reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hej Laseczki, witam niedzielnie.

Verita zdrówka. Jak tam Twoje starania?
Eden no to niezle. Ale chyba nie masz co analizowac, mialas duzo stresu przez to @ przyszla wczesniej. Tak bywa. Niech @ szybko mija i bierz sie za obserwacje. Co u Ciebie? Acha chcialam Ci powiedziec ze jestem szczesliwa posiadaczka Olympusa Pen Pl-3 ;-)
Misia zazdroszcze plazy. U nas wczoraj lało calutenki dzien. Ale za to mialam okazje wybyczyc sie na lozku za wszystkie czasy :-)
Krystianmartin tempka niezla. Mialam dzis taka sama i mysle ze calkiem ok.
Maggie u nas tez pogoda lipna na maxa wiec łącze sie z Toba w bolu.
Luka sciskam mocno. Wystraszylam sie z tymi zrostami :-( Trzymaj sie cieplo
Polisia widze ze mamy podobne dylematy :-) Ja początkowo myslalam ze chodzi o te tempki przed ovu, ze nizsze sprzyjaja chlopcom, wyzsze dziewczynkom. Ale o ile u mnie przed owu w tym cyklu byly nizsze niz zwykle o tyle po owu sa duzo wyzsze niz zwykle. Wiec zglupialam i tez zachodze w glowe. Malo tego ja juz sie martwie nie zgadniesz czym? Boje sie zeby mi test ciazowy zbyt szybko pozytywny nie wyszedl bo ponoc hcg rosnie szybciej przy ciazach dziewczynkowych a wolniej przy chlopczykowych :-D Zatem chce byc w ciazy ale niech test za szybko nie wyjdzie pozytywny. Poszlabym nawet kolo wtorku na bete ale jak zobacze wysokie wartosci to umre na zawał. Babie nie dogodzisz :-D A tak z innej beczki test owu wyszedl mi dzis pozytywny ale nie wiem czy ma to jakies znaczenie czy nie.
Mysle testowac koncem tygodnia a Ty?

Milego slonecznego dnia babeczki!

Edit: Elle Polisia nie wiem czy jest sens zachodzic w glowe o te tempki. Przeciez dokladamy tyle staran a na temperatury akurat wplywu nie mamy. Chyba trzeba troche wyluzowac.

Ostatnia edycja:
Hejka dziewczyny !!!!
U mnie teraz jest 21 stopni i pełna palma Zobacz załącznik 562406 puki co to prognozy pogody wcale się nie sprawdzają a ja z pomorza jestem :-) co prawda nie zawsze tak jest najczęściej jest zimno deszczowa albo naj najczęściej wieje wiatr więc korzystamy z pogody ile wlezie :tak: Miłej niedzieli !!!!!

Elmo :) jestem przekonana, że dzidziuś juz tam chatke zbudowal I to meski dzidzus :) a temperaturami sie nie martw :) czuje to od samego poczatku :)

pozdrawiam wszystkich całym sercem I kibicuje wszystkim...
u mnie dziewczynki podziebione I my też, nie wiem moze to po basenie bo lylismy a jak wracalismy tak było wietrznie I zimno, że mogło nas przewiać.... nie wiem sama...

miłej niedzieli kochane :*

Elmo no właśnie widze, że z tymi temperaturami to problem, może Piranha kiedys nam to wyjesni. Ja jak rozumiem mamy jakiś wpływ na to przyjmując suplementy, ale może sie mylę. Już nie wiem.
U mnie po dzisiejszym raczej do testowania nie dojdzie, bo mam znowu spadek, więc przecież kolejnej implantacji nie mam. A z tym testem ciązowym to nie wiedziałam! Fajne, faktycznie mi test przy synku wyszedł dość późno :D słaba była dopiero 2 dni po spodziewanej @ :D
Ja Cię rozumiem z tymi obawami wszystkimi :)

Maran ojoj zdrówka!

A u mnie jednak wykres idzie znowu w dół. Mówię Wam, już wczoraj uznałam, że czuję się ciążowo haha, bo mało kiedy jestem taka jakby zaziębiona, ostatni raz własnie tydzien przed testowaniem w ciąży, no i wczoraj znowu się tak poczułam i myślę o może jednak :) a tu dzisiaj tempka totalnie w dół, więc lipa. Najgorsze w tym wszystkim są te moje dłuuuuuugie cykle, 36 dni to jakaś masakra, tyle czekania :(

Teraz się zastanawiam co mogę jeszcze ulepszyć w czerwcu, brać tego constangusa czy nie? może warto? Czy wtedy dodać jakieś inne cuda? Coś polecacie tak w 100%, chyba usiądę i przeczytam raz jeszcze wszystko od nowa i zobaczę gdzie mogę coś ulepszyć, najgorsze jest to, że odpuściłam dietę w ostatnich dniach, bo już na mleczno-słodkie patrzeć nie mogłam hehe, co mnie stresowało, że mam jakieś smaki na słone, więc może coś jest na rzeczy nie tak :p ale widać tempka w dół więc nic na rzeczy nie ma najpewniej, bo raczej takie róznice tempek nie są ok.

Witam :)
U mnie dziś przepiekna pogoda i bylismy od rana z dziećmi na spacerze. Załapalismy się nawet na biegi i starszy syn zdobył swój pierwszy medal ;-)

Elmo, no ja już nie moge się doczekać jak nam tu wkleisz zdjęcie dwóch pieknych kresek na teście :tak: Jestem pewna, że tam już mały słodziak uwił sobie gniazdko :-) Cieszę się, że jesteś zadowolona z apartu, mnie bardzo podobają się zdjęcia na trybie art - dramatyczna tonacja ;)

krystianmartin, twój wykres wygląda obiecująco :)

Polisia trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :))
Dziewczyny, kurczę nie wiedziałam, że niższe tempki to na chłpaka :baffled: Czytałam starsze posty i nic takiego nie pamietam?
A ja nadal się zastanawiam jak to możliwe, że @ przyszła po 4 dniach od owulacji? No i mam najkrótszy w życiu cykl 18 dni. hmmm :(

Miłej niedzieli laseczki :happy:

ja witam z kawą i piękny poranek 26c :)w cieniu
moja temp dalej 36,9 2 dzień taka sama ale wyższa niż na początku
czy to może być o owulacji?
piersi bolą cały czas ale nie są już nabrzmiałe, brzuch boli jak na okres też cały czas , co się dzieje:baffled:

a jeżeli chodzi o poziom hcg i ze to na dziewczynkę to muszę to podważyć miałam poprzednią ciążę z chłopcem i test wykryty 3 dni przed miesiączką a przyrost był ponad 120% tak więc to też nie ma znaczenia

a jeżeli chodzi o wykresy temperatur dziewczyn które zaszły w ciąże , zobaczcie jak to różnie wygląda wręcz niesamowite że nie które zaszły. Myślę że to dla naszego pocieszenia , że jednak z tymi temperaturami to też różnie bywa nawet spadki temperatur przed domniemanym okresem :) więc zobaczcie ile mniej nerwów :)
http://ovufriend.pl/galeria-wykresow-wyniki.html?page_no=2

Ostatnia edycja:
Eden ja już z tymi tempkami nie wiem, musiałaby Piranha dokładniej wyjaśnić o które chodzi, bo my tu z Elmo chyba się zagmatwałyśmy w tym i już nie wiem. Ja sądziłam, że chodzi o tempki w pierwszej części cyklu przed ovu, że są niższe niż zazwyczaj, ale teraz już nie wiem :D

Matik dzięki, tego mi trzeba było, nie wiem, że nie widziałam tej wyszukiwarki, poczekam i już przestaję bieać w kółko w panice :*

Marantha dużo zdrówka dla Ciebie i rodzinki całej ...
Elmo nie myśl na zapas o tym co będzie, będzie chłopaczek i już bo musi &&&&&&&&&&&&&&&&&&
Eden nie pomogę niestety ale dziwnie za krótki ten cykl...
Polisia castagnusa to chyba lepiej nie brać jak nie ma się zbadanych poziomów hormonów bo może namieszać w cyklu, myślę że B complex bezpieczniejszy a też sprzyja poczęciu dziewczynki
Matik może się udało
Dla wszystkich &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Maran i wogóle dzieki dziewczyny za wiare i za kciuki. Tego mi potrzeba.
Matik naprawde humor mi sie poprawil po tym co napisalas :tak:
Zdaje mi sie ze Daria tez tak miala tylko ze jej akurat z Nadia ze test wyszedl jej pozytywny chyba z tydzien po spodziewanej @ z tego co pamietam.
Polisia ja na wątku majowych staraczek widzialam wykresy ciazowe z naprawde niskimi tempkami i z takimi ktore wlasnie spadaly pod koniec jak na @ a potem II takze nie ma co sie martwic dopoki @ nie przyjdzie.
Ale ja bym juz jutro na bete poleciala :zawstydzona/y: Jeszcze kilka dni temu bylam spokojna a dzis umieram z ciekawosci, tym bardziej ze oczywiscie wszystkie objawy mi juz przeszly :baffled:
Dziewczyny zakladajac ze 5 dpo byla implantacja to 9 dpo za wczesnie na bete???

Do góry