reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam Was dziewczynki z rana w ten piękny letni dzień :-) zaraz na plażę jedziemy więc tak na szybko
Elmo piękny skok :tak: na pewno się udało!
Polisia jak tam dzisiaj Twoja tempka? czekam na taki skok jak u Elmo ;-)
Przepraszam że nie odniosę się do każdej ale nie zdążę przeczytać paru stron wstecz więc zajrzę wieczorem. ja z kolei powoli będę wyczekiwać owulki i mam nadzieję że w tym cyklu przyjdzie wcześniej bo jak na razie temperatury bardzo spokojne.

reklama
Dzień Dobry wszystkim:-)
co do badań prolaktyny to ja też 3 m=ce temu miałam podwyższoną teraz mi spadłą ale trochę w górnej normie 21. Jeżeli chodzi o badanie prolaktyny to moja Dr zawsze każe mi robić 6-7 dc od okres nie owulacji co ciężko jest wyznaczyć :no:
A u mnie dziś temperatura ciągle to samo 36,7 rano ph od wczoraj pod wieczór zaczęło wzrastać dziś już wróciło do normy ok 5,5 ale temperatura nadal w miejscu , śluz gęsty ser . Piersi cały czas bolą, mdłości jak były tak są , co jest ? miałam wrażenie że owu była zeszłej nocy bo na chwilę jakbym widziała przejrzysty śluz wieczorem a rano mleczny . Z tego co czytałam to ph wzrasta zawsze podczas owulacji żeby zwiększyć szanse zapłodnienia . No ok ale całą reszta to co to ma być?
stresów nie mam , tu na prawdę można wyluzować słońce 25C w cieniu :) super

Elmo ile do testowania? 6 dni? łał &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za II na teściku. U mnie raczej rewelacji nie bedzie. Dzisiaj detektor dał mi 10 punktów, he he jeszcze tyle nie miałam i to za wzrost apetytu, no cóż po diecie to i wzrost.
Polisia a jak tam u Ciebie? Tempka w górę?
Lukaa dzieki za informację odnośnie ziółek.

maran, maggie, dzięki:happy2: Zabieram się pomału za czytanie.

Elmo, spadek implantacyjny był jak się patrzy, trzymam za to kciuki &&&

Piranha, może jednak się uda z tym przedszkolem. Trzymam kciuki. Odpoczniesz sobie troszkę w tym czasie, kiedy małego nie będzie.
Co do bucików, to piękne są, wiem:-) W najgorszym wypadku dostaną się jakiejś koleżance.

Polisia, za ciebie też kciuki, póki @ nie ma to jest nadzieja! Oby ci się udało w tym cyklu, szybko i bez stresów. Im dłużej się czeka tym bardziej człowiek zaczyna świrować. Mierzysz temperaturę? Bo nie widzę na wykresie. :confused:

maggie, faceci są wygodni, fakt. Ale na pewno uda ci się go przekonać. Jeden z wielu argumentów za, to czy on nigdy nie marzył o rodzeństwie? Nie wierzę, że nie. Poza tym przecież i tak większość czarnej roboty przy niemowlaku odwalamy my kobiety, a faceci to są ci od przyjemności, zabawiania itp.:sorry2:

luka, też tak myślę, rób co serce ci podpowiada, a nie lekarz. Nie miałaś wcześniejszych problemów z owulacją, więc jak dla mnie te zastrzyki są zbędne. Oni się nie przejmują za bardzo, przecież nie ich te sprawy dotyczą bezpośrednio. Jeśli pęcherzyk nie pękł i nic z tego nie będzie w tym cyklu, to w następnym lepiej się przygotujecie, po kolejnym miesiącu suplementów twój m będzie miał jeszcze lepsze parametry i uda się, zobaczysz.

Ja w moim szczęśliwym cyklu też bardzo się stresowałam, ale mimo to udało się. Ale teoria, że stres wpływa na poczęcie dziewczynki zostaje obalona ;-)

Ma któraś z was wieści od mamy kubulki??

Ale u was ciepełko, u mnie niestety nie... Jakoś tak byle jak jest. Muszę się brać za sprzątanie, pranie dywanów mnie czeka i prasowanie. Nie ma to jak wylać sok na dywan...:rofl2:

Witam piątkowo :-)

Elmo
, wykres cudny, wykrakałm Ci ten skok :-D

Daria, co do hormonów to tak jak pisały dziewczyny, w 3 dc LH, FSH, estradiol i można dodatkowo testosteron a w połowie fazy lutealnej progesteron. Prolaktynę można niby robić w dowolnym dniu cyklu, ja robiłam w 7 dpo wraz z progesteronem.

Lukaa, trzymam kciuki za USG! Co do tego, że stres miesza w cyklu - wynika to m.in. z tego, że w czasie stresu rośnie poziom prolaktyny a ona zaburza owulację, wydłuża też tym samym pierwszą fazę cyklu, jeszcze jak ktoś ma prolaktynemię czynnościową (czyli prolaktyna zamiast 3-5-krotnie to rośnie u mnie podczas stresu 15-krotnie, u siostry aż 30-krotnie) to może się niezła sieczka zrobić. U mnie z powodu stresu i tym samym szalejącej prolaktyny faza lutealna skróciła się do 12 dni (prolaktyna zmniejsza poziom progesteronu).

Matik, a może wprowadzaj poranne tempki i objawy na Obserwacja cyklu - enpr.pl ? Będzie łatwiej zinterpretować mając obraz całości.

krystianmartin, już dziewczyny poratowały, ja bym te ziółka piła tylko do owulacji, naprawdę potrafią bardzo pomóc.

Ostatnia edycja:
Dzieki Laseczki. Fajnie mi tu z wami :tak:
Mysle ze bede testowac około 12 dpo i oby glupia @ wczesniej nie przyszla.
Elle plazy zazdroszcze. U mnie raczej chlodno ale slonecznie wiec wyruszam na spacering luzing co by ta tempka juz sobie tam w gorze siedziala.
Milego popołudnia.
I za wszystkie &&&&&&&&& :tak:
Pozdrawiam

Kochane, muszę to napisać, czytam sobie wstecz i tak mnie to wszystko pozytywnie nakręca, że już się nie mogę doczekać swoich staranek! A póki co mam nadzieję, że wszystkie trafimy za jakiś czas do tabelki, i że w drugiej i trzeciej kolumnie będzie to samo:tak:

Elmo , &&& dalej trzymam i ~~~~~~~~~~~~~~~~wysyłam , dmucham na temp co by nie spadała już i cie nie stresowała :)

Na czerwcówkach zero wieści od mamykubulki , myslę że już urodziła , wpadnie jak się ogarnie z maluchem

reklama
Do góry