minimalnych ilościach pojawiał się tylko w przeddzień owulacji), do tego M był maksymalnie zakwaszony colą, 1000 miligramami witaminy C dziennie i piwem ;-), miał kiepskiej jakości żołnierzyki a przez piwo sporo estrogenu na pewno. Tak jak pisały dziewczyny liczy się tylko pierwszy pozytywny test owulacyjny, to jak długo test jest pozytywny świadczy tylko o tym jak szybko spada poziom LH w organizmie i nie ma to już kompletnie żadnego znaczenia. Co do O+12 to nie ma co się tempką sugerować, temperatura podnosi się od 3 dni przed do 3 dni po owulacji, u mnie w różnych cyklach było to różnie, w szczęśliwym tempka zaczęła wzrastać jeszcze przed owulacją (wyższe jak zwykle tempki w I fazie sprzyjają poczęciu dziewczynki). Wzrost tempki ma tylko potwierdzić przebycie owulacji, nie wskazuje jednaj na jej moment. Poczytaj wskazówki :-)

Metoda O+12:
Kobieta, która opracowała metodę O+12 miała 6 synów, w tym 5 planowanych jako dziewczynki zgodnie z metodą Shettles'a, doczekała się córki stosując właśnie "wynalezioną" przez siebie metodę, robiła badania i podobno na 41 kobiet stosujących tą metodę 37 poczęło córki a 4 chłopców, co daje 90% skuteczności.
Ta metoda ma większa skuteczność jak metoda Shettlesa. Należy zachować wstrzemięźliwość przez minimum 7 dni a następnie odbyć jeden stosunek w okolicy 12 godzin po owulacji. Metoda ta jest lepsza gdyż można lepiej kontrolować swoje pH. W tej metodzie mamy tylko jeden dzień na przypilnowanie niskiego pH, w przypadku metody Shettlesa jest to kilka dni a pH może np. podnieść się w nocy kiedy będziemy spać i nie będziemy nawet o tym wiedzieć.
Najpierw należy wyczekiwać pozytywnego testu owulacyjnego, testów nie należy robić z rana gdyż po nocy zawsze będzie LH w moczu. Jeśli test wychodzi pozytywny to owulacja może nastąpić w przedziale 8-48h. Należy teraz rozpocząć obserwację śluzu oraz szyjki macicy. W czasie owulacji zazwyczaj śluz jest rozciągliwy a szyjka miękka (jej wysokość może być jednak różna u różnych kobiet więc nie należy brać jej pod uwagę). 12 godzin po owulacji szyjka zaczyna się robić twarda a śluz zmienia się z płodnego na kremowy bądź od kremowego do suchego. Starania powinny być w przedziale O+12 do O+20. Zaleca się mierzenie temperatury gdyż to jedyny sposób by określić czy owulacja wystąpiła. Po staraniach należy zadbać o niskie pH. Należy zrobić kwaśną irygację 1 godzinę przed staraniami jeśli pH wynosi 5 lub powyżej, co pół godziny po staraniach należy sprawdzać czy pH wciąż jest niskie. Jeśli pH wzrośnie to należy zrobić irygację z 1-3 ml płynu by je obniżyć. 4 godziny po stosunku należy włożyć tampon nasiąknięty kwaśnym roztworem (np. roztwór wody i cytryny) i pozostawić go w środku na 4 godziny. Należy utrzymywać pH na poziomie 4-4,5 dopóki nie nastąpi skok temperatury na wykresie (co potwierdzi przebytą owulację).

Hej Laseczki.
Wpadam jeszcze do was przed snem ;-) Wlasnie wrocilismy z imprezy, M odreagowal za cale te 4 miesiace postu :-D jutro bedzie zdychal heh.
Przepraszam, wypadłam trochę z wątku przez te 2 dni ale chyba jestem usprawiedliwiona :-D Dużo się działo ;-)

Piranha zadziałalismy w południe, ból owulacyjny zaczął sie o 18 i zbolał mnie megaśnie dobre 3 godziny. Taraz już czuję ulge ale mozna to porownac do tego jakby po moich wnetrznosciach przejechal czołg. Także owulka napewno była, aczkolwiek tempka zwykle rosnie u mnie dopiero po dwoch dniach wiec skok moze byc dopiero w poniedzialek :tak:
O szczególach bede opowiadac jak to wszystko skonczy sie II na tescie a narazie wam daruje :-) Powiem tylko ze bylo faaaaajnie ;-)

No więc, kto pierwszy testuje? Dorcia chyba Ty? Potem Polisia bo wyglada na to ze u Ciebie po owulce? Kto jeszcze? Potem ja i Ewelin chyba.

Padam ze zmeczenia.
Dobrej nocki.

Hej. Mogę do Was dołączyć?
Jestem mamą 2,5 letniej Wiktorii i w styczniu odstawiłam anty. Staramy się ale bez skutku jak na razie. Wiadomo, chciałabym mieć teraz synka ale kompletnie niewiem jak za to sięzabrać, cykle mam nieregularnie, mam testy owulacyjnie, mniej więcej robię w środku cyklu ale nic nie pokazują. Chyba muszę dokładnie przeczytać ten wątek bo jestem zielona, testi piku czy nie pić 3g przed testem, albo coś z sodą do picia:szok:. No ale mma nadzieję że się wkręce, szczególnie że wracam z pracy wieczorami to bedę sobie powoli czytać ten wątek

Trusia witaj ja też chce mieć chłopca bo przewaga to raczej na dziewczynki na naszym wątku
Test dziś po prostu negatywny jak bym nie patrzyła nie ma drugiej kreski. Szkoda.
Czy jest mozliwe mieć cykle bez owulacyjne?

Witam niedzielnie!

Elmo- skoro z grubej rury , no to muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuusi się udać! :-D Nie ma innej opcji!

Pirnha
- dzięki za odpowiedź, no morfoogia nie bardzo się poprawiła, bo było 2,94%, a teraz 3,03%, ale za to inne parametry poprawiły się rewelacyjnie, np.ilośc pemników w ejakulacie skoczyła z 1.87mn do 54 mln, ogólny rych postepowy z 11% do 46%, żywe plemniki z 40% do 63%, także wszystko się poprawiło rewacyjnie oprócz morfologii, ale może jak piszesz na nią jeszcze czasu potrzeba. Ja to przeliczyłam te 3% z 54 mln i otrzymałam 1,6 mln prawidłowych i gdzieś wyczytałam, że tyle właśnie wystarcza. Witaminę C je w dawce 1000mg, wit. E 400, i te wszystkie co podawałaś witaminy, także na pewno działają reweacyjnie. Oprócz tego M schudł ok. 11-12 kg od ostatniego badania, bo miał nadwagę. Z jedzeniem to na pewno stara się jeść lepiej, ale duzo ogrraniczeń daje jednak dieta dziewczynkowa, bo tak to pewno jadłby duuuużo lepiej, jak chociażby grejfruty, które uwielbia. M łyka witaminy od końca marca , ale własnie wtedy brał jeszcze antybiotyk do początku kwietnia, więc można powiedzieć że od początku kwietnia jest dobrostan organizmu i suplemnety działają, kolejne badanie było w połowie maja. Czyli można powiedzieć, że połtora m-ca brania supelementów.
Także Piranha- WIELKIE DZIĘKI ZA TWOJE RADY!!!:tak:

Trusia77 - witaj!

Verita- a czy Ty jeszcze karmisz piersią? Bo na pewno karmienie może zaburzać owulację. A czy robisz testy owulacujne tymi z allegro czy z apteki? Bo może masz jakieś felerne.

Muszę kończyc , bo już mnie z kompa zwalają.

Pozdawiam resztę babeczek!

Elmo ja testuję koło czwartku,ale szczerze już kilka dni temu zrobiłam teścior (jak na wykresie) i negatywny był :-(...więc próbujemy dalej...trzymajcie kciuki w czerwcu !!! I niebieskie fluidki nie zaszkodzą :happy2:

Verita ja miałam poprzedni cykl ( pierwszy po odstawieniu anty) bezowulacyjny-ale stwierdziła to moja ginekolog.Więc do końca nie wiem jak to jest :baffled:

Miłej niedzieli kobitki...trzymam
&&&&&&&&&&&&&&&
za dziewczyny testujące niebawem
Wam na pewno się poszczęści i zobaczycie II piękne krechy
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
fluidki dla Was
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

czy orientujecie się jak te moje cykle rozszyfrować? zawsze było wszystko idealnie cykle 28-26 dni ale zeszły cykl to 3 dni okres i po 17 dniach kolejny okres :( czyli cały cykl 20dni , czułam ze po okresie miałam bóle owulacyjne ale byłam zdziwiona ze to tuż po okresie na dowód tego minęło 14 dni i przyszedł okres w dzień okresu temperatura z 37,2 spadła na 36,8 i tak przez 2 dni , 3 dzień dziś temperatura wzrosła 37C czy mogę się obawiać ze ponownie będzie owu szybko? do tego od zeszłej owu bolą mnie cały czas piersi mam mdłości , bóle jak na okres nadal mimo że to już 3 dzień okresu. No i przede wszystkim kiedy mam próbować ta metodę 0+12 jeżeli bóle owulacyjne miałam poniedziałek wtorek czyli 4, 5 dc i po 15 dniach okres

:no: już nic nie wiem

reklama
Do góry