reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Polisia dziękuje :tak: na dniach kupię takie tampony z aplikatorem i sprawdzę co i jak ;-) a co do castagnusa to są to tabletki ziołowe które regulują @ i bierze się je przez 3 miesiące potem 3 miesiące przerwy i znów 3 miesiące. niby pomagają w zajściu w ciąże i podwyższa progesteron. Castagnusa nie zaleca się, gdy wszystkie hormony są ok bo może zaburzyć pracę zdrowo pracujących hormonów (np zbyt podwyższy progesteron). ja przestałam go brać bo bałam się że namiesza mi w cyklu...

reklama
dziewczyny jest tutaj ktoś?
pomocy. Wczoraj wieczorem zaszaleliśmy z mężem. Pomyślałam że moze teraz spróbujmy metody O+12 i jestem w stresie. Bo sama nie wiem czy to było to O+12. Może za wsześnie były boboseksy. Test pozytywny o 12godzinie w e wtorek seksy w srode o 11.O jejku stresa łapię-co wy myślicie. Oczywiście po seksach od razu tampon z limonką

Cześć Wam!

Ja tak z rana z niedzieli, bo nie mogę spać. Ale wczoraj miałam straszny dzień. Byłam u gina na monicie, aby potwierdzić, czy była owulacja i wielka duuuuuuuuuuuuuupa. Pęcherzyk owszem jest 22 mm, ale kużwa nie pękł. Test pozytywny owu miałm w poniedziałek, a do środy nie było owulki. Ten gin chyba mi wykrakał, bo do tej pory mi pękały, sprawdzałam u innych wcześniej, a u tego robiłam monit pierwszy raz i od razu dał mi ovitrelle na peknięcie jak jeszcze nie wiedział czy bedzie potrzeba, i ja sie na tym punkcie zafiksowałam i myslałam o tym czy peknie. Zresztą wczesniej czułam charakterystyczne bóle w dole bodbrzusza, a w tym cyklu nie:( No i pewnie cykl stracony, a tak liczyłam na niego. Wczoraj sobie poryczałam , że zawsze coś, jak nie M plemniki , to teraz mi pęcherzyk nie pekł i teraz się zastanawiam co dalej.
CZy w przyszłym cyklu pić ziółka nr 3 Ojca Sroki, bo czytałam że mogą na to pomóc, czy cos innego, bo cholernie boję sie tego zastrzyku ovitrelle, bo na ulotce jest naisane że może zwiekszać ilośc poronień, wad wrodzonych ( a gin bez problmu przepisał mi aż dwa takie zastrzyki w cyklu).

Ach, sorki, że piszę tylko o sobie, ale chciałam, zebyście wiedziały, że żyje, ale nie mam głowy od wczoraj do niczego. Nawet nie miałam siły w domu nic robić.

Pozdrawiam Was bardzo mocno, za Was trzymam mocne kciuki &&&&&&&&&&&&&&&

Hejka! Nie dałam rady wczoraj do Was zajrzeć, cały dzień na mega wysokich obrotach a wieczorkiem Krzyś sobie zażyczył, że to nie tata a ja mam go położyć dziś spać, zasnął bardzo późno, mnie potwornie bolała głowa i nie miałam już sił na nic. OBIECUJĘ, że dziś odpiszę na PW, na forum nadrobię niestety tylko od wczoraj gdyż prawdopodobnie nie znajdę czasu na przeczytanie ponad 20 stron :-( Buziaki i zatem do zobaczyska dziś na BB :-D

Lukaa, przeczytałam tylko Twój post, resztę nadrobię potem bo Kaja grasuje i rozrabia ;-) Jeśli pęcherzyk miał 22 mm to miał prawo jeszcze nie pęknąć ale powinien to zrobić lada moment, trzymam kochana kciuki! A ziółka nr 3 Ojca Sroki z całego serca bardzo polecam, pomogły i mi i wielu moim koleżankom, jedna z nich to nawet miała po nich owulację z nieczynnego jajnika.

Ostatnia edycja:
Ewelin myśle, że w dobry czas sie wstrzeliliście tylko obys ph utrzymała I bedzie dobrze :) nie stresuj sie ;)

pozdrawiam serdecznie wszystkich

Piranha- bardzo dziekuję za odpwiedź:tak: Będę w taki razie piła ziółka Ojca Sroki w przyszłym cyklu, jak w tym nic nie wyjdzie. I dzikuję za pocieszenie, bo już nie miałam żadnej nadziei.

Elmo, notuję:-) Możesz jeszcze raz napisać na której stronce pojawiła się piranha??

ewelin, to i ja muszę się uzbroić w cierpliwość. Na razie jeszcze dużo czasu zanim zacznę staranka. Mam nadzieję, że jak już zacznę to szybko się uda zafasolkować.
Przed pierwszą ciążą miałam zacząć castagnusa, ale nie zdążyłam. Moja koleżanka go brała i rzeczywiście ma po nim córeczkę.

Piranha, powodzenia z przedszkolkiem.

maggie, faceci już tak mają, że potrafią nieźle wkurzyć i zawsze uderzają w najczulszy punkt. Nie przejmuj się, on nie ma nic do gadania:sorry:;-)

A to kupiłam przedwczoraj, jak je zobaczyłam to nie mogłam się powstrzymać. Staraczki dziewczynkowe, nacieszcie oczka hihi. Wiem, głupia jestem:sorry:
CAM00565.jpg

Załączniki

• CAM00565.jpg
    CAM00565.jpg
    6,5 KB · Wyświetleń: 82
reklama
wiecie co nie za bardzo wiem czemu ale ph od wczoraj wieczorem wzrosło na 6-7 ph mimo limonki więc ją odstawiłam i już nie robię bo coś czuje ze podrażnia więc w tym cyklu daje spokój co będzie to będzie. Fakt że wczoraj udało mi się kupić żurawinę w tabletkach i połknęłam jej sporo żeby zakwasić chyba ż to po tym mam taki efekt :(
i mam jeszcze dziwną sytuację z moją temperaturą to znaczy rano jest ok 36,7 jak byk się trzyma ale wieczorem też zawsze mierze o stałej porze i mam zawsze wyższą o 2 kreski ale teraz nie
od niedzieli czyli 3 dni po okresie
rano 37, 36,7. 36,7. 36,7. 36,7
wieczorem 37,2, 37,2. 37,3. 36,6

cały czas boli jak na okres/owulację od wczoraj lewy jajnik się odzywał

Do góry