reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Polisia Maran Krystianmartin no ja licze po cichu na implantacje, ale patrzac obiektywnie to chyba byloby jednak za wczesnie :-( No nic zobaczymy jutro, bo nic nie wymyslimy. Wykres wyglada zupelnie inaczej niz w poprzednich cyklach wiec poki co nadzieje mam. Wlasciwie to narazie nie biore pod uwage innej opcji ;-)
Dziewczyny przepraszam ze nie doradzam w sprawie skladów sylku czy sposobow zakwaszania ale przypominam ze ja jako jedna z niewielu tutaj staram sie o chlopca wiec nie jestem specjalistka w metodach dziewczynkowych a nie chcialabym kogos wprowadzic w błąd. Mam nadzieje ze jestem usprawiedliwiona :tak:
Krystianmartin tempka fajna ;-)
Za wszystkie mocno trzymam kciuki i z calych sil wam kibicuje &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
U mnie pogoda fatalna, przespalam cale popoludnie. A teraz czekam na pizze :cool2:

Roszpunko, Piranha pojawiła się na wątku na stronie 3495 :) dzięki za miłe słowa :)
Elmo dla mnie wygląda obiecująco ten wykresik chociaż nie znam się super ale mam przeczucie że sie udało bo nie ma innej opcji :)
Matik na wątku od początku przewinęło się wiele dziewczyn, ale na początku stosowały głównie odstęp od owulacji
Dzis mój humorek lepszy a miesiączka rozhulała się na całego tez przelezałam pół dnia bo katar mam okropny, ale i nerwy popuściły przy okazji też
Generalnie od jakiegos czasu mam problem z plamieniami przed okresem, miałam jeszcze luteinę i wypróbowałam i pomogła mi na te moje plamienia, tez musze sie do gina z tym wybrać, bo chyba to coś z progesteronem

Elmo widzę, że Ty jestes optymistką? :) trzymam za Ciebie kciuki!
Ja tam czekam na @, na implantacje chyba za wcześnie, zresztą co tu gdybać, masz rację.

Maran ok czekam, ale ehhh, dzięki tak czy tak za ciepłe słowa :*

Matik, oto skład Sylku (zawiera tylko naturalne składniki, jego pH to 4,5-4,7):

Aqua (purified water)
Actinidia Chinensis (Kiwi) Fruit Plant Extract
Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract
Xanthan Gum
Vegetable Glycerine
Citric Acid
Potassium Sorbate
Sodium Citrate

Być może wzrosły estrogeny przed owulacją i stąd spadek tempki wieczorem? Tempka wieczorem zawsze jest sporo wyższa jak rano.

Elmo
, oj przedszkole byłoby dla wszystkich wybawieniem ale mam jakoś przeczucie, że się nie uda jako że dużo jest chętnych a ja obecnie nie pracuję. Ja bym łykała 800 mcg kwasu foliowego a po pozytywnym teście (kiedy testujesz? tak bardzo liczę na to, że się udało i trzymam z całych sił kciuki :-)) kupiłabym witaminy z podwójną dawką folianów, typu Femibion Natal 1. Wykres bardzo ładny, podobno w tych szczęśliwych cyklach często obserwowane są spadki przed implantacją, powoduje je wzrost estrogenu co wcale nie oznacza niskiego progesteronu, hormony wyrzucane są impulsowo i przy mierzeniu tempki możesz trafić na wyrzut estrogenu bądź progesteronu :-)

Elle, co do Castagnusa to mi wyjątkowo nie służył, robiłam kilka podejść i miałam po nim koszmarne bóle głowy, bardzo też psuł mi cerę, robił wręcz horror na twarzy. Najbardziej jednak stresowało mnie to, że po 3 miesiącach trzeba zrobić przerwę, nastąpi więc wyrzut prolaktyny i wszystko się znów namiesza. Wolałam wybrać zatem inną opcję - witaminę B6, która jest inhibitorem wydzielania prolaktyny, był to strzał w 10-tkę :-)

Maggie, mój M twardo się zarzekał, że drugiego dziecka nie chce (sam jest jedynakiem) ale tak wierciłam przysłowiową dziurę w brzuchu (urabiałam go długie miesiące), że w końcu uległ, być może dla własnego spokoju :-) Jeśli zatem raz się zdecydował to na pewno znów zmieni zdanie, męcz go i nie dawaj za wygraną, ja mojemu tłumaczyłam, że jak jest dwójka dzieci to one się ze sobą bawią i jest więcej czasu dla dorosłych hehehe :-D

Polisia, niestety Krzyś jest nadal potwornie zazdrosny, jest naprawdę ciężko. Co do temperatury to wpływa na nią m.in. poziom estrogenu i progesteronu, więcej pierwszego to niższa tempka (co sprzyja poczęciu chłopca). Wykres śliczny i te same uwagi co do Elmo :-), trzymam dziewczyny kciuki!

Ewelin, czyli minęły 23 godziny od pozytywnego testu? ...raczej nie było to zatem O+12 a trochę wcześniej :-), wszystko zależy od tego w jakim czasie od piku LH pęka u Ciebie pęcherzyk, najczęściej jest to 24-36h, statystycznie podobno najwięcej kobiet ma owulację po 24 godzinach, u mnie tak właśnie było, dopiero od tego momentu należy odczekać 8-20 godzin.

Roszpunka
, cudny zakup! :-)

Piranho super że do nas zaglądasz, zmieniłaś całe forum i planowanie, więc musisz z nami być:)
Mam nadzieję że jeszcze troszkę a dzieciaczki dadzą Ci odsapnąć, jak Krzyś pójdzie do przedszkola to zostanie Ci mniej na głowie i będzie łatwiej.
Co do przedszkola moje dziecko się nie dostało, nie miało szans, bo nie jestem samotną matką ani nie mam znajomości niestety, więc póki co od września pójdzie do prywatnego osiedlowego na początku na 5 godzin
A co do mojego męża to jest tak że walnie takim tekstem czasami, on sam jest jedynakiem, druga rzecz faceci są wygodni i to bardzo :)

Ostatnia edycja:
Hejka
Elmo czekam na wykresik. Ale emocje he he. I cio? Czyżby wczoraj spadek implantacyjny? jupi
Zamówiłam te zioła nr 3. Zobaczymy jak to będzie.
Piranha zioła nr 3 pije sie tylko na wieczór i jak długo przez cały cykl czy tylko do owu? Pisałaś ze je piłaś , stąd moje pytanie. Pozdrawiam serdecznie

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z rana.
Dziewczyny bardzo wam wszystkim dziekuje za wsparcie, za wszelkie &&& i ~~~.
Krystianmartin oto i moj wykresik. Twoj prezetuje sie bardzo podobnie do Polisi, ciekawe czy jutro bedzie delikatny skok &&&&
Piraniu dziekuje za info odnosnie kwasu foliowego, mialam dylemat. Co do wykresu to tez mysle ze wyglada calkiem obiecujaco. Pierwsza faza prezentuje dosyc stale i nizsze temperatury w stosunku do poprzednich cykli, temperatury byly dosyc stabilne. Druga faza dosyc skakajaca :biggrin2: ale temperatury pod 37 to u mnie rzadkosc, a te skoki to moze faktycznie hormony. Oby ;-) Co do przedszkola to zaciskam mocno &&&& nie chodzi tylko o wiecej czasu dla Ciebie i Kaji ale ja osobiscie jestem wielka zwolenniczka przedszkola, ze wzgledu na mozliwosc rozwoju dziecka w grupie, ilosc zajec i zabaw ktorych badzmy szczerzy nie organizujemy dzieciom w domu. Powodzenia we wszystkim Ci zycze i dziekuje ze zagladasz
Ewelin no to zaszalalas :-D mowisz ze 23 godz po pozytywie? A jestes w stanie powiedziec ile od pozytywnego testu owu masz owulacje? U mnie jest to 26 godzin. Jestem pewna ze zastosowalas mega zakwaszenie i bedzie z tego sliczna córa :tak: &&&&&
Polisia a powiem Ci ze jakos tak wierze ze sie udało. Jak sobie pomysle ze musialabym sie znowu zmobilozowac do tej diety to nie wiem czy dalabym rade :-(
Roszpunka co za buty heheh przesłodkie :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry