reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej.

Ewelin jak Tobie się uda to będziesz moją nadzieją nr 2 zaraz po Nullce. Swoją drogą ciekawe co u niej. Może udziela się na wątku zamkniętymi? Czarna może Ty cos wiesz? A mam jeszcze pytanie zaczynacie z mężem od 13 dnia a wcześniej nic nie robisz żeby osłabić Y??? (czyli częste boboseksy zaraz po @??).

Elmo &&&&&&&&&&

Polisia to masz przeboje z tym ph. A nad miernikiem się nie zastanawiałaś? Wiem że to droga impreza, ale może warto.

Krystianmartin
za Ciebie też kciuki trzymam.

Ja małego coraz mniej karmię, więc myśle że rychło zawita u mnie Pani @. I nawet się z tego cieszę.

reklama
Milla to spoko ze mały daje sie odstawic. Im szybciej tym lepiej dla Ciebie i jego przyszlej siostry :tak: No Ewelin faktycznie cos nam malo szczegolow zdradza ;-)

Mila ja nie zaczynam starań od 13 dnia. Jeszcze raz wytłumaczę.
Starania zaczynam od 7 dnia co drugi dzień: 7,9 i 11 dnia cyklu są starania. Testuje testami od 11 dnia cyklu raz dziennie a od 13 dnia juz trzy razy dziennie bo wtedy juz pojawia sie druga jasna kreska. Moich synów poczełam 15 i 16 dnia cyklu dlatego stosuje stara metodę i powoli sie przybliżam. Oczywiście stosuje dietę, biorę sumplementy, pilnuje PH. Staram sie to połaczyć. Nie moge pozwolic sobie ze nie wyłapię owulki i cyk boboseksy bedą w samą owulkę. za kilka lat beda nowe teorie i znowu powiedzą ze jednak odstep ma znaczenie. mam dwóch synów z owulacji więc tym razem planuje dzidzie z przed a zobaczymy co z tego będzie.

no więc witam z mała kawą rankiem u mnie jest o 1 godz wcześniej )
Zaczął mi się nowy cykl i dziwne bo zamiast sucho po okresie było mokro wczoraj a dziś serek hm.. czy to normalne?
poza tym przez cały okres do dziś włącznie bolą mnie piersi i podbrzusze, jajniki . mam nadzieję że będę mieć owu :) w witaminki na dziewczynki z mężem się zaopatrzyliśmy , sylk nie ma tu niestety więc może znacie co musi być w tej maści a co nie może być i kupię jakiś odpowiednik
testy na owu i ph będę mieć dzisiaj ale pani w aptece miała mnie za jakaś nie normalną po co mi paski do ph krzyczała że to do laboratorium mam iść :) szok trzymajcie kciuki ja trzymam za wasze starania :)

Milla ponoć karmienie sprzyja poczęciu córki;)
Elmo przy takim śluzie to jeszcze większa szansa więc na bank wyszło;)
Krystianmartin za Ciebie mocne kciuki także, jeszcze będziesz mamusią po raz trzeci:)
Ewelin trzeba próbować wszystkiegom wiele moich koleżanek ma córki sprzed owulacji :)

czy jeżeli śluz będzie kwaśny to można próbować na dziewczynkę czy lepiej czekać po owu ? bo mój mąż mówi że już nie wytrzyma :-) kalendarz pokazuje ze mam teraz dni płodne :confused:

Witam dziewczyny po długiej nieobecności :zawstydzona/y: Miałam troche problemów z kompem, musiałam go oddac do naprawy, potem przyjechał mój brat z dziewczyną z zagranicy i tak zleciało.
Widze, że zaczął się gorący okres ;-)

Wysyłam kciuki dziewczynkowym staraczkom, oby wasze marzenia się spełniły i dały nadzieję, ze da się zaplanować córkę :) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&7

i Elmo kochana wysyłam Ci pełno kciukasów, jestem pewna, że sie Tobie uda z takim przygotowaniem &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ja dowiedziłam sie że jestem w ciązy z pierwszym synkiem 1 czerwca :)

U mnie po staremu czyli waham się nadal co do czasu kiedy będe się starać. Ale najprawdopodobniej w przyszłym roku. Mój dwulatek daje mi nieźle w kość, mimo, że jest kochany to strasznie absorbuje, tak, że nieraz nie mam jak iśc nawet do toalety :baffled: Czuje się juz trochę zmęczona, może jak poslę go do przedszkola w przyszłym roku to będzie lepiej ;)
Buziaki :****

Właśnie zrobiłam test.Dwie mocne krechy na owulacyjnym więc owulacja dzisiaj wieczorem albo jutro rano. :-)
Pozdrawiam
eden fajnie że do nas wreszcie zajrzałaś.
Matik 2012 na dziewuszkę to 12 godzin po owulacji najlepiej ale trzeba dokładnie wiedzieć kiedy to jest. Chyba że jest Ci obojętne co będzie to nie czkaj tylko działaj. Oczywiście ph kwaśne wskazane na dziewczynkę.

ewelin00 no właśnie ale jak tu trafić ze to 12 godz. po ? czy po 3 równych wyższych temp czy po bólu jajnika, mam zazwyczaj na zmianę lewy lub prawy, czy po teście owulacyjnym z ciemnymi kreskami? dajcie jakiś znak ? a i śluz ma być z przezroczystego na gęstszy ok o ludu ale aię boję bo kalendarz pokazuje dni płodne już już już czyli owu blisko :-) .
Wczoraj z mężem domowym sposobem sprawdzaliśmy kwasowość wydzieliny i moczu mam kwaśny , mocna herbata i jak robi się jaśniejsze to znaczy ze kwaśne a jak ciemniejsze to zasadowe :) coś wiecie na ten temat?

reklama
Eden ale dlugo Cie nie bylo. No coz, za rok pewnie bedzie sie tu roilo od rozu i metody bardziej sprawdzone wiec moze zwiekszysz swoje szanse :-) Choc szkoda ze jednak nie bedziesz starac sie teraz. Osobiscie nie dziwie sie, moja mała ma 4 lata i jak widzisz dopiero teraz swiadomie zdecydowalismy sie na drugie. Jest grzeczna ale tak jak mowisz mega absorbująca.
Matik nie ma jednego ogolnego sposobu na okreslenie kiedy byla owulacja. No moze gdybys miala monitoring caly cykl :-) Ani kłócie jajnika ani 2 kreski na tescie ani skok czy spadek tempki nie okreslaja jednoznacznie owulacji. Aby moc podejrzewac kiedy jest ten moment potrzeba conajmniej kilku cykli obserwacji i wsluchiwania sie w swoj organizm. Teoretycznie mozna przyjac ze owulacja nastepuje 24-36 godzin po pozytywnym tescie owulacyjnym ale ponoc moze to byc przedzial 8-48 godzin. Wzrost temoeratury potwerdza przebyta owulacje ale moze nastapic 3 dni przed badz 3 dni po niej. Potwierza to przebycie owulacji ale nie sam moment. U kazdego jest inaczej. Ja odczuwam bole owulacyjne juz kilka dni wczesniej, bole jajnikow, ciagniecie dolem brzucha, bol jak na @ ale ok. 24 godz po pozytywnym tescie owulacyjnym odczuwam baaaardzo silny ból w podbrzuszu, taki ktory nie jest porownywalny z niczym innym. I mysle ze to jest ten wlasnie moment. Ale doszlam do tego po kilku miesiacach obserwacji.

Do góry